Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Hoj,
včeraj se je naša družinica prvič udeležila teka po čudoviti tekaški progi okoli Bohinjskega jezera.
Z ženo sva opravila z razdaljo po najinih zmožnostih, ki se na vsaki tekaški prireditvi malo izboljšajo. :D
Naslednje leto pridemo spet, da si popestrimo nedeljo, mogoče pa bo organizatorjem uspelo otroški tek prestaviti na čas, ko bomo starši lahko navijali za svoje otroke. :roll:

Lp, zlopi
Ojla,

Moj prvi tek. :oops: Čudovita proga. Malo bi morali spremeniti pravila: tisti, ki bi prehitro pritekel v cilj, bi dobil kazenske minute, ker si ni dovolj ogledal čudovite okolice. :wink:
Nikoli še nisem tekel na takšno razdaljo in tako dolgo. Na začetku malo treme, na koncu pa sem se presenetljivo hitro in brez večjih težav privlekel do cilja. Najboljše pa je bilo kopanje. :lol:
Še pridemo

LP Pajk
Uporabniški avatar
 garač
Živjo!
Za menoj je prvi rekreativni tek :oops: , kateri mi bo za vedno ostal v lepem spominu. Vrhunec po teku pa je bilo kopanje v jezeru...fantastično :D
p.s. Za prijeten klepet med tekom in motivacijo se zahvaljujem prisrčni dami :oops: ...se slišva :laola

Za vikend cviček...med tednom pa švicek :bum:
Uporabniški avatar
 tae
Pogrešam poročila Maj-a, Laufer-ja, Raziskovalca, saj veste, da vas rad berem.
Uporabniški avatar
 Sončka
Tae,

jaz ne vem, kaj počnejo Maj, Laufer in Razy, mogoče lahko kaj napišem v njihovem imenu ali pa se bodo tudi sami še oglasili :?: ... upam... :!: (dejmo fantje, alo).
Na tek okoli Bohinja smo šli skupaj, saj smo ekologi in smo se peljali z enim avtom, z Razymobilom.
Med potjo je vsak poskušal malo duhovičiti in temu primerno smo se tudi krohotali. :rol:

Rezultati:
Razy je bil boljši od lani in zato zelo zadovoljen,
Laufer tudi, ker mu je uspelo tečt v počasnejšem tempu kot ponavadi - tako kot si je zadal,
Maj pa še bolj, saj je samo za 25 s falil svoj cilj pod 1 uro,
jaz pa sploh nisem imela ciljev, pred startom sem stala brez treme, prvi del odtekla počasi, potem pa malo hitreje, v cilj pa zašprintala (ah! pa ta narava) in to je blo to.

Počutje po tekmi pa je odlično kot vedno. :heart :heart :heart
Prešvicani in prepoteni smo se še pometali v Bohinjsko jezero, prepodili race in ribe, odplavali še en kravl in se odpravili domov.
Vmes seveda še hrana, :drink in prijetno utrujena vožna proti Ljubljani.

Povzetek: super je bilo, tek ruls, dobra družba pa še bolj!

Lp, I
Nazadnje spremenil Sončka, dne 14 Avg 2007, 07:42, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 tae
Hvala Sončka, glej sedaj, ko bodo tekmovali kdo bo prvi še kaj spesnil v tej temi. :lol:
Uporabniški avatar
 andreya
Sončka, super poročilo. :P Vidim, da ste uživali. :clap:
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Pa res moram kaj napisati, ko me Tae (kako laskavo) vleče za jezik. :wink:

Bohinjski tek nama z Majem, ki imava že zelo dolgooooo :juhuhu:
tradicijo udeležbe kar nekaj pomeni, večino tega so nostalgični spomini na najine tekaške tekmovalne začetke iz osemdesetih let prejšnjega tisočletja, ki je bila vrsto let prekinjena. Skratka sedaj, ko smo tako aktivni, tu ne moreva manjkat, Sončka in Laufer pa sta se tudi odločila za ta tek. 8)

Prišli smo dovolj zgodaj, nobene gneče na cesti. Dvignili štartne številke, šli na kavo in se bolj ali manj namerno zaklepetali, :piti:
tako, da smo opravili le ta kratko ogrevanje.

Glede tekme:
Tu itak ni kaj filozofirati. Prva dva kilometra skoraj na polno, nato po gozdu v tempu kolone in na koncu kolikor še ostane kaj moči 4 kilometerski »finiš«. Tistih 12 km je pa okoli 11., kot sdmo že ugotavljali. Plan mi je uspel kljub nekoliko prehitremu začetku in prepočasnemu teku v koloni - želja mi je bila le biti hitrejši kot lani.

Sam sem lani tu bil 14 kg lažji in 14 minut hitrejši kot predlani.
Letos sem tehtal enako kot lani in bil minuto in pol (od oka) hitrejši. To pomeni, da sem napredoval tudi kondicijsko in ne le zaradi »vitkosti«. 53:25 je bil letošnji rezultat, o kakršnem sem na tej progi pred 20 leti lahko le sanjal. Pa še pretirano matral se nisem, da ne bo naslednje leto pretežko postaviti osebnega rezultata.

Organizacija:
Meni je vse štimalo. Pozna razglasitev rezultatov je verjetno stvar, ki se ne da pospešiti. Vmes smo se ohladili v jezeru. Zastonj parkiranje je super, žrebanje tudi. Vreme je bilo idealno, družba tudi.

Vsi smo malce »nori« tekači, ki »zapravimo cel dan« da se manj kot eno uro matramo.
Ja, ja drugo leto zopet pridemo.
Videni in v glavnem tudi ogovorjen Dragann, ata 2muchforme, Lila, Zlopi, Dule. OPravičujem se neomenjenim. Nekateri TF-jevci so se šlepali inkognito (beri brez klubskih majic). NAj jim bo oproščeno vsem , še posebno tistim, ki jih še niso uspeli dobiti.
 marusa
zdravo

imam eno vprašanje!!

lansko leto sem se 1 udeležila teka okoli bohinjskega jezera, ampak ker sem imela veliko dela s tekom sem zelo slabo opazovala okolico. Letos sem rezultat izboljlšala kar za 6 min, zato me zanima če je bila proga enaka kot lani, kajti zdi se mi da je bila nekoliko krajša. Ko smo letos pritekli čez tisti lesen most v Ukancu, smo zavili levo na ozko potko, ter tekli čez kamp. Zdi se mi da smo lani tekli mimo hotela Zlatorog ali pa se motim ??? Prosim povejte mi ker sem čisto zmedena.

Zanima me tudi če kdo ve koliko točno meri proga okoli jezera, na štartu sem slišala ko sta se dva pogovarjala da je menda proga dolga 11 km in 300m :?: :?: mogoče kdo ve če ta podatek drži??

hvala
Uporabniški avatar
 tae
Razi, veš da me je firbec matral, ker vedno najprej preberem prispevke od poznanih, no kasneje pa tudi vse ostale.
Uporabniški avatar
 Slabe
je blo kr v redu
Nazadnje spremenil Slabe, dne 12 Feb 2008, 12:00, skupaj popravljeno 1 krat.
 maj
Tok ste lepo povedal, skori kot je blo u resnic! Ne res, ta je ta narbolši, čist vseen kdo ga organizira...Ima pa še dalšo zgodovino, namreč kot je pred štartom povedal tud udeleženec prvega teka Tof je le ta bil že davnega 1974 leta! Jest pa tabornik v Bohinju in sem se čudil herojem ki so tekl kar okol celga jezera hehe. Imenoval se pa je Taborniški tek dobre volje. Takrat se je štartalo še iz tabora odreda Dobre volje pri kempu na drugem koncu. Glede sedanje proge pa je enaka mislim že vsaj od lani, tisto mim Zlatoroga je moral bit več let nazaj Maruša veš.. Se je pa še lan skakal čez leseno ogrado na Ukancu, letos pa ne več. Jah, so pa krave ušle na progo kenede...Luštn je bo, res ejga!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA