Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Naj napišem nekaj vtisov z polmaratona v Taru. Ker sem bil te dni ravno na dopustu v bližini Lanterne, sem se odločil, da se udeležim tega teka, nekaj zarad tega, da mi služi kot trening pred prihajajočo jesensko sezono, nekaj pa tud zarad radovednosti, ker se nisem udeležil še nobene prireditve pri naših sosedih na Hrvaškem. Trasa teka zanimiva lahk bi rekli kar bolj kros varjanta (polar je pokazal za 250 m vzponov), sploh druga polovica, ko smo se iz kampa podali naprej po trasi pa je blo mal makadama pa čez njive po poteh, no pa nekajkrat kar ni blo oznak tak da so ble odločitve kar teške, kje je prava pot za nadaljevanje. No pa smo vseen kar vsi menda le nekak našli cilj. Nekaj pa potem odehta kar dobra pogostitev saj smo bli vsi deležni paste tud spremeljevalci, nekaj pa men odtehta tud 7. mesto absolutno in 1. mesto v kategoriji.
Drugo leto pa spet razen če me premami prelepa Logarska dolina.
Uporabniški avatar
 roky1
Dexi svaka čast! Še enkrat čestitam!
Zelo mi je žal, da sem moral biti v službi in se posledično nisem mogel udeležiti tega teka. Na žalost sem moral ubrati alternativo - tek v nedeljo - Ptujski maraton, kar pa tudi ni slaba izbira. Kaj več o tem pa v drugi temi.

Dexi drugo leto pa upam da se ti pridružim!
LP
dexi27 napisal/-a:Naj napišem nekaj vtisov z polmaratona v Taru. Ker sem bil te dni ravno na dopustu v bližini Lanterne, sem se odloèil, da se udeležim tega teka, nekaj zarad tega, da mi služi kot trening pred prihajajoèo jesensko sezono, nekaj pa tud zarad radovednosti, ker se nisem udeležil še nobene prireditve pri naših sosedih na Hrvaškem. Trasa teka zanimiva lahk bi rekli kar bolj kros varjanta (polar je pokazal za 250 m vzponov), sploh druga polovica, ko smo se iz kampa podali naprej po trasi pa je blo mal makadama pa èez njive po poteh, no pa nekajkrat kar ni blo oznak tak da so ble odloèitve kar teške, kje je prava pot za nadaljevanje. No pa smo vseen kar vsi menda le nekak našli cilj. Nekaj pa potem odehta kar dobra pogostitev saj smo bli vsi deležni paste tud spremeljevalci, nekaj pa men odtehta tud 7. mesto absolutno in 1. mesto v kategoriji.
Drugo leto pa spet razen èe me premami prelepa Logarska dolina.

Hvala, pa ce bos se malo se razpisal o progi vnaprej hvala.
Mene pa je kar zvabilo , da bom pozno jeseni oz. pozimi vec pozornosti naklonil temu delu Istre. Cestitke za rezultat in seveda prijetne vstop v jesenski del sezone.
Uporabniški avatar
 dexi27
Ja ni problema lahk opišem progo kolk se bom spomnu, takle je šlo iz vasi Tar proti glavni cesti, ki povezuje Novi grad in Poreč, katero smo prečkali in nadaljevali proti kampu Lanterna, nekaj pred kampom smo zavili desno in po nekaj zavojih prišli do obale to je blo približno 5 km, nato smo vstopli v kamp, no za to so nam odprli ena mala vrata v ograji. Nato smo nadaljevali tek po potkah v kampu prvi del pretežno ob obali vmes smo naredili nekaj vzpončkov in spustov pa nekaj ostrih zavojev in po prbiližno 11 km teka zapustili kamp in se podali v strmino in nato po vsponu zopet ptečkali glavno cesto v nekem niskem podhodu nato pa nadaljevali še mal v hrib po asfaltirani cesti nato pa spet najprej makadam, ki se je nato spremenil v kolovoz(beri traktorska pot-tera rossa) to nekje do 18 km, nato pa spet asfaltirana cesta nazaj proti vasi Tar. Ne vem če sem ti s tem kaj velik pomagu boš pa dobil nekaj informacij tud na tej starani http://www.maratonumag.hr/prijevodi_slo ... abriga.htm
pa prijeten tek v Istri.
P.S. Je pa še nekaj prireditev na tem delu v jeseni tak da se da kaj najdit za po tekmovat. LP
Uporabniški avatar
 lojzeP
tudi letos smo turistično-tekaški vikend zaključili v Taru. organizacijska ekipa se je kvalitetno potrudila, da spelje tudi ta tek po željah udeležencev. mraza nismo trpeli, spremenjena proga nas je malce presenetila, bil vesel znanih obrazov.
btw, Špela je zmagala na 6 km :? :wink:

rezultati:

http://www.maratonumag.hr/rezultati/rez ... r_2007.htm
Uporabniški avatar
 tae
lojzeP, zdaj ne vem ali starejši (ne po letih ampak po stažu) forumaši postanete bolj skromni, ali si le ti tak.

Skratka čestitke za osvojeno medaljo in 3. mesto. :clap:
Uporabniški avatar
 lojzeP
tae napisal/-a:lojzeP, zdaj ne vem ali starejši (ne po letih ampak po stažu) forumaši postanete bolj skromni, ali si le ti tak.

Skratka čestitke za osvojeno medaljo in 3. mesto. :clap:

takle mamo ... o atu pa nobene sploh :roll:

ni blo tko hudo kot se sliši - tae, če bi ti pršu, bi ziher zmagou :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA