Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Tako, prvi Cerr-cup ali tek treh dežel je končan. Zaključni tek je bil v nedeljo 17. septembra v Gussing-u. Na tek sem se odpravil skupaj z JFK ter bratoma Zupančič iz Maribora. Organizacija teka zasluži same pohvale. Štart teka ob 9.30. Ravno prava ura. Vsega skupaj skoraj 700 tekačev na progah 2km, 5km, 21.1km in 42.2km. Proga skoraj čisto ravninska. Okrepčevalnice odlično založene. Najbolj všeč so mi bili mehki lončki saj si ga lahko zgoraj stisnil in nekaj časa nesel s sabo ne da bi se voda v njem polila. Tek sem odtekel rutinsko brez prevelikega naprezanja v času nekaj pod 1:30.

Po tuširanju smo si ogledali grad, ki se vije nad mestom. V gostilni na grajskem dvorišču spili pivo, malo počvekali o doživetjih na tekih.
Najprej je bila podelitev v vseh tekih od 2km do maratona. Na koncu pa še podelitev pokalov in medalj v Cerr-cup-u. Slovenci smo osvojili 21 mest na stopničkah ( če sem prav preštel ).

Pokal je bil čudovita izkušnja, povezana s kar precej potovanji ( stroški ). Mislim, da se ga naslednjo leto ne bom udeležil.

Glej tudi fotogalerijo na
http://www.gimptuj.net/maraton/
http://www.cerr-cup.com/slovenian/
IvanČ napisal/-a:Tako, prvi Cerr-cup ali tek treh dežel je končan...

Me veseli, da si zapisal vtise iz zaključne prireditve. Ta je odtehtala precej pomislekov iz prejšnjih tekem, predvsem Madžarskih. Avstrijci imajo zadeve res pod kontrolo, je pa tudi startnina bistveno višja. Skratka, bilo je prvič in bilo je lepo, postavlja pa se vprašanje, ali še kdaj na CERR CUP? Tekme so precej oddaljene in bi se bilo potrebno bolje organizirat. Je pa res, da drugo leto vsaj štarta več ne bi bilo potrebno iskat.
IvanČ, hvala za link na foto galerijo.

Za ostale pa:
CERR-CUP 2006 je obsegal 13 tekaških prireditev, od tega 5 v Avstriji, 4 v Sloveniji in 4 na Madžarskem. Za končno uvrstitev je bila potrebna udeležba na vsaj 6 prireditvah, od tega vsaj 2 udeležbi v vsaki državi. Prireditve se lahko prosto izberejo (obstaja koledar prireditev). Upam, da bo tudi drugo leto tako. Navali ljudstvo ... Mesta so izjemno lepa in turistično bogata. Že to je veliko. Pa še dve besedi po madžarsko sem se naučil, torej vem že tri, če štejem ekneš-bekneš zraven.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Zanimivo, kot posr..e gate
Letošnji Cerr-CUP se je izkazal za eno veliko Madžarsko pokalno tekmo. Kriteriji so bili sicer jasno razpisani, da moraš imeti za bruto uvrstitev praviloma najmanj 10 tekov, 4 Austrija in po 3 v Sloveniji in na Madžarskem. Ker sva z MiroR-jem imela po 10 tekov, vendar v Avstriji enega manj in v Sloveniji enega več, so naju iz bruto izločili (Madžarski aktivist Zoltan), kljub posebni intervenciji. Madžaru nisva mogla kaj dosti povedat, saj je kazal natisnjena pravila. V rezultatih za bruto točkovanje so se znašli kolegi iz Madžarske, ki so imeli 10 tekov, a le po 2 v Sloveniji. Čudno, kako se za Madžare pravila spreminjajo. Vsi enaki, vsi različni. Praktične nagrade za Madžare, teoretične pa za Slovence (termin "teoretične nagrade" si je izmislil forumovec Vilko?).
Pa še to: Na slovenskih tekih za CERR CUP je tekla beseda v slovenskem, nemškem in madžarskem jeziku. V Avstriji smo slišali nemško in madžarsko. Na madžarskem pa smo gledali v zvočnike in se spraševali "kaj je rekel?".
Pa saj je vseeno, samo ne vem, zakaj ... eh, ... naj jih ...
Uporabniški avatar
 IvanČ
Zdravko, pa res je bilo veliko "paklanja". Vzel sem si malo časa in pregledal končno lestvico. Dvojnih točk, ki naj bi ble na zadnjem finalnem teku NI, razen verjetno za madžare. Glej na primer kategorijo M U14. Karsai Marton(HUN) ima od tekov v Avstriji samo zadnjega finalnega. Ima pa za ta tek 200 točk. Na ta način je prehitel našega Aleša Zvera. Isti primer je v M UO10, pa v kategoriji žensk W20. Madžarska kuhinja v režiji Zoltan Wokija. Ej pa 100 točk je dobil avstrijec Pendl Oliver, ki ga sploh ni na lestvici uradnih rezultatov. Pa saj ne morem verjeti. Baj baj cerr-cup!
http://www.run-in-the-sun.at/

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA