Pa res moram kaj napisati, ko me Tae (kako laskavo) vleče za jezik.
Bohinjski tek nama z Majem, ki imava že zelo dolgooooo
tradicijo udeležbe kar nekaj pomeni, večino tega so nostalgični spomini na najine tekaške tekmovalne začetke iz osemdesetih let prejšnjega tisočletja, ki je bila vrsto let prekinjena. Skratka sedaj, ko smo tako aktivni, tu ne moreva manjkat, Sončka in Laufer pa sta se tudi odločila za ta tek.
Prišli smo dovolj zgodaj, nobene gneče na cesti. Dvignili štartne številke, šli na kavo in se bolj ali manj namerno zaklepetali,
tako, da smo opravili le ta kratko ogrevanje.
Glede tekme:
Tu itak ni kaj filozofirati. Prva dva kilometra skoraj na polno, nato po gozdu v tempu kolone in na koncu kolikor še ostane kaj moči 4 kilometerski »finiš«. Tistih 12 km je pa okoli 11., kot sdmo že ugotavljali. Plan mi je uspel kljub nekoliko prehitremu začetku in prepočasnemu teku v koloni - želja mi je bila le biti hitrejši kot lani.
Sam sem lani tu bil 14 kg lažji in 14 minut hitrejši kot predlani.
Letos sem tehtal enako kot lani in bil minuto in pol (od oka) hitrejši. To pomeni, da sem napredoval tudi kondicijsko in ne le zaradi »vitkosti«. 53:25 je bil letošnji rezultat, o kakršnem sem na tej progi pred 20 leti lahko le sanjal. Pa še pretirano matral se nisem, da ne bo naslednje leto pretežko postaviti osebnega rezultata.
Organizacija:
Meni je vse štimalo. Pozna razglasitev rezultatov je verjetno stvar, ki se ne da pospešiti. Vmes smo se ohladili v jezeru. Zastonj parkiranje je super, žrebanje tudi. Vreme je bilo idealno, družba tudi.
Vsi smo malce »nori« tekači, ki »zapravimo cel dan« da se manj kot eno uro matramo.
Ja, ja drugo leto zopet pridemo.
Videni in v glavnem tudi ogovorjen Dragann, ata 2muchforme, Lila, Zlopi, Dule. OPravičujem se neomenjenim. Nekateri TF-jevci so se šlepali inkognito (beri brez klubskih majic). NAj jim bo oproščeno vsem , še posebno tistim, ki jih še niso uspeli dobiti.
Počasi se daleč pride, hitro pa še dlje.