Ceprav je Zebra ze vse lepo nazorno opisal, dodajam se stavek ali dva.
Sam sem tokrat (tule pa mislim res kot edini slovenec) sodeloval na polovicki. Z Bostjanom, ki je tekel celega sva se sorazmerno zgodaj odpravila proti Jesolu (previdnost je mati modrosti pravijo

), tako, da sva na prizorisce prispela ze okrog poldneva, kar je pomenilo 7 ur pred startom mezze in 9 pred full marathonom. Zgodnja ura prihoda pa nikakor ni bila napacna - po prihodu v cilj sem srecal Zeljka Brljaka, ki je sicer prispel v Jesolo ze ob 6h, a vseeno zaradi logisticnih tezav (zaprte ceste, prevzem stevilk, parkiranje in start na razlicnih lokacijah) zamudil na start maratona ob 9h.
Po opravljenih prijavnih formalnostih nama seveda ni preostalo drugega kot setnja po Jesolu - z nekaj carbo loadinga (pa tud sladoledi niso izostali). Temparatura pa okoli 34stC.
Sicer sta pa bili polovicka in full marathon popolnoma loceni dirki, start mezze ob 7h in marathona ob 9h.
Z busom, ki je vozil na start polovicke prispem ze debeli dve uri pred startom. To je Cavallino, 5km oddaljen od Jesola. Spet setnja po tem majhnem kraju (po kasnejsi analizi sem ugotovil, da sem z vsem turizmom nabral km prav gotovo za celega - smrt za dober rezultat

)
In zdej dirka - start ob 7h p.m.. Se vedno svinjsko vroce in predvsem zelo soparno. Glede na to, da sva po poprejsnem ogledu proge z Bostjanom ugotovila, da je totalno flat (se bolj kot Palma) startam seveda z zeljo po popravku PB. Je slo prvih 7km z 3:59.99/km, potem pa strmo navzdol. Soparno za popizdit. Okrepcevalnice sicer dobro zalozene, samo voda pretopla. Se polijes z 1/2 litra pa nic. Na 10km je bilo zame dirke konec. Ce ne bi bil ta maraton nekaj posebnega bi seveda odstopil, tako pa sem potem preostanek dirke pretekel lagano z +5min/km. Posteno. Zadnjih 10 je seveda identicnih maratonskim (je ze Zebra lepo in nazorno opisal). Res zelo atraktivna dirka. Prihod v cilj pa fenomenalen - zadnjih 200,300m je tepih speljan po mivki, le kaksen meter od morja in sinje modrih valov. Fenomenalno.
Glede na to, da je tale Night marathon letos "prima edizione" organizatorjem ne zamerim par drobnih kiksov (topla voda, zmanjkalo vode v cilju - ko smo jo ravno ze zaceli piti iz tusev so prinesli novo posiljko, vode je zmanjkalo tudi pred startom 1/2). Pa mogoce bi lahko malce bolje oznacili glavne punkte v Jesolu, ki je sicer zelo razvlecen.
Pa tudi start bi lahko nekoliko zamaknili, vsaj za polovicko - ki je bila se totalno day(&hot) in ne night. Start ob 10h zvecer bi bil v takem vremenu idealen.
Ga pa priporocam.
Sledila je se maratonska tekma, tiste tri ure cakajoc Bostjana vsekakor ni bilo dolgcas v Jesolu, saj se je pocasi zacenjal night life. Se nekaj km, na enega irskega in na kebab in ta prvi so bili ze v cilju. Pol pa za kaksno urco spat in pravac v SLO.
lptini