Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

 Jože
#123
Bogu za hrbtom, nekje med Logatcem in Idrijo se nahaja Hotedrščica. Majhen kraj z zanikrnim društvenim igriščem kjer se začne tek. Izhodišče res ni razlog za motivacijo je pa proga čudovita, ena lepših kar sem jih videl (videl sem samo dve). 13 km teka po čudoviti pokrajini in razgibani makedamski poti je res vredno pohvale. Sama proga je pa kar naporna, najprej 2 km po ravnem nato pa kakšnih 6-7 km vzpona, ki je še kar vzdržen razen na določenih odsekih ko grizeš kolena in prehitevaš tiste, ki začnejo prehitro. Kot običajno pa po vsakem vzponu pride spust, ki je na določenih odsekih precej strm tako, da trpijo kolena, nato pa zadnja 2 km ravnine. Tako izgleda tek v Hotedrščici, naj še enkrat pohvalim "proga je res čudovita, čeprav naporna". Kot običajno sta bila Ero in Pia tudi tukaj krepko delavna. Kje pa ste drugi?.
Če pogledate Erov koledarček udeležbe se v soboto 31. 05. vidimo na Petelinjem teku nekje pri Pivki, kdo bi vedel kje je spet ta vas, ampak kjer je volja je pot.

L.P. Jože
Uporabniški avatar
 pia
#125
Super opis kraja, kjer smo se znašli v soboto! Za ženske je bilo tokrat vzorno poskrbljeno: 43 nas je štartalo nekaj minut za moškimi (da se je polegel prah) na 7 km. Prvih 500 m po isti progi; potem pa v klaaaaanec, ki se je vlekel kakšne 3 km z vmesno rahlo izravnavo. Po dobrem km sem obupala in spet zakoračila - prehitelo me je nekaj vztrajnih. Potem pa navzdol! Idealno, a kaj, ko nisem bila čisto prepričana, da ni kje v zasedi še kakšen klanec... Višinske razlike je naneslo 105 m, za moške pa kar 150 m. Dekleta so imela hud tempo in tudi moj ni bil tako slab (5:39 / 6:33 / 5.47 / 4:16 / 4:10 / 4.21 / 4:00). Končno sem se zavalila v senco na cilju. Občutek je bil pa božanski! Prejšnji dan sem se usajala, zakaj taka diskriminacija (ženske so se lahko prijavile le na 7 km, moški pa le na 13), a je bilo dejanje organizatorjev premišljeno... Za nagrado sta prva absolutno v obeh konkurencah dobila OGROMNO STREŠNO OKNO (zmagovalec se je iz Ivančne Gorice pripeljal na motorju). Prva je imela čas okrog 30min, jaz pa 34:50. Absolutno sem bila 14., v svoji kategoriji pa kar 4. Bilo je luštno, Tobiju in Titi je bila najbolj všeč pašta.... , na prašička, ki se je celo popoldne obračal, pa sta samo metala otožne poglede...

Slikco je posnel moj Suunto- strah, imenovan klaaaanec...

Slika

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA