Za mano je prvi tek na 21km. Do sedaj sploh še nisem tekel take dolžine! Ob odličnem začetku, mi je potem kmalu sreča obrnila hrbet. Prvih 5km sem odtekel fenomenalno (21minut), še sam nisem mogel verjeti, kako imam tako lahke noge in vse je šlo oz. šlo je še predobro!
Potem pa so se začele hude težave, fizično sem bil odlično pripravljen, vendar pa me je izdalo koleno. Do 10km sem še nekako odteku po svojih zmožnostih, potem pa se je začela "tekaška kalvarija"

Koleno me ni več ubogalo tako kot na začetku, na hojo sploh nisem upal pomisliti, ker me je neizmerno bolelo, zato sem začel z nekim čudnim tekom (ki je bil zelo počasen) Tako da sem se moral na vsake 2-3 km kar ustaviti in koleno pokrčiti kolikor sem ga pač lahko.
Pred ciljem pa me je pričakal bučen sprejem, saj sem prišel v istem času kot zmagovalec maratona, deležen sem bil velikih ovacij - mogoče bom še na TV
Zahvalil pa bi se vsem ki so nas bodrili ob samo trasi, ter seveda svoji družini, ki mi je ostala ob strani.
Sem pa zelo srečen, ker mi je po oblico hudih težav le uspelo priti do celja, čeprav sedaj ne vem kaj je narobe s kolenom, po vsej verjetnosti bo potreben temeljit pregled, ker preprosto ne morem hoditi tako kot si želim.
Sicer pa sem videl (v hrbet) par TKjevcem, če se ne motim tri PR (Miha, Majda, pa Miro, vsaj zdi se mi no) pa Junca, ter še enega mislim da Explorerja.
Kar se pa tiče organizacije, sam nisem videl nobenih težav, poleg tega pa tudi ne morem dati točnih ocen, ker sem bil v prvič na takšni masovni prireditvi, vendar je bilo vse super, vzdušje pred štartom, ter med samim tekom, škoda le da je zatajilo koleno, ampak na koncu je važno sodelovati,
želim vsem vam prijetno nedeljo ter seveda še lepše praznike!
lep pozdrav,
mikkeni