- 09 Jul 2007, 01:19
#95701
Eno hitro prvo poročilo..sva bila obveščena, da sva z Rolandom edina Slovenca, ki sva kadarkoli pretekla Achill (half)marathon. Sva imela pripravljen cel zalogaj izgovorov (nemogoče vreme, veter, dež,..), no na koncu je ostalo le 310 višinskih metrov.
Štart v neverjetno sončnem vremenu, toplo, le pihalo je prav po Irsko močno. Štart so zaradi nevemčistonatančno česa prestavili za ene pol ure, najprej par sto metrov z godbo. Prvič štartal v skupini z "elite runners", dva ravninska kilometra še z njimi, potem pa klanci.. No zaključil sem v trenutno zame čist spodobnih 1.23..(upsss, sem se zmotil tko k en drug..)pravi rezultat je bil žal 1.32..a le 12 minut za zmagovalcem.
Drugače pa tudi Irska ni več tisto kar je bila. Zdajle smo prav vsi opečeni, nas šibajo iz ene na drugo znamenitost, Guinesse polnijo glih mal počasneje kot jih mi praznimo. Njihove pokrajine z avensisom menjavamo tko hitr, da si jih uni k spijo v avtu skor ne morejo zapomnit. Še največ težav smo imeli s tako tapravo seafood hrano. Fish&cips se nam na je že mal uprl, tko da so kebapčiji in perzijci spet v igri.
Čaka nas še kulturni Galway, Buren in en teden s kočijo po Mayo Country in že tradicionalno prenočevanje v pubih Dublina. Ko pridemo do mal hitrejšega neta pošljemo še mal fotk.
Toplo priporočamo!
Štart v neverjetno sončnem vremenu, toplo, le pihalo je prav po Irsko močno. Štart so zaradi nevemčistonatančno česa prestavili za ene pol ure, najprej par sto metrov z godbo. Prvič štartal v skupini z "elite runners", dva ravninska kilometra še z njimi, potem pa klanci.. No zaključil sem v trenutno zame čist spodobnih 1.23..(upsss, sem se zmotil tko k en drug..)pravi rezultat je bil žal 1.32..a le 12 minut za zmagovalcem.
Drugače pa tudi Irska ni več tisto kar je bila. Zdajle smo prav vsi opečeni, nas šibajo iz ene na drugo znamenitost, Guinesse polnijo glih mal počasneje kot jih mi praznimo. Njihove pokrajine z avensisom menjavamo tko hitr, da si jih uni k spijo v avtu skor ne morejo zapomnit. Še največ težav smo imeli s tako tapravo seafood hrano. Fish&cips se nam na je že mal uprl, tko da so kebapčiji in perzijci spet v igri.
Čaka nas še kulturni Galway, Buren in en teden s kočijo po Mayo Country in že tradicionalno prenočevanje v pubih Dublina. Ko pridemo do mal hitrejšega neta pošljemo še mal fotk.
Toplo priporočamo!
lp Aleš