Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

maj
Poročilo očividca (nogotekca?). Po prvem tradicionalnem teku v Kropi me je Igor (Raziskovalec, za prijatelje Razy) spravil še na enega čist frišnega. Posebnost teh tekov je med drugim, da na njem po defoltu vsak doseže svoj PB in pa to, da nobeden ne ve kaj ga čaka na progi. Ampak če je bilo npr. v Kropi moč ugotoviti profil proge vnaprej , je bilo pa tu presenečenje popolno za večino udeležencev se mi zdi. Izkazalo se je namreč da je proga speljana prav po alpsko, s strmim vzponom takoj na začetku, potem že po 100m zmanjka asfalta in greš po kolovozih in travnikih gor in dol da bi bili Avseniki veseli...Skratka, božji previdnosti se zahvalim da sem prejšnji dan vložil jokerja in si kupil čevlje za čez zimo- trail&trekking , ker bi sicer bil še morda ob kakšen gleženj. Organizacijo je pa treba sicer zelo pohvalit in kar ne gre mi iz glave, kako v vaseh s 100 prebivalci ( no ja Kropa malo več menda) imajo vse kar imajo tudi veliki. Po progi vse polno oznak in redarjev-menda so vpoklicali še gasilce in lovce. Dobiš majčko in še kapo, topli obrok in ne smem pozabiti-na klopeh domače pecivo v izobilju. Pa potem seve še žrebanje in sta hitro še dve celodnevni za terme Snovik v žepu. Dopadljivo res. Vse težave s proge takoj pozabljene hehe. Jah, za nekatere bi bilo sicer tudi to premalo si mislim (glej Bohinj letos). Udeležba skromna, komaj čez 50, a naj vas ne zavede, sami gorenjski kerlci in za medaljo se lahko pod nosom obrišeš. In sem tudi se, kot tudi moji bolj trenirani kolegi-Razy, Dule-KTV, pa Rosi se mi zdi je bil zraven od TF. Ja, takle mamo. Zdej se grem pa pripravljat za Fotrov tek, se pravi kaj dobrega pojest hehe.
Uporabniški avatar
 ROSI64
Ja tudi jaz sem bil zraven od TF.

Toliko si že sam napisal, da lahko le rečem da se vsem strinjam. Zanima me pa kje ste dobili majčko in kapo, jaz je namreč nisem dobil. Izgleda, da bi se moral kot novinec v TF več držati iskušenih Forumcev. Lepo je bilo v vaši družbi, se še priporočam.

Tek je bil pa res extremen, saj namesto običajnih 4:15 - 4:30 minute na kilometer sem tekel 5:29 minut kilometer. A na koncu vedno pozabiš na vse slabosti in težave, tako da se drugo leto spet vidimo.
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
To je bil res pravi miniaturni SAM. Meni se je start direkt navzgor v hrib kar dopadel, večina pa je nad tem najbolj nergala oz., da ni bilo pravih podatkov o profilu proge. Sploh mi je bila trasa všeč, razgibana, zanimiva, lepa pokrajina, navijačev sicer bolj malo, le krave so nas začudeno opazovale. Posebnost in čar takih tekov je zame tudi v tem, da ne veš, kaj te čaka. Ker ni bilo označenih razdalj, nisem niti približno vedel koliko je še do cilja, zato sem bil kar presenečen kako hitro je minilo. V začetku sem malo pazil na moje lepe nove superge pa je bilo res vse tako razmočeno, da sem se vdal v usodo in prišel v cilj blaten kot vsi. Sicer pa se nas je vreme vsaj toliko usmililo, da je tik pred štartom nehalo deževati in začelo spet po razglasitvi rezultatov.
Kljub temu, da nas je bilo le nekaj čez 60+otroci, pa je bila konkurenca močna, nekaj zelo znanih imen in nekaj takih, ki jih poznam le na videz a vem, da so prave korenine in jim je takle kros prav na kožo pisan.
Vsekakor zelo dobra tekma, prijetno domače vzdušje, organizatorji so se res potrudili in upam, da jim bo to upelo tudi drugo leto in še naprej.
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
ROSI64 napisal/-a: Zanima me pa kje ste dobili majčko in kapo, jaz je namreč nisem dobil.

Takoj po plačilu štartine je gospodična s sosednje stojnice podelila kapo in majico, mogoče je bila gužva ali pa si prehitro odbrzel, pa te je spregledala, sem mislil, da se to dogaja samo meni :roll:
Po mojem, če se obrneš na organizatorja, se bo dalo urediti, če ne pa drugo leto... :)
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Evo, vse je bilo že povedano. Za mene je bil tek posebno doživetje, saj smo že na prvem kilometru "zahodili" zaradi naklona in potem še nekajkrat.
:oops:
Organizatorji so se res potrudili. :clap:
Uporabniški avatar
 tomi
Ja, proga je bila prava. Bilo je nekaj izrazito gorskih, pa tudi bolj položnejših odsekov na progi. Če si bil dobro pripravljen, je bilo teči pravi užitek. Višinska razlika je bila 325m/+-, proga pa je bila malo krajša -cca.8300 metrov. Sama organizacija in gostoljubnost organizatorja na zelo visokem nivoju.
 janči
Prav poseben tek, ker sploh nisi vedel kaj te na progi čaka, zelo lepo speljana in oznažena proga, organizator se je pa res potrudil in drugo leto se zagotovo spet vidimo. :D
Uporabniški avatar
 ROSI64
DuleKTKV napisal/-a:
ROSI64 napisal/-a: Zanima me pa kje ste dobili majčko in kapo, jaz je namreč nisem dobil.

Takoj po plačilu štartine je gospodična s sosednje stojnice podelila kapo in majico, mogoče je bila gužva ali pa si prehitro odbrzel, pa te je spregledala, sem mislil, da se to dogaja samo meni :roll:
Po mojem, če se obrneš na organizatorja, se bo dalo urediti, če ne pa drugo leto... :)

Pri prijavi sem celo vprašal če dobimo še praktično darilo, pa je dejala da po vrnitvi štartne številke dobim bon za malico. Pač nesporazum.
Sem pa poklical gospoda Rajka Jegliča in moram iskreno priznati da se je organizator spet izkazal. Majčko mi bodo poslali na domač naslov. Res iskrena hvala gospod Rajko. Kljub težki progi za mene, sem sklenil da prav zaradi dobre in prijazne organizacije drugo leto še pridem.
Uporabniški avatar
 ROSI64
Rezultati bodo objavljeni na njihovi spletni strani, po zagotovilih organizatorja danes ali jutri.
Uporabniški avatar
 MABE
LEP TEK NI KAJ! :lol: :P :lol:

Po teku pa še lepša in boljša pogostitev. Predvsem pecivo.
Drugo leto spet pridem!!!!!!!!!! :wink: :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA