Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

 Jože
#151
Kaj naj rečem, meni se je proga zdela O.K., res je gor in dol ampak vzponi in spusti niso ostri temveč obvladljivi, seveda je pa vse stvar subjektivne ocene. Jaz nekako nisem pretirano naravnan na čas, temveč mi je to predvsem zabava zato mi malo razgibane proge ugajajo, vsekakor bolj kot vroč in smrdljiv asfalt.
Proga poteka v prvem kilometru naravnost po asfaltu nato pa se začne vzpenjati pretežno po makedamskih poteh in brezpotjih, zadnje tri kilometre pa se zopet poravna na kolovozu. Ob poti je ves čas dovolj vode, saj jo poleg organizatorja ponujajo tudi domačini v vsakem zaselku kjer predvidevam, da toliko ljudi skupaj vidijo samo še mogoče za veliko noč v cerkvi. Skratka zanimiva proga za kros in ne preveč težka.
Ah ja 1.18.24 je bil moj čas.

L.P. Jože
Nazadnje spremenil Jože, dne 01 Jun 2003, 11:40, skupaj popravljeno 1 krat.
#152
Hoj,

še moje poročilo a ne s 15 km teka, kot je Jožetovo. S Pio sva se iz več razlogov odločila za 5 km razdaljo. Pia ravno preboleva bronhitis, želela sva preveriti najino hitrost na kratki razdalji, pa še kužka (Tobi in Max) sta bila z nama in nisva imela srca, da bi ju v popoldanski sopari pustila dolgo čakati v avtu.

Ja, vreme je res kazalo na plohico tik pred startom a oblaki se le niso izpraznili. Sonca je bilo tako bolj malo, soparno je bilo pa vseeno preko vsake mere. To smo najbolj opazili, ko smo tekli preko polja in 'pobirali' mušice kot vetrobranska stekla :)

No, gremo na tek. Skupni start na 5 in 15 km in po asfaltu do Slovenske vasi, kjer se prične prvi klanec in konča asfalt. Po dobrih dveh kilometrih sta se progi razšli - petka zavije desno navzdol na polje in nazaj proti Petelinjem, petnajstica pa vodi najprej po hribčkih, ki jih je opisal Jože.

S Pio sva kar hitro začela, klanec naju je malo ustavil, po polju pa sva spet pospešila. Nekje na tretjem kilometru sva se ločila in do cilja sem resnično šprintal, kar je lepo vidno iz grafa srčnega utripa.

Ko smo spet prišli v Petelinje in na asfalt, je bila pred menoj le še dolga ciljna ravnina in tudi tu sem tekel, kolikor hitro sem le mogel premikati noge. Ura je pokazala 21:43. Pia je prišla v cilj minutko za menoj - 22:40.

Potem pa okrepčilo, hitro do avta po kužka in nazaj v cilj navijat in vzpodbujat tekače na 15 km, ki so že prihajali v cilj.

Povzetek? Proga ni bila težka, saj je imela le en malce hujši klanec, na ravnini pa se je dalo leteti. Proga na 15 km je seveda druga zgodba a se mi zdi, da Primorci in Notranjci tako ne morejo sestaviti ravninske proge :)

Domačini so bili izredno prijazni - kot povsod na tekih za Primorski pokal. Kraj z okolico je zelo lep in sem bomo gotovo še prišli - prihodnje leto na tek na 15 km in mogoče že prej na Sv. Trojico (bližnji hrib, na katerega je bil v okviru prireditve tudi organiziran pohod; pohodniki so bili na poti 5 ur).

Še par ilustracij, najprej graf mojega srčnega utripa:

Slika
km časi: 4:02, 5:44, 4:28, 4:23, 3:06 (zadnji km najbrž ni bil dolg 1000m)

Tule pa je povezava na večjo sliko z zemljevidom, kjer lahko vidite potek in profil proge.

Slika
Po njem sodeč je skupnega vzpona na 15 km progi 166 višinskih metrov.

Kaj naj rečem, še eno res lepo popoldne :!:
Uporabniški avatar
 mitsch
#162
Tudi jaz sem tekel na 5km in moram pohvaliti točen štart (najbolj neprijetno je, če se odlaša) in ostalo organizacijo. Vreme je bilo oblačno in zato zelo primerno (razen vlage seveda). Včasih človeku paše takle krajši tek iz raznih razlogov, zato se mi zdi pametno, da so jih letos ponudili precej, tako bo prišlo vse več ljudi.
Tudi T-shirt sem že poskusil in se mi zdi kvaliteten :D
Moj čas je bil 21:50 in spomnim se, da si Ero (v modri poletovi maji?) pred ciljem močno pospešil in me prehitel. Zadnji kilometer se je tudi meni zdel kratek.
Rezultati so na http://www.sportna-zveza-pivka.si/
žal pa mene ni! Dragi organizatorji, tole bo črna pika, imel sem številko 40. Naslednje leto pa se zopet vidimo...
Uporabniški avatar
 ero
#163
Hoj,

mitsch napisal/-a:Moj čas je bil 21:50 in spomnim se, da si Ero (v modri poletovi maji?) pred ciljem močno pospešil in me prehitel. Zadnji kilometer se je tudi meni zdel kratek.
Rezultati so na http://www.sportna-zveza-pivka.si/
žal pa mene ni! Dragi organizatorji, tole bo črna pika, imel sem številko 40. Naslednje leto pa se zopet vidimo...


Ja, na koncu sem pospešil do daske - tako kot Kenijci, ko se jim po celodnevnem treningu po savani mudi domov na večerjo :)
Hvala za link, v rezultatih te pa res ni - si kaj zatežil organizatorjem?
Uporabniški avatar
 mitsch
#165
No Boruta Pahorja gotovo niso pozabili izmeriti, se razume. Vendar na svoji strani strani nimajo emaila, zato jim nisem pisal. Takointako, to ni bil moj najboljši čas, drugače bi jim.
Vendarle se spomnim, da sem te sredi proge prehitel pa jaz. Tam na klancu. Vidim, da si imel zelo hiter prvi kilometer. Kako to?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA