Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Joj, a je prav, da prav jaz začnem s poročili s Fotrovega teka ?!

Zdajle pogledam doma v prvo ponev-kompot, naslednja mal popražena jabolka, pol kr nekaj; šele v tretji en konkretni golaž.. ta je pristal!

Ja, končno smo našli ustrezno uteževanje! Prihodnje leto bodo skoraj zagotovo enake kategorije in enak izračun!!!

Po mal čez 30 preprijavljenih smo bili pripravljeni na tko ene šestdeset sodelujočih, a smo to debelo prekoračili! Otroka se sicer nekaj bunita..OK, naslednje leto jih povabimo v Brunarco, a ne?!

Ker mi Barbi še ni poslala vseh rezultatov do nadaljnega velja tale vrstni red:

1. ales
2. tini
3. vilko

lušn je bilo, do jutri smo zdržali; prihodnje leto se še mal popravimo!
Uporabniški avatar
 tae
Drugi bom očitno jaz. Letos sem bil prvič na fotrovem teku in tudi prvič sem tekel okoli Brda. Tam sem bil med prvimi, ker sem priletel direktno iz službe. Fotr me je pri merjenju malo povečal (hvala :D ), tehtal sem se pa tudi v supergah, tako kot vsi ostali, da je za vse enako. V tem primeru je bil po mojem moj index drugačen, kot mi ga je izračunal spletni kalkulator. Pa nič hudega, ker to itak ne spremeni bistveno vsega skupaj. Me pa vseeno zanima, če bi bilo možno objaviti dejansko vse BMI je sodelujočih in zraven pripadajoče rezultate v minutah, sekundah in seveda končne z vsemi preračuni. Upam, da ne zahtevam preveč. Kot je bilo že napovedano, je bil štart kronometrski, se pravi vsak štarta, ko se mu zljubi. Jaz sem štartal skupaj z Miro-tom in mislim, da njegovo hčerko. Vendar je bilo pa med progo vseeno malo nerodno zame, ker sem stalno tekel sam. Sama proga mi je zelo všeč, lepo makadam malo sence, malo sončka, malo gor, malo dol, uglavnem pa kar ravnina. Svojega cilja sicer nisem dosegel (hotel sem teči točno 40 minut), tekel sem 40 minut in 42 sekund, bo pa drugo leto bolje. A vseeno je bila luštna zadevca. Zvečer je seveda še sledila analiza in podelitev nagrad najboljšim. Vsem dobitnikom medalj čestitke. Vseeno pa moram priznati, da mi je žal, da nisem med vami, ker so prav lepe medalje. Na analizi sva debatirala največ s Kustusom in Miranom, ker smo ravno skupaj sedeli. Jaz sem odšel domov okoli 21:30 in upam, da ste se imeli ostali še dobro v nadaljevanju druženja. Se vidimo naslednje leto na Brdu, sigurno pa že prej na kakšnem drugem teku.
ales napisal/-a:Ker mi Barbi še ni poslala vseh rezultatov do nadaljnega velja tale vrstni red:
1. ales
2. tini
3. vilko

Takoj danes, medtem, ko sem stala na glavi :P :wink: , sem poslala tabelco, tko da Aleš en kr ne jamrej :wink:

Bilo je luštno, videti vas zopet s svojimi nasmehi. :P
Svoje forme raje ne bom komentirala :roll: :arrow: kr neki

Aleš in njegova family hvala za trud in dobro voljo.

Bor, torta je bla pa res tolk dobra, da bi res lahko bla moja :lol: :cast1: :arrow: predlog: jaz tebi masažo, ti meni tortoooo :roll:
Uporabniški avatar
 milan
Letos je spet šlo kot po maslu tako okoli Brda kot pozneje na analizi.
Zdaj nestrpno čakam na rezultate.
Pohvala Boru za torto, res je bila zakon.

Ej Aleš. Kozarec, ki smo ga dobili je bil moji boljši polovici zlo všeč.
Bi morda povedal kje se jih da kupit?
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
V predprijavi se nesem nič oglasil, saj nisem vedel, če bom uspel (služba) časovno. Ko je že vse kazalo, da pridem še pravočasno na Brdo, sem poskušal še kakega Štajerca vzet zraven, pa je bila seveda prepozna pobuda ali kaj drugega. Tako sem pripeketal sam, kakšni dve munitki pred 18 uro. Pričakoval sem osmljenega štarterja, ki bo čakal, če bo še kdo prišel, tuda hudo sem se uštel. Prireditveni prostor je bil živ, kot na sejmu. Sami veseli obrazi. Ero je dokumentiral vizulne zapise (foto). Takoj sem pozabil na dvourni dolgčas med vožnjo. Hipno segrevanje in eksplozija na startu sta povzročila, da po prvem kilometru nisem mogel več dihat. Kot pravi tae, sam teči, brez zajčka ali konkurenta - pada motivacija. Najprej sem se potrudil, da sem ponovno začel dihat, pa da mi tempo ni padel čisto na sprostilni tek. Po polovički se je začel teren bolj spuščat in brzina se je malo povečala. Vso pot sem občudoval ograjo, ki je speljana v prelepi naravi. Tako sem spoznal tudi, kje laufate Kranjčani/ke in moram reči "ful lepa proga".
V cilju je bilo seveda čedalje bolj sejemsko vzdušje. Tema je pritisnila, v brunarico pa se še kar nekako ni dalo. Po prispetju Staše pa je vendarle prišlo do premika.
Prezentacija dvojnega triatlona mi je bila odlična popestritev - zanimivo za takšno družbo. Sicer pa je bilo vse odlično - Aleš, Foter in Simona so dali piko na i, izza računalnika pa je kukala Barb-ika.
Saj ne vem, pisat se da v nedogled, kar ni namen, zato le še:
Čestitke vsem ki so sodelovali v organizaciji in vsem, ki so to odlično organizacijo izkoristili za prijetno popoldne.
Veš, da drugo leto siguro nebom majnko, čuj!
Uporabniški avatar
 ROSI64
Najprej velja vse čestitke vsem, ki ste se trudili pri organizaciji in speljavi teka. Ker sem letošnji novinec na tekaškem forumu sem se tega teka prvič udeležil in prav tako ožjih srečanj z TF. Moram priznati da ste res prava družba. Veselja in dobre volje imate res veliko!! :lol:

Proga je res enkratna. Čas nekoliko slabši od pričakovanega. Vzroki pa so: popoldanski tek mi malo manj odgovarja in kot so že omenili ostali ni bilo zajčkov in potem kar malo popustiš.

Analize se žal nisem udeležil, kot pa sedaj berem vam tudi tu ni manjkalo dobre volje. Upam da bodo rezultati kje objavljeni.

ŠE ENKRAT HVALA VSEM IN DRUGO LETO SE UPAM SPET VIDIMO!! :clap:
Uporabniški avatar
 Junc
Aleš in familija, hvala za ta super tek.
Moj tek je bil tako tako, 5km slabo, drugih 5 km pa super hitrih (to mi daje optimizem)

Analiza zakon, torta super, kozarci prva liga (mislim, to je nekej).

P.S.: Čestitam naraščaju od 2MUCH4ME, zdej so pa že hitrejši od mene :cry:
Noooorooo
Uporabniški avatar
 TANJAO
Gorenjci, vsa čast!!!
Kaj tako organiziranega si vsak tekač lahko samo želi.. še na LM bi se lahko vzgledovali po vas.Že 3 Fotrov tek, zdaj mi je žal, da sem prespala prva 2!!!
Upam , da na vse naslednje uspeva priti...kajti sladice- napol tanke so bile mnjami.. pivo za hidracilo takoj po teku, vse sami stari znanci..., vreme prima, zrak čist, srnjaček ob progi...
Torta 1a s črtico- tudi jaz sem obdolžila barb, da je to njeno delo, čeprav me je umetniška slikca na vrhu vseeno malo zbodla v oči- to je res lahko remek delo profota!!!
Mi2 z natašo sva tek vzeli za sprostitev in sva 9km in 500m klepatali- obirali otroke, dedce, šinfali službe, govorili o teku... na koncu pa je mene ta zadnja ravnina premamila, pa sem zdrvela do piva.. ki mi je čakal v ciljni ravnini.
Brunarica je pa tudi prijazno zbirališče- skoraj tako kot naša PIRA mi da!!
Sem se tudi tu počutila kot doma...
Komaj prepoznala O.Slonča- Josufa po novem...
Žehta me je v Šiški počakala na štriku, noben ukradel al pa zlikal..
Mi Šiškarji smo se imeli Fajn pr vas na Gorenskem!

TanjaO
Ps.Mirč vesel, k je prejel prvo medaljo na teku!!! Naš krepki suhec...
Aleš -posebaj hvala celi tvoji družini !!!
Uporabniški avatar
 ales
Ja, pridna Barbi mi je res že ob petih poslala rezultate, sam kaj k sem malo dlje spal..

Tule so rezultati urejeni po absolutnem času teka:

Slika

Slika

Tule pa najdete še tabelo v excelu, kjer so urejeni tudi po BMIju in preračunanih časih: http://www.podpora.net/files/Brdo2006.xls
Uporabniški avatar
 rainbow
Končno se je tudi meni uspelo udeležiti tega teka in res je bilo vse super, kot so že napisali moji predhodniki. Tako da same pohvale Alešu in njegovi familiji ter vsem ostalim, ki ste se trudili z organizacijo in s svojo prisotnostjo in dobro voljo poskrbeli, da je tek tako lepo uspel. :clap:
Res je bila to prava "tekma" z dušo :!:

Prijetno je bilo po dolgem času spet preživeti večer v tako številčni družbi forumovcev :beer:

Tudi s svojim tekom sem več kot zadovoljna, oval okrog Brda pa sem v svojem urniku zadnje čase tako ali tako že kar malce pogrešala. Za drugo leto se bom pa potrudila, da skočim vsaj v kategorijo B :lol:

Alešu hvala še enkrat za vse, diplomce in spominski kozarčki za vse udeležence pa so bili res lepo presenečenje :cast1:

Poklon tudi za matematično formulo, ki je končno prinesla željeni rezultat :cast1: in mislim da ga ni bilo včeraj, ki ti tega ne bi včeraj od srca privoščil :wink: Gotovo pa je imel prste vmes tudi Lena :) Pokal pa le pridno čuvaj do naslednjič! Za vse ostale pa vzpodbuda....baje je naslove lažje napadat kot pa branit 8)

Na koncu ne smem pozabiti tudi Fotra, ki je bil prav tako odličen v svoji vlogi in itaq da je bil poleg Aleša prva zvezda večera :clap:

Se vidimo spet na ovalu ali ob kaki drugi priložnosti!

še vedno "mavrična" :)
Uporabniški avatar
 Fotr
Tale Fotrov tek se je pa kar prijel. Seveda temu ni vzrok Fotr, ampak odlična izpeljava teka, ki jo izvede Aleš s svojimi pomočniki. Kot na velikih tekih.
:shock:
Da ne bi povzročal nepotrebnih zastojev, sem se že doma stehtal in pomeril višino, a ker sem prišel bolj zgodaj, je imela tehtnica proste kapacitete, pa sem stopil nanjo. Da ne bi! Pokazala je dobre tri kilograme več kot doma. Vzrok sem ugotovil šele med tekom na polovici kroga, ko mi je vsebina želodca začela prihajati navzgor. Nažrl sem se kosila, to je bil vzrok skokovito povečane teže, to je dalo dodatne 3 kg in težave med tekom. Na Fotrovem teku pa ja ne bom bruhal sem si dejal, pa še okoli protokolarnega objekta, kaj bodo pa ljudje rekli. Še kakšen mednarodni incident bom sprožil, še tega se manjka. No, pa se je vse uneslo, počasi sem pristopicljal na cilj, kjer sem doživel gromki aplavz. Ja, to je pa Tekaški forum, kjer vse tekače pozdravijo in spoštujejo, pa naj bo zmagovalec ali počasnež. S polnim želodcem ni dobro teči, kar sem že prej vedel, ampak teči in jesti je skoraj enako prijetno.
:D
Na progi so mi najmočnejši vtis vzbudile vonjave. V začetku teka je krasno dišalo, ne vem po čem, ampak dišalo je lepo. Potem se je prepletala vonjava pokošeno seno z bodičastimi lupinami kostanjev, kup gnoja, ki je asociiral na krave in tam nekje, kjer se je uprl želodec, je k temu pripomogel še amoniak (po novem Pravopisu amonjak), ki je izpareval iz njive, polite s tekočino iz greznice. Ampak želodčni refluks je vzdržal tudi rezek vonj sveže gnojnice.
:cry:
Proga je simpatična tudi zato, ker je krožna. Za nas počasneže taka proga, na kateri se srečujemo hitri in počasni tekači ni dobra, ker nazaj grede (nazaj teče?) nikogar več ne srečamo. Krog ima tudi velik simbolni pomen. Nedavno sem dobil knjigo Slovar simbolov in v njem je opredeljeno, da je krožno gibanje popolno, nespremenljivo, brez začetka in konca in variacij, zato simbolizira čas (zato je potrebno na krožnem teku okoli Brda meriti tudi težo in višino!). Čas se opredeljuje kot nenehno in nespremenljivo zaporedje trenutkov, ki so vsi enaki med seboj, (verjetno ta, ki je to napisal, še nikoli ni tekel s polnim želodcem), krog simbolizira tudi nebo krožnega in nespremenljivega gibanja.
To pa smo na TF že zdavnaj ugotovili.
8)
V glavnem vse je klapalo in nikoli ni dovolj pohval Alešu in njegovim za organiziranje Fotrovega teka. Na cilju je bilo dovolj vsega, toliko dobrot, da ne upam pohvaliti posameznih, ker so bile vse ekstremno dobre. Tudi na poln želodec so se prilegle. Pijače za vse okuse in žeje. Slaščice za lakoto in piko (moja stara mama je rekla, da moraš sladkarij pojesti samo toliko, da pika ne poči). Katera pika je to še danes ne vem, ampak prepričan sem, da je meni počilo že mnogo pik. Tudi po zaslugi tako dobrih umetnij, ki so bile včeraj na razpolago.
:shock:
Potem pa smo šli v brunarico. Že klepetal sem toliko, da me je poleg napihnjenega želodca bolelo še grlo. Potem pa so naju s Simono določili za voditelja razdelitve odličij. Po zadnjih informacijah sva bila tako dobra voditelja, da se že zanimajo medijske hiše za vodenje izbora mis sveta, za komentiranje podelitev medalj na svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah. Pa še pripravila se nisva, kar neposredno so naju vrgli pred občinstvo. Moram pa reči, da je bilo to občinstvo zelo hvaležno, kar se samo po sebi razume, saj je bilo občinstvo sestavljeno iz samih tekačev in tekačic Tekaškega foruma.
:evil:
Še marsikaj bi lahko napisal, na primer o snidenju z mnogimi, ki se že dolgo nismo videli, o debatah na startu cilju in na analizi. Zapomnil sem se, da ima Matjaž nov fotoaparat, verjetno od teka v Kranjski gori, kjer je prejšnji aparat zaupal meni in sem v slabi uri naredil preko dvesto posnetkov. Tega še človek ne vzdrži, kaj šele fotoaparat. Potem smo pojedli torto, pri kateri se Bor ni izkazal samo kot slaščičarski mojster, ampak tudi kot umetnik risanja na torto. Zadnje čase se uveljavlja risanje na človeka (kaj vse bi se dalo narisati name, površine je ogromno), a to ni nič proti risanju na torte. Še dobro, da je tistemu dedcu narisal brke, da niso vsi mislili, da je to Fotr. Po torti smo do dna izpraznili piva in kokte in se vsak posebej, nekateri pa tudi skupaj odpravili novim dogodivščinam naproti.
Ker pohval nikoli ni zadosti, naj še enkrat dam vse priznanje organizaciji Fotrovega teka, vsi smo dobili diplome (nekateri pa ne, a smo ugibali, da se najbrž niso stehtali?), najboljši so dobili medalje, nekaj nagrad in simbolično, vsi smo dobili kozarce. Vsem dobitnikom medalj, posebno tistim, ki so jih dobili prvič, čestitam in želim, da to ni bilo prvič. Napolnimo torej kozarce, ki smo jih dobili in si recimo na zdravje (tudi če je v njih mineralna voda), torej na zdravje, hvala vsem in se vidimo naslednje leto na Fotrovem teku na krogu okoli Brda.
Fotr sem pa jaz :!: :D
Uporabniški avatar
 BONI
vse čestitke organizatorjem,še posebej pa vilkotu za osvojeno medaljo(čestitke tudi ostalim udeležencem)
Uporabniški avatar
 Vlajko
Čeprav sem se na tej tekmi pojavil le v vlogi navijača, se vseeno prištevam med aktivne udeležence te super prireditve, saj sem na prizorišče prikolesaril med prvimi, analizo v Brunarici, kjer se je odvijal veliki finale, pa zapuščal med zadnjimi (Dopust Press). :) :wink:

Vsi pred menoj ste že povedali vse, zato bom namesto prepisovanja vaših domačih nalog raje pohvalil prav vse včerajšnje udeležence, saj ste bili zame vsi zmagovalci; tudi tisti, ki niste tekli. :cast1: Že to, da sem vas zopet videl (nekatere po dolgem času), mi veliko pomeni. :wink:

No, eno ime, pravzaprav celotna družina Jurančič pa si vseeno zasluži posebno pozornost. Le kako vam je uspelo tako vzorno speljati ta dogodek in ob tem, kljub nepričakovano veliki udeležbi upoštevati prav vsako malenkost, ki pripomore k uspehu dogodka. Prav neverjetni ste, res. :laola

PS: Drugo leto pa se na 4. Fotrovem teku ponovno "poženem" po ovalu, če bo z zdravjem vse OK. 8)
Uporabniški avatar
 tae
Ali bodo fotke tu, ali na fotogaleriji ?
Uporabniški avatar
 MatjazV
3. Fotrov tek je uspel v vseh pogledih. Največ zaslug gre seveda Alešu in njegovi ekipi, ki so odlično opravili svoje delo. BRAVO!

Tekli smo vsak po svojih zmožnostih in dosegli dobre rezultate. Na analizi je bilo zelo pestro.

Slika

Torta za sladkosnede.

Na koncu je ostal samo še pladenj.

Slika

NI, NI, smo že vse pojedli, je komentirala Staša.

A ja, tekli smo tudi, ne samo jedli.

Najbolj uravnovešena... pardon, URAVNOTEŽENA trojka:

Slika

Zmagovalca z najmanj "špeha":

Slika

Fotr v akciji:

Slika

Drugo leto spet pridemo.

FOTKE

Lepo se imejte in veliko tekajte.

LP

MatjazV