Jst sem bil včeraj tam - kot gledalec (FIRBEC PRESS)

, sicer sem prišel šele okoli pol sedme in videl tek na 1500 m ter 5000 m ter nekaj ostalih tehničnih disciplin in bil nad samim tekmovanjem kar malo razočaran

, sicer niti nisem imel velikih pričakovanj vendar verjamem, da glede na ime tekmovanja DP za VETERANE bila lahko kaj boljša udeležba s strani tekmovalcev oziroma gledalcev. Sicer sem opazil nekaj čehov oziroma hrvatov, vendar mislim, da bi morala AZS, kaj več narediti na sami promociji tekmovanja, ali pa se pač smatra, da tako tekmovanje nima kakšne velike vrednosti.
Realnost je, da skoraj na vsaki vaški prireditvi v okviru REKREATIVNIH TEKOV vidiš veliko ATLETOV - VETERANOV, ki bi včeraj predstavljali hudo konkurenco, predvsem v tekih, ki bi bili vredni ogleda.
Pa, da ne bom krivil samo AZS (kjer zadeve vsekakor preslabo poznam), je dejstvo, da živimo v družbi, kjer se pretežno izpostavlja mladost, vrhunske rezultate, za primeren šport pa formulo ena, motorje itd, vsaj kakor ga želijo predstaviti velike medijske hiše oziroma nacionalna TV. No, pa da ne bom preveč črnogled oziroma kritičen, včeraj bi si vsaj (glede na rezultate udeležencev in število udeležencev) v svoji starostni kategoriji (če bi seveda imel vsaj 35 let) na 5 km v veliki verjetnosti pritekel medaljo.
No, drugo leto je v Ljubljani Evropsko prvenstvo, pa upam, da bo na tem tekmovanju kaj boljša zasedba, saj vem, da znajo biti tudi veterani še kako odlični športniki z zelo dobrimi rezultati!