Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Za tek izvem šele v četrtkovi izdaji Poleta. Tam je objavljena (več sto evrov vredna) celostranska reklama v kateri obljublajo pravo fešto z Atomih harmonik in pevko Žano. Na voljo so celo tri telefosnke številke, ki dajo slutiti o tem, da obstaja cela hirearhija organizatorjev.

Pride sobota, ki nam postreže s precej nizkimi temperaturami in naletavnajem snega rav do nižin. Vseeno se odločim, da odidem na tek ga uporabim za generalko pred Ljubljanskim polmaratonom.

Na prizurišču od vsega začetka vlada zmešnjava. Podpisuje se tudi za neko peticijo. Ker je le okoli 4 ali 5 stopinj celzija skačem naokoli v zimski bundi in se poiskušam ogreti. Končno se spravijo pobirat štartnino. To počnejo neka malda dekleta, ki več kot očitno ne vedo kaj naj počno. V Poletu je bilo zapsiano, da je štartnina 15€. Od nas terjajo samo 9 Evrov. Še sreča, kajti če si se prej prijavil si moral plačati 3€ več. V zameno za štartnino dobimo majice z že vtisnjenimi štartnimi številkami. Vendar le z otroškimi vleikostmi. Nekako se uspem pregoviriti, da dobim majico XL velikosti. Tudi to se je izkazlo za pametno rešitev. Namreč proti mrazu sem se spopadel tako, da sem to (preveliko) majico oblekel kar čez termovelur.

Potem štartajo otroci in odtečejo na svojo 1 km dolgo progo nekam v gozd. Zmagovalcem kar rahlo nespoštljivo že ob prihodu skozi cilj za vrat obesijo medalje.

Za naš štart pa tudi objavljeno ni kdaj bo. Prispe skupina Atomik harmonik in očitno je (za kot sem izvedel za enega samega (!)) organizatorja, le ta bolj pomembna. Več kot pol ure se ubada kako skozi gozd napelajti kabel za ozvočenje, ker je bil ta prekratek. Ljudi pa zaradi mraza tako ali tako ni bilo. Kaj šele da bodo vstrajali do enajste ure, kot je bilo to predvideno.

Potem se organizator vrne in oznani da bo štart v kratkem. Razloži, da je proga označena z modrimi in rdečimi oznakami na deblih dreves. OK si rečem. Se bom že znašel, če se bom koga držal. Organizator da štartni znak in poženemo se. Niti na misel pa mu ne pride, da bi začel vsaj meriti čas. Še dobro, da sem imel svojo novo športno uro Suunto X3 HR in da sem se lahko ravnal po njej. Istočasno z nami štartjao še otroci na 5 km preizkušnji. Takoj se poženemo v gozd in do razcepa, kjer se naša 11 km proga in njihova 5 km proga loči, gre vse v redu. Sam se gibam 4. mestu in mi ni treba paziti na oreintacijo, čeprav se mi zdi, da bi se že izgubil če bi tekel sam. Proga je zelo lepa, a tudi zelo težavna. Poteka gor in dol sem in tja skozi labirint številnih stranskih poti. Višinske razlike je bilo tudi kar precej. Moja ura jo je namerila 155 m gor in 152 m dol, kar priča o precejšni točnosti te naprave. Potem dohitim 3. uvrščenega tekača, ki je že ob vse moči. Dohiti me pa nek tekač srednjih let. Poženem se za njim in z njim tečem vse nadaljne kilometre. Najprej se sploh še nisem zavedal v kakšni neavrnosti se nahajam. A vse bolj proti koncu sva bila s sotekačom popolnoma izgubljena. Kljub spoštljivi razdalji 11 km nikjer nobene vode in nobenega človeka. Vse bolj se sprašujeva, če že ne tečeva morebiti drugi krog. Po 40 minutah teka dohitiva dečka, ki se je verjetno prav tako popolnoma izgubil. Iz objema boršta uideva pri krožnem križišču pri Kokrici. To je več kot kilometer od štartno-ciljnega prostora. Uspem ga prehiteti in v bistvu zasesti 3. mesto absolutno s časom okoli 44 minut. Seveda po moji uri, ker ni nikogar, ki bi meril časa. Še več! Nikogar ni, ki bi zapisal kdo je po kakem vrstnem redu prispel v cilj. Pa saj niti ni več pomembno. V cilj sem sicer prispel okrog 10. mesta. Mami mi pove, da je itak vsak prsipel drugje vn z gozda. Prireditve sploh ne jemljem več kot tekme, ampak kot nevaren trening. Sprašujem se kaj bi se zgodilo, če bi se kateri izmed tekačev na progi močno poškodoval ali zvil nogo, kar ne bi bilo nič čudnega glede na težko in "koreninasto" konfiguracijo terena. Kako bi takega tekača sploh našli, saj nebi nihče vedel kje je. Poleg tega je bilo le še uro do začetka noči in zmrzali. Skratka organizator je kockal z našimi življenji! Da ni to kar pravim nekaj nemožnega, naj povem da je moj sotekač grdo padel in da sem mu pomagal nazaj na noge. Na srečo se ni poškodoval.

Ker sem takoj po prihodu v cilj zapustil prizorišče, le na vso moč upam, da so vsi tekači srečno pred temo prispeli v cilj.
 slovenec
Se podpišem pod izjavo. Najprej glede razpisa. Objaviti bi ga morali na tekaškemu forumu vsaj eno stran ne pa 3 vrstice. Prijave so bile čisti poden. štartne številke sploh nisi dobil takoj ampak šele kasneje. Sploh nevem zakaj smo jih potrebovali, če ni nihče meril časa. :roll: Štart so ves čas spreminjali. Rekli so, še pet minut, se že ogreješ in slečeš ko ti rečejo, da bo čez 10 minut. Štart se je začel ob 16.30 namesto 16.00. Končno štartamo. Ko se proga razcepi na 5 in 11 km, bi lahko kmalu zašel na 11km, če slučajno ne bi vedel, da modra označuje 5 km, rdeča pa 11 km. Nikjer ni bilo kakšnih trakov ampak samo malo barve na drevesu, komaj opazno. :roll: 2 krat med tekom bi se kmalu izgubil. V cilju ni nikogar, tudi za nastope Žane, Atomik Harmonika in Romane Kranjčan smo si lahko pod nosom obrisali. Organizator bi lahko bolje organiziral delo, ne pa da je vse delal sam, pobiralci prijav pa nič ne vedo. :evil: lp
Uporabniški avatar
 Tasko
ojoj !!! :hello:

To pa je res organizacija na vrhuncu.

lp, Blaž
Uporabniški avatar
 zdejan
Groza!
Nekaj malega od tega se mi je prejšnji teden zgodilo na teku ob Savi, pa ni bilo omembe vredno, tam sem se na nekem delu proge sam spraševal, če sem prav na progi, to pa je trajalo vsega 30 sek, dokler se nisem znašel. Hočem reči nekaj drugega. Tisto noč sem imel nočno moro, kako sem na tekmi (menda na LJ. maratonu), pa bi rad prišel čim hitreje na cilj, pa sem se izgubil. Celo noč sem se matral, da bi se našel, do jutra ko sem se zbudil. Upam, da vi ne boste imeli teh težav, ki ste bili na tule opisani tekmi.
Uporabniški avatar
 S625X
No sej se mi je kar zdelo da se bo zgodilo nekaj podobnega,zato sem,se preden se je sploh zacelo pobiranje startnine raje odpeljal domov.
To je bilo ob 14h 20,zato me zanima koliko vas je sploh teklo,ker do takrat se nas je nabralo 10,vsi smo se sprasevali kje je start in cilj,kje se pobira startnina itd.
Zal mi je da se take stvari se vedno dogajajo,verjetno bo jutri na Ulovki veliko bolje.
Uporabniški avatar
 milkec
Pišuka... ko tole berem, bi najraje šel do organizatorja, pa mu ene dve primazal okrog ušes!

Bojan: to po moje ni bil najbolj grozno organiziran tek, ker sploh ni bil organiziran ;)
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Ja imaš prav! Mislim, da sem jaz opravil večjo organizacijo, da sem na tek sploh prišel, kot "organizator" za "prireditev", če temu sploh lahko rečemo tako.
Uporabniški avatar
 mitjas
Sem imel že napisan post pa sem ga po nesreči zbrisal :evil:
Na srečo organizatorja, čeprav te besede sploh ne bi smel uporabiti...

Hvala Bojanu in Slovencu za poročilo, tako vsaj vem kaj se je dogajalo po mojem (našem) odhodu.
Na srečo je Bojan preveril kdaj naj bi bil štart, drugače bi že od 14:15 zmrzoval na takoimenovanem prizorišču teka. Kot so bili nekateri drugi...
Ob prihodu sem se hotel prijaviti kot še nekaj drugih in ubogi dekleti, ki naj bi prijave sprejemali, nista imeli pojma kaj naj počneta.
Štartnina je bila v predprijavi 10€, danes naj bi bila 15€, no danes je bila na koncu celo samo 9€. Za to naj bi dobil majico, po katere se je o****** odpeljal ob 15:00, ko naj bi bil štart. Da se seveda takrat ni štartalo ste lahko že prebrali, so se pa takrat ukvarjali še z elektriko za oder (itak so imeli prekratek kabel do prve bližnje hiše), da je Romana Kranjčan vsa jezna odkorakala v svoj avto, da smo se tekači samo :shock: gledali okrog kaj se dogaja, da je bilo od označene proge in redarjev na križiščih bore malo ali nič, da so celo vračali plačano štartnino, tega pa še ne veste.
Na srečo smo se odločili da gremo odtečt svoj trening okrog Brda in moram reči, da smo se odločili prekleto prav.

Ne poznam sicer ozadja in namena te "prireditve", toda počutili smo se, kot da se nekdo dela norca iz nas. Vsaj zase lahko rečem da nisem razvajen tekač, tudi 10€ štartnine mi ni problem plačati, ker vem kaj vse in koliko truda se skriva za organizacijo enega teka, da pa ne veš sploh kaj se dogaja, kdaj se bo kaj dogajalo, zakaj se bo dogajalo, če se sploh bo dogajalo... res mi ni jasno kakšen je bil namen tega teka... po udinem borštu, še imena niso oz ni znal napisati prav...
Ne vem, res mi ni jasno tole danes... Da povabi Romano Kranjčan, Žano in Atomik Harmonik na tek, da gre objavit celostansko reklamo v P***, na koncu pa vse skupaj izpade kot ena farsa...
Upam da se danes na štartu ni pojavil kakšen tekaški začetnik, ker tole kar je doživel danes ga prav gotovo še nekaj časa ne bo prepričalo, da bi nastopil na kakšni tekmi...

Naslednjega odstavka nisem hotel najprej napisti, pa ga vseeno bom:
Predragi gospod Organizator, fajn razmisli sam pri sebi, ko ti spet pride na misel podobna ideja :!: Ker res ne vem koga boš še dobil na tvoj tek...
Uporabniški avatar
 mitjas
milkec napisal/-a:Pišuka... ko tole berem, bi najraje šel do organizatorja, pa mu ene dve primazal okrog ušes!

Sej se ne splača... ne bom napisal, da tega ni vreden, ker ne poznam njegove plati tega teka, samo vseeno.
Sam sebi je naredil eno veliko "uslugo" :?
 slovenec
Pozabil sem še povedati, da je bil celo varnostnik. A kaj je koristil namesto njega bi lahko prišel kakšen zdravnik. Če bi si slučajno kdo izgubil in potem hudo poškodaoval ga verjetno sploh ne bi iskali, ker ni bilo nobene kontrole, niti na cilju. :twisted: Pa šel je dvakrat po pice, čeprav jih je bilo čez glavo. Pa še čaj je šel dam iskat. Totalna zmešnjava. In še bi lahko našteval. :twisted: :twisted: :twisted: Lp
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
Ja, saj ne morem verjeti, da je to možno :shock: :bum: :wc:, jaz sem med drugim tudi razmišljal, da bi še na tek, kot še zadnjo pripravo na LM, pa izgleda, da še dobro, da nekako, nisem bil prave volje danes (očitno me že kar mal daje trema pred LM - jem), pa si niti ne upam več testirat moje trenutne tekaške sposobnosti...
Takšni dogodki oziroma prireditve si res zaslužijo najostrejšo kritiko oziroma grajo (ker sem zadevo prebral v poletu, sem celo mislil, da za tem stoji polet... :shock: :P :roll: ), ja očitno ena nateg zadeva neznanega avtorja, tako, da je očitno potrebno biti kar malo previden in je verjetno bolje iti vsako leto na iste prireditve kot pa igrati loterijo...

Lp!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA