Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Gledam spletne strani www.rtvslo.si in 24ur. com in se čudim, kako skromen je odziv medijev do današnjega osrednjega dogodka v Sloveniji.

Stanje ob 18:15:
- na www.24ur.com je na naslovnici med drugimi novicami neka nebuloza o Damjanu Murku in njegovi zaroki, o maratonu ni nikjer najti nič.
- na www.rtvslo.si je pa novička o maratonu skrita nekje med novicami v športu, komajda jo najdeš (bolj sta pomembna turška vojska in Trubar?).

Le Finance so današnji osrednji dogodek postavile v prvi plan ...

Hecno. Ne razumem najbolj takšnega odnosa do nekaj tisoč ljudi, ki promovirajo zdrav način življenja ...
Nazadnje spremenil PCJ, dne 28 Okt 2007, 18:23, skupaj popravljeno 4 krat.
Uporabniški avatar
 IronR
Na rtv-ju imaš tri video posnetke, na siol športu obsežno poročilo, na 24ur nekaj skromnejšo....jaz mislim, da zelo, zelo pretiravaš.

Sam sem tudi dokaj uspešno pretekel maraton, vendar sem to počel za lastno dušu. Nismo mi maratonci najpomembnejša zadeva....vem sicer kako nekateri to občutite.....ampak treba je biti realen.

l.p
Uporabniški avatar
 bojanu
Popoldne so bila poročila na Slo1, ki so se začela z maratonom in sem bil celo na sliki, ko na cilju prejemam medaljo 8)
 MarkoJ
[quote="bojanu"] sem bil celo na sliki, ko na cilju prejemam medaljo 8)[/quote]

Se pravi, da so ujeli bistvo :)

Resno: sicer letos nisem tekel, ampak verjamem, da večini tekačev, ki jih niti ni tako malo, pretečeni (četrt/pol/cel)maraton pomeni ogromno. Poznam veliko ljudi, ki čez leto rekreativno praskajo kilometre in jim je današnji dan pomeni višek celoletnih "muk". In po prihodu domov iščejo vsako novico o maratonu, saj je maraton zanje tudi močno čustven dogodek. Verjetno je že vsak, ki je kdaj stal na cilju maratona, videl tekače s solznimi očmi.

Niso vsi taki, da gredo na LJ maraton in pihajo od jeze, če tečejo čez 4:00 min/km.

In zato verjamem, da marsikoga moti, da na 24ur.com naslovnico (ta trenutek, sem preveril) obvladujeta Lohonova ter Murko, beseda maraton pa se niti ne pojavi.

Po drugi strani pa je tako, da v času, ko je zvezdnik trop nenavadnežev, zaprtih v stresno situacijo, ki jo snema 30 kamer, ne moremo pričakovati česa drugega.

Preteči nek daljši tek - vseeno je, če govorimo o 10, 21 ali 42 - pa je predvsem osebna zmaga, ki ni prav nič manjša ali večja zaradi pojavitve v medijih. Je pa veselje, ko iščeč in najdeš svojo sliko, veliko :)
 MarkoJ
[quote="bojanu"] sem bil celo na sliki, ko na cilju prejemam medaljo 8)[/quote]

Se pravi, da so ujeli bistvo :)

Resno: sicer letos nisem tekel, ampak verjamem, da večini tekačev, ki jih niti ni tako malo, pretečeni (četrt/pol/cel)maraton pomeni ogromno. Poznam veliko ljudi, ki čez leto rekreativno praskajo kilometre in jim je današnji dan pomeni višek celoletnih "muk". In po prihodu domov iščejo vsako novico o maratonu, saj je maraton zanje tudi močno čustven dogodek. Verjetno je že vsak, ki je kdaj stal na cilju maratona, videl tekače s solznimi očmi.

Niso vsi taki, da gredo na LJ maraton in pihajo od jeze, če tečejo čez 4:00 min/km.

In zato verjamem, da marsikoga moti, da na 24ur.com naslovnico (ta trenutek, sem preveril) obvladujeta Lohonova ter Murko, beseda maraton pa se niti ne pojavi.

Po drugi strani pa je tako, da v času, ko je zvezdnik trop nenavadnežev, zaprtih v stresno situacijo, ki jo snema 30 kamer, ne moremo pričakovati česa drugega.

Preteči nek daljši tek - vseeno je, če govorimo o 10, 21 ali 42 - pa je predvsem osebna zmaga, ki ni prav nič manjša ali večja zaradi pojavitve v medijih. Je pa veselje, ko iščeč in najdeš svojo sliko, veliko :)
Uporabniški avatar
 bla_k
Se je pa osrednji dnevnik na rtvslo začel z novičko o LMju.
Kasneje je sledilo tudi malo dalje poročilce,
seveda pa pričakujem tudi kakšno reportažo v Šju.
 PCJ
bla_k napisal/-a:Se je pa osrednji dnevnik na rtvslo začel z novičko o LMju.
Kasneje je sledilo tudi malo dalje poročilce,
seveda pa pričakujem tudi kakšno reportažo v Šju.

Ne, ni se začel z novičko. To, kar ti govoriš, je bilo del napovednika. Je pa res, da je sledila luškana reportaža.

Moji pomisleki pa so bili navedeni predvsem zaradi spletnih medijev. Ti imajo neskončno prostora in bi lahko naredili marsikaj v smeri objave fotogalerij in podobno. Predvsem pa iskreno dvomim, da sta Lohanova in Murko vredna večje pozornosti kot osrednji maraton.
Nazadnje spremenil PCJ, dne 28 Okt 2007, 20:27, skupaj popravljeno 1 krat.
 ton
Jutri bo menda na Valu 202 popoldanska reportaža (mojo hčer je včeraj na veliko intervjujal mlad in lep novinar (smrklja v 9. nebesih, da bi še tekla tako...), ki sem ga, če sem prav videl, danes videl celo teči, tako da bo 'izkustvena' reportaža).
Uporabniški avatar
 bla_k
PCJ se v vsem strinjam - res je bil napovednik in da, spletni mediji so ''zahinavl''
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Popolnoma res je, da je nezanimanje medijev za maraton nerazumljivo, nelogično in sramotno. Če že delno razumem ravnanje nacionalke, vseeno je treba zapustiti z alkoholnimi hlapi napolnjene beznice in se spraviti na dež in mraz, naročnino nam pa tako ali tako poberejo, pa bi ostale TV lahko napravile kar zanimive reportaže. Na srečo pa imamo vsaj forum, kjer lahko pobrskamo za fotkami in novicami :D
 wind
PCJ napisal/-a:Moji pomisleki pa so bili navedeni predvsem zaradi spletnih medijev. Ti imajo neskončno prostora in bi lahko naredili marsikaj v smeri objave fotogalerij in podobno. Predvsem pa iskreno dvomim, da sta Lohanova in Murko vredna večje pozornosti kot osrednji maraton.

No, na 24ur.com je čisto solidno poročilo in video. V rubriki Šport, kaj pa drugega. Saj ne misliš, da večino Slovencev to zanima bolj kot politične zadeve in življenje zvezdnikov? Daj no. LM je osrednji dogodek na tekaškem forumu, ne pa za normalne ljudi. ;)

Bodimo realni, tek je še vedno precej eksotičen šport. Jaz še vedno občasno srečam sprehajalce, ki z odprtimi usti začudeno buljijo vame, kot bi hoteli reči "a si nor, da laufaš v klanec". Že res, da jih je precej manj kot včasih, ampak so še. Pa so to ljudje, ki celo migajo. Za večino tistih, ki kondicirajo od fotelja do hladilnika ter od vrat do avta, je pa tek norost. :D
Uporabniški avatar
 TANJAO
Res je bila včeraj okrog 14 h na valu 202 reportaža o LM. Tist ta lušten novinar je tudi mene malo povprašal in me pol celo v eter spustil, klub temu, da sem komentirala po domače, pač tako kot znam, da moraš imeti kar nekaj km v riti, preden se odpraviš na 42 in jih odtečeš z nasmehom in rezultatom ki si si ga želel.
PS: o sexu nisem pa nič rekla, ker je bila cenzura ob meni.
Včasih tudi jaz ujamem kak pogled, češ,baba, pejd rajš dam pospravljat, kot da se tu po Rožniku lajhaš.
Še boljš je komentar sedečih : kolk mešalcev bi že nafilal, pa bajt zgradil s to energijo, ki jo mi tekači v luft spustimo.. Ja tudi take imamo.
Hvala bogu niso na TF...
Pozdrav,Tanja O
Uporabniški avatar
 ero
hoj,

kaj pa Finance, kdo jih bere?

včeraj je bil namreč na 20. strani objavljen tale članek Katarine Matejčič:

Zajčke je lovilo več kot pet tisoč tekačev

12. Ljubljanski maraton

(avtorica: Katarina Matejčič, foto: Aleš Beno)

[img=right]http://www.tekaskiforum.net/__slike/2007/F07ZS_zajcki_maraton_be.1193591362.jpg[/img]Včeraj so organizatorji kljub nekoliko slabšemu vremenu uspešno izpeljali že 12. Ljubljanski maraton. Udeležilo se ga je več kot pet tisoč tekačev, med njimi tudi 80 članov ekipe predsedstva in šest nadobudnih zajčkov.

Vsak od šestih zajčkov, prepoznavni so bili po zelenih majicah s časom in velikih helijevih balonih, je bil odgovoren za drug ciljni čas.

"Zajčki so tekači, ki skrbijo za različne hitrosti teka. Vsak ima svoj ciljni čas - najhitrejši bo recimo 42 kilometrov pretekel v treh urah, najpočasnejši pa v štirih urah in 15 minutah - in vsi, ki želijo preizkušnjo opraviti v okviru enega od teh časov, jim sledijo," pravi eden od njih, Ervin Šramel iz Tekaškega foruma. Dodaja, da je vsakega od zajčkov spremljalo več kot 30 ljudi.
Državni uslužbenci v evropskih barvah

Ali so zajčkom sledili tudi člani ekipe predsedstva, nismo uspeli izvedeti, saj je bila množica sodelujočih prevelika. Na 42 oziroma 21 kilometrov je bilo namreč prijavljenih kar 5.097 tekačev, če pa k temu prištejemo še udeležence desetkilometrske preizkušnje, humanitarnega, promocijskega in otroškega teka, pa dobimo petmestno številko. Med njimi je bilo, kot rečeno, tudi 80 državnih uslužbencev, ki sodelujejo pri projektu predsedovanja, člani vlade in diplomatskega zbora, akreditiranega v Sloveniji. Večina od njih, 61, se je odločila za najkrajšo, desetkilometrsko pot, vsi pa so bili oblečeni v športne drese evropskih barv. "Za akcijo s sloganom predsedstvo teče maraton smo se odločili zato, ker letošnji ljubljanski tekaški praznik simbolično sovpada s končno fazo priprav na slovenski diplomatski maraton v prvi polovici leta 2008 - predsedovanje Slovenije Svetu EU," so razložili v uradu za komuniciranje.

Ljudje in številke: Tekači iz 37 držav

* Na 42, 21 in 10 kilometrov je bilo prijavljenih kar 8.288 tekačev.

* Udeleženci 12. Ljubljanskega maratona so bili iz kar 37 držav.

* Zmagovalec včerajšnjega maratona, ki je celo izboljšal rekord proge, je bil Ukrajinec Aleksander Sitkovskij časom 2:12:49, prav tako iz Ukrajine pa je bila tudi zmagovalka Tatjana Filonjuk, ki je 42 kilometrov pretekla v času 2:34:58.

* Najboljši čas na 21 in 42 kilometrov na dosedanjih 11. ljubljanskih maratonih ima Helena Javornik (1:11:45 oziroma 2:32:33), na 21 pri moških Roman Kejžar (1:06:01), absolutni zmagovalec pa je Joachim Nsimirimana, ki je leta 2004 zmagal s časom 2:13:31.
 Nataša
wind napisal/-a:Bodimo realni, tek je še vedno precej eksotičen šport.

meni se pa zdi ravno obratno, kot da že čisto vsi tečejo :D

Meni se je letos zdelo, da je v medijih res veliko o LM. Prijetna sprememba. V Dnevniku na TVSLO je bil prva novica, pa tudi množice rekreativnih tekačev niso pozabili omeniti, da ne gledamo vedno Ukrajincev, Burundijcev in ostalih eksotov, ki se med tekom tako grdo držijo, da si še navijat ne upaš :lol:

Ero, majice so tkoooo leeepeee. Kje jih majo, f Hoferji ali Lidli? Ne, ampak resno sprašujem. :!:
Uporabniški avatar
 ero
Nataša napisal/-a:Ero, majice so tkoooo leeepeee. Kje jih majo, f Hoferji ali Lidli? Ne, ampak resno sprašujem. :!:

:) najbrž jih nimajo nikjer, ker so bile posebej naročene. drugače so pa (EPP alert) Asics prek Intersporta

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA