Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 ales
V soboto 17.4.2004 sem se z Društvom maratoncev in pohodnikov Celje udeležil sedemintridesetega teka na Češkem. Iz Celja smo se odpeljali že v četrtek zvečer in ves petek špancirali po Pragi, preverjali pivo "u Fleku" in drugje. V soboto je bil štart že ob 8.00 in nekateri so imeli pri speljevanju kar nekaj težav. A ravno ti so potem končali tek v takem tempu, da ti jemlje sapo (in voljo). Med nami je bil tudi prijetno skromni Jože, ki je 50 km razdaljo z 830 m višinske razlike pretekel kot tretji, v neverjetnih 3 urah in 27 minutah (ja ampak on je po Pragi bolj občudoval kulturne znamenitosti). Sam sem pritekel v cilj v zame še vedno spodobnih 4 urah in 40 minutah.
Organizacija je bila odlična, proga je speljana po valovitem svetu praškega predmestja-več kot 30 km smo pretekli po idiličnih gozdnih, širokih poteh, tako da smo v treh dneh poskrbeli za dušo, ledvica in pljuča. Tekačev je bilo po moji oceni nekaj čez sto, večinoma Nemcev in Čehov. Slovencev je bilo na štartu dobra desetnija. Medsebojno obiskovanje s češkimi znanci in prijatelji traja že štirinajsto leto z le enim izostankom v času vojne. Prav vsakič se je tekmovanja iz Slovenije udeležil tudi, danes že 87letni Hubert Ankerst, ki je 25 kilometrsko razdaljo prehodil resda že v času, ko so organizatorji zaključevali s podelitvijo, utrujen, a neizmerno srečen. Prejel je veličasten aplavz vseh prisotnih v dvorani.
Maraton v Mnišku šteje tudi za evropski pokal, kamor poleg maratona v Logarsko dolino spada še Bielska 100tka, 73km tek v Eisenchau in 50 km v Schwäbisch Gmünd-u.

Ko postane maraton premalo in te prevzame raziskovanje meja telesnih in miselnih sposobnosti ni več poti nazaj.

Prijeten, ne prehud tek, ravno za uvajanje v dolgo, vročo tekaško sezono. Čez dva mesca bo Bielska stotka. Gre kdo zraven?
Uporabniški avatar
 matjaz
:D :D :D hm, ales tole je mamljivo. Amapak ti bom samo cestital, bravo. :D :D :D
Uporabniški avatar
 miro
Aleš bravo!
(jaz sem v Pragi pretekel "samo" maraton)
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 TANJAO
:?: Halo? fantje-sem prav prebrala -stezka- vi pa meni o enormnih količinah km- Za Matjaža si mislim, da so ga kar malo podplati zasrbeli...Čestitke Aleš in tvoji kompaniji- a si videl kako češki pir raztura! :D
ps: a ste na Duracel baterije al kaj?
Uporabniški avatar
 ales
TANJAO napisal/-a::?: - a si videl kako češki pir raztura! :D
ps: a ste na Duracel baterije al kaj?

Saj mi je kar malo nerodno priznat ker vem, da ni vzgojno; ampak nekdo od fantov je prejšnji dan popil 18(osemnajst) piv, me prehitel na tridesetem kilometru in potem odtekel v 4.03 - ne morš verjet!

Laško je res zakon(so govorili štajerci in ga pili med potjo), ampak češko črno je pa bistveno boljše.

Matjaž, žal bom moral zaradi študijskih obveznosti prestavit letošnjo stotko. Ne grem v Firence, ampak v Biel. Sem že zakuril Tikko, v četrtek pa začnem s treningi na Cooperju.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA