Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 vencelj
A je bil kdo včeraj na veteranskem DP v Šiški?
Me zanima, kako je bilo, glede na to, da se tekmovanja nisem mogel udeležiti. Tekmovati sem nameraval na 400 m in 5000m. :(
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
Jst sem bil včeraj tam - kot gledalec (FIRBEC PRESS) :shock: :oops: :cenz:, sicer sem prišel šele okoli pol sedme in videl tek na 1500 m ter 5000 m ter nekaj ostalih tehničnih disciplin in bil nad samim tekmovanjem kar malo razočaran :oops: :roll:, sicer niti nisem imel velikih pričakovanj vendar verjamem, da glede na ime tekmovanja DP za VETERANE bila lahko kaj boljša udeležba s strani tekmovalcev oziroma gledalcev. Sicer sem opazil nekaj čehov oziroma hrvatov, vendar mislim, da bi morala AZS, kaj več narediti na sami promociji tekmovanja, ali pa se pač smatra, da tako tekmovanje nima kakšne velike vrednosti.
Realnost je, da skoraj na vsaki vaški prireditvi v okviru REKREATIVNIH TEKOV vidiš veliko ATLETOV - VETERANOV, ki bi včeraj predstavljali hudo konkurenco, predvsem v tekih, ki bi bili vredni ogleda.
Pa, da ne bom krivil samo AZS (kjer zadeve vsekakor preslabo poznam), je dejstvo, da živimo v družbi, kjer se pretežno izpostavlja mladost, vrhunske rezultate, za primeren šport pa formulo ena, motorje itd, vsaj kakor ga želijo predstaviti velike medijske hiše oziroma nacionalna TV. No, pa da ne bom preveč črnogled oziroma kritičen, včeraj bi si vsaj (glede na rezultate udeležencev in število udeležencev) v svoji starostni kategoriji (če bi seveda imel vsaj 35 let) na 5 km v veliki verjetnosti pritekel medaljo.
No, drugo leto je v Ljubljani Evropsko prvenstvo, pa upam, da bo na tem tekmovanju kaj boljša zasedba, saj vem, da znajo biti tudi veterani še kako odlični športniki z zelo dobrimi rezultati! :lol:
Uporabniški avatar
 vencelj
Jaz sem bil na veteranskem DP enkrat, leta 2000, in tudi takrat udeležba ni bila bogve kaj, skromno pa je bilo tudi gledalstvo, v glavnem le prosti tekmovalci.
Kje so razlogi? Kdo oz. koliko se jih pri nas aktivno ukvarja z "vrhunsko" atletiko? Razen pomembnih mednarodnih nastopov je vse ostalo dogajanje oddaljeno od širših ljudskih množic. Niti povprečni rekreativci ne vemo kaj dosti o tem, pa tudi če bi hoteli spremljati dogajanje (tekmovalci, kdo je kdo, rezultati, tekmovanja...), bi imeli problem. Novinarjem (časopisom ) to področje ni dovolj zanimivo, kje torej "ujeti" atletske novice? Rekreativna tekmovanja so bistveno bolje pokrita.
Tako pride do ločevanja: mi smo tukaj, oni (atleti, zveza...) pa tam in se pač grejo neke svoje stvari, ki se nas ne tičejo (razen velikih tekmovanj). To ločevanje, ta način razmišljanja se odraža na udeležbi tekmovalcev in gledalcev na atletskih tekmovanjih in se seveda prenese tudi na veteranska tekmovanja. "Štadionsko" atletiko bi morali približati ljudem, pa bi bilo tudi stanje drugačno.
Koliko od množice rekreativcev pa jih trenira na stezi? Jaz sem tekel na stezi mogoče 10- krat v življenju, edini razlog za udeležbo bi bil ta, da me zanima, v kolikem času bi bil sedaj sposoben preteči 5000m (17.44 leta 2000). Žal mi čas ni dopuščal, pa drugič. Morda pa bi bilo pametno večkrat organizirati kak podoben preizkus na malo manj "uradnem" nivoju (steza, rekreativci, druženje, analiza...). :wink:
 kovit
vencelj napisal/-a:Jaz sem bil na veteranskem DP enkrat, leta 2000, in tudi takrat udeležba ni bila bogve kaj, skromno pa je bilo tudi gledalstvo, v glavnem le prosti tekmovalci.
Kje so razlogi? Kdo oz. koliko se jih pri nas aktivno ukvarja z "vrhunsko" atletiko? Razen pomembnih mednarodnih nastopov je vse ostalo dogajanje oddaljeno od širših ljudskih množic. Niti povprečni rekreativci ne vemo kaj dosti o tem, pa tudi če bi hoteli spremljati dogajanje (tekmovalci, kdo je kdo, rezultati, tekmovanja...), bi imeli problem. Novinarjem (časopisom ) to področje ni dovolj zanimivo, kje torej "ujeti" atletske novice? Rekreativna tekmovanja so bistveno bolje pokrita.
Tako pride do ločevanja: mi smo tukaj, oni (atleti, zveza...) pa tam in se pač grejo neke svoje stvari, ki se nas ne tičejo (razen velikih tekmovanj). To ločevanje, ta način razmišljanja se odraža na udeležbi tekmovalcev in gledalcev na atletskih tekmovanjih in se seveda prenese tudi na veteranska tekmovanja. "Štadionsko" atletiko bi morali približati ljudem, pa bi bilo tudi stanje drugačno.
Koliko od množice rekreativcev pa jih trenira na stezi? Jaz sem tekel na stezi mogoče 10- krat v življenju, edini razlog za udeležbo bi bil ta, da me zanima, v kolikem času bi bil sedaj sposoben preteči 5000m (17.44 leta 2000). Žal mi čas ni dopuščal, pa drugič. Morda pa bi bilo pametno večkrat organizirati kak podoben preizkus na malo manj "uradnem" nivoju (steza, rekreativci, druženje, analiza...). :wink:

Ja je bl tako, da so oni tam mi pa tukaj...gre pač za bivše , po moje vrhunske atlete, ki so tekali in še kaj drugega počeli, ko nas večina o tem pojma niti zanimanja za te stvari ni mela...to se pa vidi tudi na rezultatih...tečejo tastari kot metki...
Ampak misl da so vsakega veseli ki se pojavi tam. Lansko leto smo jim dali idejo da nej mal objavijo tole na tekaškem forumu in mislm da nas je blo tudi na ta račun vsaj v teku na 5 jurjev neki več. Za štartnino 10 evrov smo dobil darilno vrečko, tekali pod nadzorom sodnikov na koncu pa ob ričetu in sadju tudi analizirali.
Jest sem si najdu tudi odlično pace makerco Ido Šurbek, ki me peljala skozi celo tekmo, na koncu sem pa imel mal več moči in sem šel mimo za eno sekundo.
ja tole sem fejs zasrau...sem jo že slišu od trenerja.me kr mal vest peče :oops: :oops: :oops: , zato se Idi opravičujem za tole mojo nefer potezo.se bom pobolšu.
 kovit
Obivankenobi napisal/-a:,. No, pa da ne bom preveč črnogled oziroma kritičen, včeraj bi si vsaj (glede na rezultate udeležencev in število udeležencev) v svoji starostni kategoriji (če bi seveda imel vsaj 35 let) na 5 km v veliki verjetnosti pritekel medaljo.
:lol:

ja če bi mene nažgau (18:26) bi jo dobu sigurn. :D :D
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
kovit napisal/-a:
Obivankenobi napisal/-a:,. No, pa da ne bom preveč črnogled oziroma kritičen, včeraj bi si vsaj (glede na rezultate udeležencev in število udeležencev) v svoji starostni kategoriji (če bi seveda imel vsaj 35 let) na 5 km v veliki verjetnosti pritekel medaljo.
:lol:

ja če bi mene nažgau (18:26) bi jo dobu sigurn. :D :D

Tomaž, čestitke za bronasto medaljo :clap: :cast:, ob moji trenutni formi mislim, da te ne bi ogrožal :oops: :roll: s tribune je res bolj težko oceniti konkurenco :shock: :lol:, no vse, kar mi je ostalo v spominu s tega teka je tek Marjana Kremplja, ki je z dobro taktiko suvereno premagal vso konkurenco... :cast:

Lp!
Uporabniški avatar
 lojzeP
škoda, da se za tovrstne dogodke izve, ko so že izpeljani. konkurenca je res bolj boga - sem trdno prepričan, da bi TF ekipa ujela precej obeskov - pa ne le zato, ker je malo nastopajočih.
očitno bo res treba šprintarice kupit, da me naslednjič spet ne presenetijo triatlonci :wink:
 hitrohodec
Jaz bi rekel, da se moramo najprej znebiti nazivov "oni" in "mi", saj smo vsi na popolnoma istem nivoju (cloveskem), ce se je pa kdo ukvarjal z atletiko od mladih nog, ali pa je bolj "stadijonski" kot cestni tekac, ni pri tem nobene razlike; Drzavnega Prvenstva veteranov se MORAJO in MOREJO udeleziti prav vsi, letos pa je bilo to se posebno vazno, ker imamo prihodnje leto prav v Ljubljani Evropsko Prvenstvo. Obenem ni res, da se o organizaciji Prvenstva ni vedelo, ker je predsednica ZAVS (Zveze atletskih veteranov Slovenije) Ana Jerman razpis objavila tudi na TF, zato so vsa opravicila odvec. Kako je namrec mogoce, da se na vsakem vaskem pohodu na startu prijavi 100 in vec tekmovalcev (in po vecini sodijo ze vsi med veterane) na Drzavnem Prvenstvu pa se jih predstavi le za pescico! Se morda bojite starterja? Kar jaz vem ni se nikogar ustrelil! Se bojite steze? Naj vam bo kot izziv! Se bojite konkurence bivsih drzavnih reprezentantov? Ce to ni izziv! Torej pokazite svojo korajzo in ponos in se kar jutri (ne, ze danes) pricnite pripravljati na naslednje prvenstvo! :evil: :twisted: :D
Uporabniški avatar
 vencelj
Za ločevanje niso krivi rekreativni tekači, pač pa omalovažujoč odnos zveze in "atletov" do "rekreativcev". Zato je za večino rekreativce to nek drug planet, s katerim oni nimajo nič. Zato tudi na vsako "vaško" tekmo pride nekajkrat več "atletov" kot na veteransko DP.
AZS (ZAVS) mora s svojim pristopom in načinom dela radirati to umetno ustvarjeno ločnico.
Uporabniški avatar
 MatjazV
vencelj napisal/-a:Za ločevanje niso krivi rekreativni tekači, pač pa omalovažujoč odnos zveze in "atletov" do "rekreativcev". Zato je za večino rekreativce to nek drug planet, s katerim oni nimajo nič. Zato tudi na vsako "vaško" tekmo pride nekajkrat več "atletov" kot na veteransko DP.
AZS (ZAVS) mora s svojim pristopom in načinom dela radirati to umetno ustvarjeno ločnico.

Ja, se kar strinjam s temi ugotovitvami. Tekme na veteranskih DP so res zelo slabo zastopane.

Priložnost za popravni izpit bo vsekakor naslednje leto, ko bo v Ljubljani potekalo evropsko veteransko atletsko prvenstvo (EVACS 2008), v času 23.07.-3.08.08. Šegi, ki vodi ta projekt sem že namignil, da bi bilo dobro da se k sodelovanju pritegne čim več veteranov, tudi tistih, ki sicer ne tekmujejo (tekmujemo) več na atletski stezi. Jaz sem se že odločil, da bom tekmoval v maratonu.

LP

MatjazV
Uporabniški avatar
 bojank
Pozdravljeni,

novembra lani smo imeli debato o tem, da je Združenje atletskih veteranov sprejelo spremembo naziva iz veteranov v masters.
http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... rs&start=0

Glede na objavo rezultatov na uradni strani AZS lahko sklepam, da je le zmagala pamet in je ostalo pri veteranih. Lp.
 hitrohodec
Pa smo tam! Povejmi Vencelj, po cem smatras, da obstaja locnica med "atleti" in "rekreativci" (nalasc sem dal v oklepaje obe besedi, ker zame ni med obema besedama nobene razlike - ko govorimo o veteranih, smo prav vsi na isti valovni dolzini!)? Si bil prica kdaj omalovazujocemu odnosu kakega "atleta" do "rekreativcev" in zakaj bi sploh lahko do tega prislo? Kot clan izvrsnega odbora ZAVS, Ti lahko mirno recem, da skusamo napraviti vse kar se da, da bi le privabili tudi na uradne tekme Zveze (in tu mislim tako na D.P. kot tudi na razna Evropska in Svetovna Prvenstva Master) cimvecje stevilo tekmovalcev, ne ozirajoc se na to, ce so to bivsi vrhunski, ali le bivsi atleti, ali pa zgolj rekreativci. In pa se to: AZS ni ZAVS in obratno, saj se (na zalost) pri ZAVS-u, od njenega nastanka borimo, da bi koncno AZS tudi nas (veterane, ali bolje Masterje in tu odgovarjam tudi bojanku) pricela upostevati enakopravno kot ostale kategorije! Zato se trudimo, da bi v nase vrste (in to so vrste vseh tistih, ki so dopolnili 35 leto) privabili cimvecje stevilo tekmovalcev, da tako z mnozicnostjo dokazemo AZS svojo moc in pomen, ki ga imamo v druzbi in sportnem svetu, saj smo nazadnje lahko za zgled zdravega zivljenja mlajsim rodovom.
Oprostite za pomanjkanje sumnikov,ki jih nimam na razpolago, za vsako pojasnilo pa sem vedno na voljo!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA