- 03 Feb 2007, 17:48
Še moje videnje omenjenega vzpona. Prijavil sem se malo pozno, zato sem zamudil prevoz opreme na vrh. Vendar ni bilo nič hudega, saj je bilo tako spodaj, kot zgoraj lepo, prijetno, toplo, sončno. Srečal veliko poznanih, po mojih ocenah so prevladovali tekači in tekačice iz Kluba gorskih tekačev Papež iz Kamnika in pa seveda od Tekaškega foruma. Dosedanjega rekorderja te proge ni bilo, pa tudi nov rekord ni padel. Postavil pa sem svoj osebni rekord, vendar ne ker bi bil kaj bolje pripravljen, kot lani, ampak bolj zaradi ugodnega vremena. Napr. lani je bil na progi sneg in led (na določenih odsekih sem gor lazil po vseh štirih), bilo je -4°C (oteženo dihanje). Letos pa proga suha, le na določenih predelih malo blatna, temperature pa krepko v plusu. Lani tekel cca 20 minut, letos 17 in pol. Po času sem torej lahko zadovoljen glede na lani, vendar pa je bil to zame en težjih tekov, saj se mi je prvič v življenju na tekmovanju zgodilo, da sem vmes tudi hodil. Dule me je sicer vprašal, če me lahko uvrsti na njegovo lestvico gorskih tekačev, kar sem privolil, vendar vseeno vidim da gorski tek ni zame. Zato uradne razglasitve rezultatov nisem čakal, ker se ne maram na uvrstitvah gledati spodaj na dnu seznama. Sem bil pa doma vesel, da sem se doma našel na dveh fotkah. Vsekakor prijetno preživet prvi del dneva, malo zraka, malo miganja, vendar težko obljubim, da bom drugo leto spet prišel. Kar se tiče organizacije in vsega ostalega je vse klapalo, le meni osebno ti gorski teki ne predstavljajo takšnega zadovoljstva, kot cestni.