- 17 Sep 2006, 18:02
Poročilo očividca (nogotekca?). Po prvem tradicionalnem teku v Kropi me je Igor (Raziskovalec, za prijatelje Razy) spravil še na enega čist frišnega. Posebnost teh tekov je med drugim, da na njem po defoltu vsak doseže svoj PB in pa to, da nobeden ne ve kaj ga čaka na progi. Ampak če je bilo npr. v Kropi moč ugotoviti profil proge vnaprej , je bilo pa tu presenečenje popolno za večino udeležencev se mi zdi. Izkazalo se je namreč da je proga speljana prav po alpsko, s strmim vzponom takoj na začetku, potem že po 100m zmanjka asfalta in greš po kolovozih in travnikih gor in dol da bi bili Avseniki veseli...Skratka, božji previdnosti se zahvalim da sem prejšnji dan vložil jokerja in si kupil čevlje za čez zimo- trail&trekking , ker bi sicer bil še morda ob kakšen gleženj. Organizacijo je pa treba sicer zelo pohvalit in kar ne gre mi iz glave, kako v vaseh s 100 prebivalci ( no ja Kropa malo več menda) imajo vse kar imajo tudi veliki. Po progi vse polno oznak in redarjev-menda so vpoklicali še gasilce in lovce. Dobiš majčko in še kapo, topli obrok in ne smem pozabiti-na klopeh domače pecivo v izobilju. Pa potem seve še žrebanje in sta hitro še dve celodnevni za terme Snovik v žepu. Dopadljivo res. Vse težave s proge takoj pozabljene hehe. Jah, za nekatere bi bilo sicer tudi to premalo si mislim (glej Bohinj letos). Udeležba skromna, komaj čez 50, a naj vas ne zavede, sami gorenjski kerlci in za medaljo se lahko pod nosom obrišeš. In sem tudi se, kot tudi moji bolj trenirani kolegi-Razy, Dule-KTV, pa Rosi se mi zdi je bil zraven od TF. Ja, takle mamo. Zdej se grem pa pripravljat za Fotrov tek, se pravi kaj dobrega pojest hehe.