Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Pozdravljeni!

Pa mi je uspelo: v manj kot 34-tih urah sem opravil s progo Pohorja in K-24. Skupaj je to cca 135 km z višinsko razliko 7900 m gor in prav toliko dol. Lepo vreme in bližnji prazniki so bili kot naročeni za potepanje in avanturo za dušo in srce. Lahek nahrbtnik, nekaj "nujnih stvari" in - gremo naši.
Štartal sem ob 12 h v petek pod MB Pohorjem (spodnja postaja gondole
pohorske vzpenjače). Načrt je bil da " v zmernem tempu živ in zdrav" pridem čez Pohorje v Slovenj Gradec, potem pa na Uršljo goro in naprej po poti K-24 (Sleme, Smrekovc, Raduha, Olšava in Peca ) v Črno- v SOBOTO - ŠE PRED TEMO. Načrtoval sem, da bi se na Uršlji pridružil Dorici in Janiju ki sta delala K-24, vendar sem zaradi poznega štarta to misel hitro opustil.
Vrstili so se vzponi in spusti čez krasno in tiho Pohorje: Belevue, Areh, Šumik, Pesek, Lovrenška jezera, Ribniška koča, Črni vrh, Kope, Kremžarica in ob 22.30 h sem bil v Slovenj Gradcu. V centru mesta sem si privoščil malo počitka in kebab. Nadaljeval sem (ob 23,30 h) proti Poštarskemu domu in Uršlji gori. Uspešno opravljen spust proti Slemenu in vzpon na Smrekovec ( po Janijevem navodilu sem se podal po cesti), ter sončni vzhod mi je še bolj dvignil samozavest in moralo, tako da sem kar hitro napredoval po smrekovškem pogorju proti Raduhi. V koči na Loki sem si privoščil kosilo in sem se ob prekrasnem vremenu napotil "največjim izzivom nasproti": vzponom na Raduho, Olšavo in Peco.
Noge "so držale presenetljivo dobro". "Polna skleda (želodec)" me je nekoliko ovirala, vendar me je " čakajoč pogled z vrha Raduhe- na Olšavo in Peco" dovolj motiviral da sem vztrajal na "dobrem" tempu. Spust do Grohata je bil "užitek".
Toliko bolj ker me je tam dočakal priatelj Rudi in mi se ponudil za družbo na Olšavo ( kdo je ne bi sprejel). To mi je dalo dodatni motiv in smo brez večjih problemov opravili tudi s tem s težavnim vzponom. Tek po grebenu Olšave je bil nekaj posebnega. : levo Raduha in Grintavci, v daljavi Julijci, desno avstrijske Ture in impozantna Peca- moj končni cilj. Tako blizu se mi je zdela, pa vendar tako daleč. Tu me je Rudi zapustil, z obljubo, da me počaka pri Kumru in "pomaga še na Peco". Tudi do Kumra mi je šlo tekaško. Za mano je bilo že skoraj 30 ure teka in hoje in bal sem se možnih posledic. Na srečo je vse šlo kar glatko. Očitno sem dobro razporedil "prehrano" in ostalo. Rudi me je že čakal. Vzel sem še zadnji obrok hrane in smo mahnili na zadnji in odločilni vzpon na Peco. V sebi sem si obljubil čim manj ustavljanja in počitkov. Bližala se je tudi noč. K sreči, vse se je izšlo idealno. Skoraj brez ustavljanja in pred trdo temo smo opravili s strmino. Zdaj sem si lahko oddahnil. Ostanek vzpona na Peco in spust sta bila le še pika na "i" celotnega pohoda. Na Peci se nam je pridružil še prijatelj Stanko. V njihovi prijetni družbi sem še pred 22 h
pritekel na cilj- Črno na Koroškem.

Hvala Rudi in hvala Stanko.

Kaj naj rečem? : Izjemno lepa in zahtevna preizkušnja ki jo priporočam dobro pripravljenim gorskotekaškim ultramaratoncem. Z veseljem bom koga od vas popeljal po tej poti v naslednjih letih. Seveda, poznati je treba tudi pot. Je dobro označena ( slovenska planinaska tranverzala) toda treba je upoštevati tudi dejstvo, da "noč ima moč". Veliko pa je odvisno tudi od vremenskih razmer. Take kot sem imel na tej poti jaz - še dolgo nisem imel.

Lep pozdrav iz Maribora! Zvone

P.S. Upam da ste tudi vi dobro izkoristili lepo vreme in praznične dni.
Uporabniški avatar
 jan_jan
Pozdravljen Zvone,
še enkrat čestitke za ta res izjemen podvig.
Kaj naj rečem? Prestavljaš meje mogočega višje in višje! Le kje se boš ustavil? To, da si bil 34 ur na poti, pove, da si res vrhunsko pripravljen. Vreme nam je tisti dan služilo 100%, letos takega več ne bo.
Škoda, da se nismo uspeli srečati, vendar je pri takih razdaljah to bolj naključje, kot stvar načrtovanja. Na tako dolgi poti se lahko zgodi vrsta nepredvidljivih stvari, zaradi katerih največkrat izgubljamo na času - pridobimo ga le izjemoma.
Gledano skozi sezono, nas je kar nekaj ultramaratonskih gorskih tekačev, ki imamo enake poglede in cilje, zato se v prihodnje ne bojim, da se ne bi skupno lotili še kakšnega projekta.
Lepo se spočij in vidimo se decembra v Črni.
LP jan_jan
Uporabniški avatar
 zvone
Hvala za čestitke Jani!

Čestitke tudi tebi za letošnji 6 krat opravljen K-24 !!!! in ostale "podvige".

Že vidim, da bo naslednje leto "še bolj uspešno". Letošnji izjemen "razmah" opravljenih številnih gorskih ultramaratonskih tekov in pohodov je več kot dobra popotnica za naslednje leto. Izzivov in motivov ne bo zmanjkalo. le zdravje naj nas služi in prepričan sem, da bo na teh straneh še več podobnih podvigov.

Tudi ti se spočij in malo oddahni, čeprav nas čakajo tudi kakšni "zimski" pohodi(?)... A do tedaj je še dosti časa.

Lep pozdrav in lep dan še naprej! Zvone
 Jožko
Pozdravljen Zvone!

Pridružujem, se čestitkam vseh predhodnikov in ti želim dobro regeneracijo in počitka.
Seveda pa bomo tudi v prihodnje še poskušali izpeljati kakšno takšno avanturo.
Prehoditi tako pot kod si jo, je res vredno vse pohvale. Ko se samo spomnim pogleda z Raduhe na Smrekovc in Uršljo goro, kje je šele v ozadju Pohorje :laola me res prav malo strese. Še dobro, da hodiš ponoči, da se vse to že na začetku ne vidi!

Zato Zvone Tebi in vsem Koroškim prijateljem, še veliko lepih in predvsem varnih korakov po hribih širom našega malega sveta.

Lepo se imejte in lep pozdrav iz prelepe Baške grape. Jožko
 RudiV
Pozdravi v toti Maribor!
Seveda čestitam tudi jaz in se stabo veselim, da ti je končno uspelo. Prav neverjeto je s kakšno lahkoto si grizel v strmine Pece in to po cca 120 km pohoda in gorskega teka.
Z Jožkotom sta postavila izzive, ki jih bo težko ponovit, vendar korajža velja...
Se vidimo v "naslednji vojni" kot je napisala Dorica!
Pozdravi vsem ekstremnim tekačem, se vidimo na PB in Črni!
Zdravja vsem!
Rudi
Uporabniški avatar
 zvone
Jožko napisal/-a:Pozdravljen Zvone!

Pridružujem, se čestitkam vseh predhodnikov in ti želim dobro regeneracijo in počitka.
Seveda pa bomo tudi v prihodnje še poskušali izpeljati kakšno takšno avanturo. Jožko

Hvala Jožko!

Kot vidiš, tudi jaz (ne samo ti) poizkušam "provocirati gorskotekaške ultramaratonske zaljubljnce". Tokrat mi je uspelo ( v tretje gre rado).
"Hvala za vzpodbudo in navijanje".
Sam sem presenečen da se je vse izšlo "idealno" ( skoraj brez težav, če izvzamem "žulje na nogah" ki pa se jih na tej poti itak ne moreš v celoti izogniti). Upam da bomo " drugo leto le prišli skupaj", saj nam v letošnem letu ni bilo usojeno, da bi kakšno turo opravili s skupnimi močmi.
Vsekakor se moram čim prej včlaniti v tvoj klub 3XGM4O. Upam da mi bo s tvojo pomočjo uspelo.
Potem pa "novim izzivom naproti".

Lep pozdrav tebi in Dorici v Baško grapo iz sončenga in mrzlega MB. Zvone
Uporabniški avatar
 zvone
RudiV napisal/-a:Pozdravi v toti Maribor!
Seveda čestitam tudi jaz in se stabo veselim, da ti je končno uspelo. Prav neverjeto je s kakšno lahkoto si grizel v strmine Pece in to po cca 120 km pohoda in gorskega teka.
Z Jožkotom sta postavila izzive, ki jih bo težko ponovit, vendar korajža velja...
Se vidimo v "naslednji vojni" kot je napisala Dorica!
Pozdravi vsem ekstremnim tekačem, se vidimo na PB in Črni!
Zdravja vsem!
Rudi

Hvala Rudi!

Še enkrat hvala za spremljanje, pomoč in lajšanje "zadnjih metrov in kilometrov. Vprašanje je kako bi bilo, če bi "bil sam". Tako pa smo že naredili tudi "načrte za drugo leto". Naj ostanejo "skrivnost" in "motivacija" ostalim "sotrpinom".
Danes ( sreda) se "že počutim skoraj normalno", tako, da sem tudi zdaj presenečen, da sem "odnesel tako poceni". Očitno je še "rezerve" ki bo jo potrebno še pravočasno uporabiti (leta ni možno ustaviti).

Če ne prej, se vidimo decembra v Črni!

Rudi, še enkrat hvala in lep pozdrav v Šaleško dolino iz MB. Zvone
 Dorica
Pozdravljen Zvone!
Iskreno vam čestitam za vaš veliki podvig - res ste jeklen mož in hvala tudi za vaše čestitke. Prepričana sem bila, da nas boste dohitel, saj sem bila ves čas seznanjena kje ste in kaj se dogaja na poti.
Se pa vama z Rudijem nič ne čudim, da sta skovala nov načrt za nove izzive, poznam še enega takega, ki ima že projekt, le malo časa mu še manjka, da ga obelodani in se seveda najprej sam preizkusi.
Dobro regeneracijo vam želim in
LP v Maribor. Dorica
Uporabniški avatar
 zvone
Dorica napisal/-a:Pozdravljen Zvone!
Iskreno vam čestitam za vaš veliki podvig - res ste jeklen mož in hvala tudi za vaše čestitke. Dorica

Hvala Dorica!

Glede jeklenih pa ... jeklene ste predvsem vi ( ti, Simona in Nežka), ker vam je v cca enem mesecu uspelo narediti K-24 in 2xGM4O ( če omenim le vaše večje letošnje uspehe.

Res občudovanja vredni podvigi.

Upam da se vidimo decembra v Črni.

Lep dan še naprej! Zvone
 RudiV
Halo Zvone!
sem se spomnil, da si naredil nekaj fotk na K 24. Če se da daj prilepi to tu nekje, sma mela tako prijetno družbo, da se bo z veseljem spomniti.
Vsem ekstremistk am-om veseli martin! haha
Zdravja vsem
lp rudi
 janezu
bravo zvone in hvala tebi in jan jan-u za pomoč pri izkanju nadomestnega vodnika na trasi koroških vrhov.novi vodnik MARATON 100 bo popeljal 3 jezerjane in 2 kranjčana po lepi koroški.štartajo čez pol ure ,čez 24 ur pa naj bi bili nazaj v črni. srečno!!!! ju
 Simona T
Pa srečno fantje.
A kakšnega poznamo?

Kar pa se tiče 24-ih ur, bo zadeva zaključena prej. Po novem je upravni odbor žensk določil nov limit za fante, ki pa znaša samo še 20 ur :twisted: (pa da ne bo pomote, to je samo Š A L A).

Lep pozdrav,
Simona
Nazadnje spremenil Simona T, dne 15 Nov 2006, 17:07, skupaj popravljeno 1 krat.
 janezu
poznamo,poznamo- boni,pobežin,weiseisen,šenk milan,karničar t.in odličen ultra maratonec stane barber v vlogi vodje.malo jih bo zeblo,potem jim bo še vroče in upam,da na koncu ne bojo žejni.so štartali proti uršlji gori.LP ju
 Jožko
Pozdravljeni!

Lep pozdrav hrabrim Kranjčanom in Jezerjanom, pa seveda vsem ostalim ravno tako. Prav poseben pozdrav pa tebi Simonca, večkrat se zmislim nate in na tvojo dobro voljo.
No mislim, dabodo fantje kolikor jih poznam opravili res prej kod v 24 urah, pa tudi če bo kakšna čes samo varno in srečno pa bo vse OK. Noč bo kar temna in potrebna bo zbranost.
No Janez ti pa še kakšno poročilce, če ne boš prehitr zaspal.
Pa lepo se imejte in lep pozdrav iz prelepe Baške grape. Jožko
Uporabniški avatar
 zvone
Tudi jaz držim pesti!

Simona je predlagala dobro "izhodišče". Tako bomo "v soboto" naredili
"večji promet" v hotelu ...

Lepo, mirno in uspešno noč vsem! Zvone

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA