Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Gorski in gozdni teki so zakon-vedno bolj so mi všeč. Današnji na Brdu je izjemno lepo speljan, lepo razgiban, brez kakšnih ekstremnih vzpnov pa vendar zelo naporen. Proga je bila izjemno dobro označena, nemogoče se je bilo izgubiti, kot se je to dogajalo v preteklosti zaradi tistih, ki so premikali usmerjevalne trakove, čeprav je bilo nekaj trakov tudi tokrat potrganih, a ni motilo...
Malo sem bil presenečen nad skromno udeležbo, glede na bližino prestolnice in kar lepo tradicijo teka, sem pričakoval ogromno množico, očitno pa tudi ambicije organizatorja ne segajo ne vem kako visoko. Vsekakor pa konkurenca ni bila niti najmanj skromna...
Zelo zanimivo pa je bilo opazovati najmlajše udeležence teka (in njihove starše), kako zavzeto nekateri in drugi zgolj za zabavo, do takih, ki niso niti vedeli za kaj gre, vsekakor bo iz njihovih vrst izšel kakšen dober tekač, če bodo drugi samo (kot npr. jaz) malo tekali naokoli pa tudi ne bo tako slabo :)
Skupna ocena tega dogodka je, da bi mi bilo žal, če se ga nebi udeležil, tako spoznavam nove koščke naše dežele, malo počvekam s forumovci, spoznam še kakšno novo osebo in si naredim nadeljo vredno spomina :)
 Miha-
Ja men se je tudi progra dopadla, samo motilo me je to, da bi lahko bila kaksna voda vmes.

Drugace pa, se bo dalo kje vidit rezultate?
Uporabniški avatar
 zz top
Proga pestra, razgibana, vsekakor vredna vsaj ene okrepčevalnice z vodo. Za 2500 sit bi lahko dobil vsaj malo večji kos pice, nagrade izžrebancev so bile bolj tako-tako, sem imel občutek, da iščejo v škatli bolj svoje.
Glede na to, da za tako veliko število tekov, ki so bili že izpeljani, mislim, da kane za ta tek tudi kakšen tolar iz proračuna. Le kam se izgubi potem vsa denar, ki ga dobijo še s štartnino?
Medalje so še iz leta 2002 od smučarskega teka, jabolk je bilo za vse dva zaboja. Marsikje, kjer bi človek rekel, da še vode nimajo, dobimo za veliko manjšo štartnino še pa še. Ja, vem, zdaj že pravite, kaj sem šel teč ali pobirat, kar mi za ta denar pripada,- ampak naj bo ta kritika konstruktivna, da se stvari kaj popravijo. Saj je forum tudi za to!
Še to: Najmlajše , ki jih je največ, so stlačili v eno kategorijo do četrtega razreda. Le kje naj se prvošolček daje s četrtošolčkom? Saj ga mine vse. Ravno pri najmlajših bi morali povečati število kategorij- za vzpodbudo! Saj od petega razreda naprej tako ali tako število tekačev kar drastično upade. Joj, zdaj pa moram nehat, če ne še spat ne bom mogel...
 janezk
Strinjam se z ZZ TOP, kar se tiče najmlajših kategorij, sicer pa je bila prireditev dobro speljana. Verjetno bi bila kakšna tekočina na progi marsikomu dobrodošla, sam je sicer nisem pogrešal.

Mi smo bili na Brdu zopet družinsko (trije tekači in ena navijačica), ker sta punci na vsak način hoteli na Hrčkov tek. Sam nisem niti vedel ali bi startal, ker sem še čutil v nogah včerajšnji Dvorjanski tek, pa tudi spanja je bilo premalo. No na koncu sem se jasno odločil, da bom tekel in ni mi žal. Proga je enkratna, res pravi kros, kar mi je najbolj všeč. Na koncu sem bil ca 2 minuti počasnejši kot lani, s čimer pa sem zadovoljen.

Verjetno bi bilo res še bolj zanimivo, če bi nas bilo več na stratu. Tudi jaz ne vem kako da se to ne zgodi? No, prevelika množica pa bi se na ozkih gozdnih potkah težko prebijala.

Skratka, kar se nas tiče, smo bili na na koncu zadovoljni. Lep dan, prijetna prireditev, priložnost za spoznavanje novih ljudi.

Lep pozdrav vsem!

Janez
Uporabniški avatar
 zz top
Kje pa se bo dalo dobiti rezultate?
Uporabniški avatar
 BASTI
SAM RESSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted:
 janezk
BASTI napisal/-a:SAM RESSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted:

Nekaj slabo preglednega se da videti v rubriki Rezultati.

LP, Janez

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA