Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Čudno, čudno, ali ste vsi tako zmatrani, da se ni še nihče javil, saj smo vendar tekli dopoldne, ura pa je že pol devetih zvečer.

Dolgo se je govorilo o tem teku (reklama Mojmir) in zdaj se je le zgodilo. Jaz sem bil že lani in mi je bilo všeč, zato sem šel tokrat na izboljšanje svojege osebnega rezultata, a o tem kasneje.

Zadevo bom skušal opisati kronološko, da bo malo drugače.

- 6:00 alarm
- 6:30 vstajanje (malo sem še poležaval)
- do 7:30 rihtanje sebe in otrok (žena služba kljub nedelji :cry: ), štart iz Kamnika
- 8:00 postanek v Ljubljani (najel babico in dedka za varstvo otrok v zameno za krasen izlet na Primorsko)
- 9:15 prihod v Strunjan na prizorišče cilja; že veliko ljudi, avtomobilov, parkingov in kar je najboljše sončno brez vetra +13°C (glede na včerajšnje čudne napovedi sem imel sabo dolge hlače, 3/4 in kratke, prav tako pa tudi majico z dolgimi in kratkimi rokavi)
- 9:30 naj bi odšel prvi bus na prizorišče štarta, katerega sem zamudil zaradi preoblačenja in iskanja Wc-ja
- 10:00 naj bi šel tja drugi bus, kateri je prišel prej, vendar je bil v trenutku tako nabit, da tudi nisem mogel gor.
- Zgužval sem se na tretjega (dejansko je bil odziv udeležencev tako velik, da je to po mojem organizatorje pozitivno presenetilo, hkrati pa povzročilo nekaj dodatnih težav z organizacijo)
- V Seči naj bi bil štart ob 11h za 15km, in 15 minut kasneje za 10 km
- Ker se je vse skupaj malo zavleklo, smo štartali skupaj. Na tem koncu slovenskega primorja je bilo vreme vetrovno, zato nas je kar nekaj drgetalo v kratkih oblačilih.
- Moj tek: progo sem že poznal od lani, začel dokaj hitro, vztrajal v tem tempu in na koncu izboljšal čas od lani. Tekel sem 35 minut in 42 sekund. (izboljšanje za slabo minuto in pol). Vendar še vedno dvomim v omenjeno razdaljo, katera naj bi bila 9.350 metrov, kar bi zneslo moj povprečni tempo 3:49 min./km. To bi bilo zame odlično, vendar vem, da tega še nisem sposoben.
- Okoli 14h razglasitev rezultatov, kjer je bilo sicer nekaj težav, ampak tega nebi komentiral, ker mi je bila kljub vsemu prireditev všeč in tudi vem, da se Mojmir trudi po svojih najboljših močeh.
Uporabniški avatar
 bobr
Nič zmatrani, šele zdaj prišli z izleta po primorski in krasu :). Slošni vtisi za moj prvi tek na primorskem so pozitivni in bom sigurno deležen prihodnjih. Čas sem imel 41:57 kar je zame super rezultat glede na to da rekreativno tečem šele slabih deset mesecev.
Kar se tiče razdalje, meni je polar foot pod nameril le 8,6km. Tudi jaz močno dvomim v uradno razdaljo 9,35. Ne vem, ali je še katerega novinca presenetil strm klanec pred tunelom :shock: Nekako je bilo govora da je celotna trasa več ali manj ravnina potem pa šok...
Par kritik na organizacijo:
- spominske majice samo v velikosti XXL??? Ne vem kje bodo našli 300 obilnih tekačev...
- štart bi moral biti ločen po razdaljah in bolj glasen (zadaj nismo niti vedeli kdaj se je pričel in skoraj smo doživeli bližnje srečanje z zgubljenimi 15km tekači)
- predprijava na internetu in potem ponovna prijava na štartu, čemu tako?
Upam da bodo besede segle organizatorjem v uho in pripomogle k izboljšanju naslednjih tekov.
Drugače super vreme, vzdušje še bolj, pohvale za redarje ob cesti, vodno točko, hrano itd...

Lp, Uroš
Uporabniški avatar
 tae
Ja, če je bilo res le 8,6 km, potem sem imel tempo 4 min. in 9 sek./km, to pa nisem več zadovoljen.
Uporabniški avatar
 -metka-
Tako. Moj prvi tek nasploh je za menoj :D Vreme je bilo fantastično, ravno prav je pihalo, sonček nas je božal, morje je rahlo valovilo... Trasa 10 km mi je bila zelo zelo všeč, tudi tisti klanček ni pokvaril veselja, nasprotno, malce popra mu je dodal :lol: Definitivno še pridem na ta tek!
Sem si pa silno želela spominsko majico s svojega prvega teka.... ok, to sem že privzela, da verjetno small majic sploh ne bo, tako da sem jo dragemu prinesla, potem sem pa doma videla, da je to spominska majica nekega moškega biatlona 2006 :shock: :shock: Zdej pa ne vem, ali je to nekaj običajnega na takih srečanjih ali se spominske majice dejansko nanašajo na prireditev, na kateri si jo kupil..... šmrc..... :cry:

ok, pozabimo majico, hvala organizatorjem za tako prijetno prvo izkušnjo!!

lp, m
Uporabniški avatar
 PUHKO
Tudi za mano je prva tekaška preizkušnja. Vseje bilo OK, mogoče so res malo več obljubljali in malo manj dali, ma se zgodi.. :D

Drgač pa tudi mene malo bega tek na 15, se mi zdi, da je moral bit malo krajši, al pa sm jst čez noč postal mnogo boljši....kdo bi vedu..

That't it!

8)
Uporabniški avatar
 zz top
Ja, obljub je bilo pol preveč.
Saj tek je uspel, ampak pri pomanjkanju ljudi, ki bi delali za to, da bo vse v redu. Mojmir sam namreč vsega ne more.
Če se je tek vključil v teke za PN, bi rezultati brez pardona morali biti že objavljeni. Za vse so pravila, za izjeme jih pa ni.
Uporabniški avatar
 Antares
Ta tek Povezimo soline je bil moj prvi tek sploh.Nisem vedela kaj naj pricakujem, kaksnih "pravil" se moram drzat,...Na sreco so bili z mano izkuseni tekaci, ki so mi dali nekaj dobrih nasvetov, tako mi je uspelo priti na cilj v enem kosu :D in zame niso rabili nosil.

Proga je bila krasna, nora sem na morje, vreme za 10 tock.
Bi pa imela,kljub temu da sem zacetnik v tekih, nekaj pripomb nad organizacijo.
V vabilu na tek je bilo kar nekaj obljub, ki pa na koncu niso bile izpolnjene.

Organizatorju bi predlagala naj naslednjic ne obljublja toliko in stvari, ki jih ne more izpolnit.

Letos sem za Vas pripravil nekaj več.
Nekaj, na kar sem izjemno ponosen. Vsakič, ko na zadevo pomislim, mi začne srce hitreje utripati.

Res se veselim!

Novosti na teku letos kar mrgoli! Gremo po vrsti:

* Naš tek se razlikuje od drugih tudi po tem, da so začetniki in izkušeni tekači ločeni. Začetniki tekmujejo z začetniki, »stari mački« pa med seboj. Tako imamo dvojne lestvice in dvojne podelitve. Vsak zase določi v kateri skupini bo tekmoval.

* Povežimo soline 2007 – memorial Ivo Lazar -
10km tek Seča – Strunjan. Štart teka je pri vhodu v soline na Leri. Konča se v Strunjanu na plaži. Dolžina teka je 9350m. Absolutna zmagovalka in zmagovalec si priborita naziv neuradnega državnega prvaka v povezovanju solin. Udeležba na teku se točkuje za pokal Primorskih novic. Od 1. do 5. mesta v absolutni konkurenci (M+Ž) bomo podelili pokale. Kolajne prejmejo od 1.do 3. mesta (M+Ž) po starostnih kategorijah, tako v skupini tekači kot tudi v skupini začetniki. Tek je posvečen velikanu Obalnega teka Ivu Lazarju.

* akcija moj prvi tek za vse tiste, ki bo tek Povežimo soline prvo tekmovanje nasploh. Tekači prejmejo spominsko kolajno. Ob prijavi za tek morate poudariti, da želite sodelovati v akciji moj prvi tek!!!

No ja, pa še to!
V ciljni areni vas bomo zabavali, seznanili z lokalnimi dobrotami, celo plesa vas bomo učili. Pripravljamo kup »neumnosti« v katerih boste uživali.
 Manca
Tek Povežimo soline je lep tek in vse bi bilo ok, če bi Mojmirju kdo malo bolj pomagal. Organizacija je bila malo za nič, posebej po teku, ko smo čakali rezultate in podelitev. Navajali so napačne priimke in imena, menda celo razglasili napačno kraljico teka na 15 km:)) ??!
No kakorkoli, tek je mimo in sedaj čakamo rezultate, ne? Tekla sem na 10km, realna dolžina te trase pa je bila 9350 metrov.
Lepo se mejte!
Uporabniški avatar
 RoKo
Upam da je dolžina res točna. (9350) Glede na to, da sem se odpravil iz nočne službe sem z rezulatom zadovoljen, če pa je razdalja manjša kot pravijo 8600, pa ne ravno preveč.
Iz nočne na dopoldanski tek pa ne več. Popoldne že, dopoldne ... no ena izkušnja več.
 Manca
Ja je točna. Ob trasi so bile namreč tudi oznake razdalje.
 dragann
Zame je bil to prvi tek in nisem vedel kaj naj pričakujem. Tekel sem 15 km in sem imel občutek, da je bila proga krajša glede na dosežen čas. Organizacija bi bila lahko boljša. Kljub temu pa sem se imel fajn. 8)
Uporabniški avatar
 RoKo
Manca napisal/-a:Ja je točna. Ob trasi so bile namreč tudi oznake razdalje.

Upam da so res točne. Sem videl odštevanje v m, zato mislim če so že merili v m, je ja točno. Lahko pa da smo kak ovinček skrajšali, predvsem skozi marino.
 Mojmir Kovač
Pozdravljeni!

HVALA vsem, ki ste si vzeli čas in nam pomagali, da smo organizirali lep tek in dan, ki smo ga preživeli v prijetni družbi.

Bil je SUPER tek, SUPER vreme, SUPER družba in 150 tekačev več kot smo pričakovalili :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sam sem zelo zadovoljen s prijavnim prostorom, postavitvijo proge in ciljnega prostora, šepala je pa obdelava podatkov na 10 km (vnos podatkov 213 tekačev v računalnik, ki potem ni hotel delati). Napaka pa je hitro. Ena narobe vpisna štartna številka v cilju, en moški zamenjan za žensko in je zmeda ...

Zelo sem zadovoljen s številom udeležencev tek in pohod, preko 600

Hvala vsem, ki ste nas na koncu pohvalili! To nam veliko pomeni!!!

Počasi se morate odločiti koliko je dolga proga na 10km! Uradna je 9350m. In tega se držimo.

Štart teka na 10 km smo po pogovorih z izkušenejšimi organizatorji prenesli na 11.15, tako, da sta bila oba štarta skupaj. To spremembo smo objavili povsod, na štartu so bile tri oglasne deske...

Prevoz: bilo so 4 avtobusi in 2 kombija in so vozili na štart. Kljub vsemu so nekateri na koncu prireditve godrnjali, da ni prevoza. Saj tega prevoza tudi ni bilo v planu 8)

Na tem mestu bi se tudi rad zahvalil vsem 33 prostovoljcem, ki so garali zato, da je prireditev SUPER uspela!!!

Mojmir
 Mojmir Kovač
rezultati na 6 km

Povežimo soline 2007 6km absolutno ženske

1. Jolič Barbara 27.03
2. Pirc Jasna 29.37
3. Narobe Vrsich karin 29.57
4. Ogrin Sara 31.03
5. Vižentin Ajša Marijana 32.04
6. Turšič Ksenija 34.57
7. Glaser Vladka 35.14
8. Trampuš Alenka 35.33