Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Lepo vreme
Lepi kraji
Dobra družba
Dober vzpon
Ultra razdalja in to je bil
Ultra maraton v Istri

:arrow: glede na to, da je bil to prvi in menda na brzino organiziran, je bilo čudovito. Res dobra tudi oskrba - na začetku geli, potem redne postaje ...
:arrow: za v naprej - bo potrebno pojačat oznake trase
:arrow: zelo priporočljivo je tuširanje na koncu, ali pa vsaj velik umivalnik, kjer si lahko kaj opereš, npr. podvozje :wink:

Verjetno bom kasneje še kaj dodal, ko bodo fotke speglane.
Uporabniški avatar
 miro
Tudi jaz! Predrag z ekipo , najlepša hvala za tako lepo organiziran Promo....Želimo še, pa još!
Se pridružujem Zdravkotu glede odlične družbe , dobrega vzdušja , prelepe pokrajine, gostoljubnosti, ni , da ni.
Prireditve , ki jih bo organiziral "Umag", se bom z veseljem udeleževal, tudi meni je Istra prirasla k srcu.
Še enkrat bravo!
Miro
Uporabniški avatar
 MatjazV
Včerajšnji tek po Istri je bil eden mojih najdaljših treningov, pa tudi eden najlepših.

Organizacija je bila dobra, kar gre zahvala Predragu in njegovi številni ekipi, ki so se res zelo potrudili.

Teklo nas je približno 20 tekačev in večina je uspešno premagala celotno razdaljo.

Slika

TF pred štartom

Proga je bila zelo razgibana s številnimi vzponi in spusti. Več je bilo makadama kot asvalta, razgled na okolico pa je bil enkraten. Najlepši je bil pogled na soline, ki so bile v jutru še obdane z rahlo meglico. Štartali smo pri svetilniku v Savudriji in se podali do Kanegre v Buje in skozi Grožnjan. Tu je sledil nekaj kilometrski spust po makadamski cesti, kar je dodobra načelo kolena. Nadaljevali smo do Ponte Portona, nato pa je sledila dolga ravnina ob reki Mirni. Cilj je bil na trgu "Rivarela" v Novigradu.

Garmin mi je na koncu pokazal, da sem pretekel 54,5 km. Naredil sem kakšen kilometer več kot ostali, saj sem na približno 15 km zgrešil progo. Še sreča, da sem se po nekaj minutah obrnil in vrnl nazaj, kjer sem našel talno oznako. To je praktično tudi moja edina pripomba oz. predlog, da so naslednjič oznake bolj vidne.

Teh 54,5 km sem pretekel v 4:35 ure (pace=05.04 min/km), kar je za tako razgiban teren kar solidno.

Na koncu smo imeli še pogostitev s pašto in vinom ter podelitev. Vsak udeleženec je prejel medaljo, priznanje, majico, glasbeni CD, steklenico vina ter zastonj štartnino za naslednji Umaški polmaraton. SVAKA ČAST PREDRAG!

Slika

Skupinska fotka vsek udeležencev ultramaratona po Istri

Več o dogajanju pa si lahko ogledate tudi na priloženih FOTOGRAFIJAH

Lepo tekajte tudi v novem letu, pa SREČNO!

MatjazV
Nazadnje spremenil MatjazV, dne 25 Dec 2006, 11:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 ales
Spet skor standardna Istra, kar pomeni: Večer prej k Tiniju v Červar, vmes še v Astreo na mal popečenih kruhkov z bakalarjem, fuže, pečeno orado in lignje, zalili z odlično malvazijo. Ker je bilo v sobi tko mraz sva šla obiskat še tinijevega znanca Saleta, še mal hidracije ob Bori, standardni sms ob dveh in smo šli spat.

Zjutraj pa jasno, a ledeno mrzlo. Svetilnik smo iskali na napačni strani porata, a se je na koncu le našel. Cel kup težav z izbiro primernih oblačil. Ne, res si nisem mislil, da bi za božič potreboval kratke hlače in majice brez rokavov(jih sploh ni bilo v torbi..). No ja, bom vedel za naslednje leto.

Ogled svetilnika smo si prihranili za prihodnjič in kr na lepem, smo tko brez ogrevanja odpeketali tja proti soncu. Začnemo zadnji, pa še mi tečemo tm mal pod pet min/km prve kilometre. Potem se le umirimo na pet in pol. Vreme res že kičasto lepo, skor brez burje, temperatura že skoraj previsoka, ma človk bi se kr usedel tm v unem gozdičku in prav počasi po Parencani nadaljeval. A smo se tini, Miro in Maurizio ves čas prav primerno vzpodbujali, da smo grizli naprej. Mal krize pred Bujami v un klanec, pol k se nam je pridružila še Slavica je pa po asfaltu spet "letelo". Na poti do Grožnjana smo ulovili prve obnemogle tekače in to se je do cilja še nekajjkrat ponovilo. Od Grožnjana(na 300 metrih) se do doline Mirne, ki je skoraj na gladini morja spustiš po ovinkasti makadamski cesti v samo štirih kilometrih in pol. Kr prehitro za moje nevajene noge in trebuh. Pa še kolovoz ni najbolj gladek.

Bolje je potem po nasipu ob Mirni. Okrepčevalnice na vsake 2-3 kilometre, s tempom okoli 6/km z Mauriziem komaj bremzava Slavico, vsakih nekaj kilometrov hodimo in to skoraj po pravilu ravno takrat, ko se mimo nas pripelje zafira z oznako "SUDAC", da v strahu pred diskvalifikacijo potem le stečemo. Tko ene 3-4 kilometre pred mostom v tarski vali se vleče v neskončnost. Odrešujoč je potem dvig po cesti proti Novigradu. Ker smo zadnji, so v cilju vsi veseli, da lahko zaključijo. Tudi jaz sem imel kr dovolj. Ena bombažna majica mi je na rokah pustila grozne odrgnine, a je danes z bepantemom že kr ok. Skins in še bolj Alenkina masaža, pa sta mišice že tko sprostila, da bom jutri najverjetneje šel v Dolsko. Aja, mogoče sem pa včeraj vseeno šel malo prepočasi?!

O tistih -4 kilogramih, s katerimi sem se hvalil Mauriziu seveda ni bilo nič; tehtnica je že ob prihodu domov kazala čisto nulo, pa je sledila še večerja..tko da bo potrebno priložnosti iskati kje drugje.

Meni je Garmin nameril 53.820 metrov in celo 1100 metrov dvigov, ampak moj, če ima le signal, vedno nameri nekaj več..

Hvala Štajerkam za logistično podporo, Predragu in ekipi za prijetno, skoraj domačo oskrbo, mojim sotekačem za stalni motiv in prijetno kramljanje, še zdaj pa mi odmeva razposajeni Slavičin smeh in vriskanje zadnje kilometre..
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
Kakor sem rekel, da bom danes napisal kaj več o tem teku, ker sem bil včeraj preutrujen za pisanje in razmišljanje.

Z Mirom sva startala okoli pete zjutraj v hudem mrazu, v Ljubljani naju je čakala megla, toda le kratek čas. Ko sva prišla na mejo, je bila ura šele pol osmih. Na poti do Savudrije sva zgrešila pot do svetilnika in hvala bogu, da se je Miro spomnil, da so že tekli po eni poti, kjer se pride do svetilnika.

Ob prihodu do svetilnika ni bilo žive duše, zato sva šla malo na sprehod po savudrijski plaži in ko sva se vrnila s sprehoda so Predrag, Tini, Aleš,… že pripravljali start. Potem nas je Predrag povabil na čajček v restavracijo, kjer smo lahko dvignili štartno številko.

Na startu smo dobili gele, čokoladice. Start je bil kar hiter, jaz se pa nisem mogel zadrževati in sem kar »potegnil« za najhitrejšim. Z Matjažem in še dvema tekačem smo skupaj tekli kar nekaj časa, po nekaj kilometrih smo se razkropili, tako da sem ostal sam na stezi.

Pot je bila ves čas čudovita, zame prekrasna, še sonce nas je grelo, kljub temu, da sem enkrat zgrešil, mi ni žal. Na desetih postojankah smo dobili veliko tekočine, piškotov, limone, banane, pomaranče. Manjkalo ni ničesar, samo dobra volja in pogum, da se odteče do konca.

Na cilju so nas pričakali fotografi in lep aplavz. Ker ni bilo tekmovalnega značaja, sem zelo zadovoljen s časom, v katerem sem ga pretekel.

Po tekmi nas je čakala miza dobrot, Predrag nam je za pretečeno razdaljo podelil medaljo, priznanje, steklenico dobrega vina, dober cd domačina Bruna Krajcarja in tujca Artura Alvareza.

Lepo vzdušje in čudovit zaključek. Še enkrat pohvala Predragu in njegovemu timu za zelo dobro organizacijo! :cast1: :cast1: :cast1: :cast1: :cast1:

Naslednje leto se 100% vidimo!

Lep pozdrav!
Mario
Uporabniški avatar
 MatjazV
Za tiste, ki vas zanima še kakšna podrobnost več - tule je višinski profil proge:

Slika

Pa še satelitska slika trase, prenešena z Garmina:

Slika

Naj se zahvalim še Alešu in Tinju za prevoz in prenočišče ter Tjaši in Lučkotu za prevoz v Lubljano in pomoč pri suportu.

LP

MatjazV
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja klele pa če ne bi dodal nekaj svojega mnenja bi bil pa že seveda greh :lol: :wink: .Super ste se imeli vidim in bo treba naslednje leto se pridružiti in ne samo govoriti PRESS :lol: :wink: .Skratka me veseli da ste se imeli tako super krasno in ker je bilo to netekmovalnega značaja je v tem letnem času sploh super.
Najbolj pa je seveda pomembno vzdušje ki ste ga ustvarili ko ste tekli za dušo in pretekli te kilometre!
Se vidjamo naslednje leto!
ČAO!
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
Matjaž, zelo lepo si prikazal profil proge. Lahko si zamislimo, da proga ni bila lahka za toliko kilometrine. :clap:.

Zame je bil to do sedaj najdaljši trening. Danes hodim kot ostržek. :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 predrag
:clap:
Lh za lepe komentare in nasvete, zelo nam je drago da ste se fajn imeli, ... vsaka čast vsem udeležencem ... želimo vam tudi srečno in uspešno novo 2007.
... fotke so pa res čudovite ...lahko si ih ogledate ...
http://www.maratonumag.hr/UPM%20Istra.HTM
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ježeš marija kakva priroda tole je pa noroooo :roll: VESELE PRAZNIKE VSEM KI STE PRETEKLI IN KI NISTE PRETEKLI TU V ISTRI.
ČAO!
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
ČUDOVITE SLIKE

Vredne ogleda.

Lp
Uporabniški avatar
 tini
MARIOLINO napisal/-a:ČUDOVITE SLIKE

Ni kaj - Gere je car :) .

lptini
Uporabniški avatar
 miroR
Nimam več kaj dodati.Bilo je enkratno.Predragu,pa vse čestitke za
organizacijo in vse ostalo :cast: .Drugo leto se sigurno vidimo na tem
teku :lauf: .
Uporabniški avatar
 miro
Ali , ste že opazili razpis za drugo leto?
Skoraj zagotovo bom prijavljen na dolgi varianti!
Miro

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA