Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Zaradi želje po odkrivanju neznanega , smo z družino odšli v Umag že v soboto. Prenočišče nam je uredil Predrag- organizator. Duatlon se je začel s tekom v Grožnjanu. 5 km tek je bil precej razgiban !. Prava poslastica pa je 20 km proga za MTB po bivši "Parancani" -progi vlaka TS - Poreč. Prvih 12km sem preklinjal "kranparce" na kolesu, po tem pa se veselil, da sem kolo tako obul. Sicer pa: tuneli, mostovi (nezavarovani- POZOR), razgled po dolini Mirne .... čudovito. Proga se ves čas spušča. Zadnje dejanje je tek 2,5km s "telečjimi" nogami ob cesti, kjer so se pasli konji in ... cilj. Vse to v vasi Livade (blizu Istarskih Toplic). Vas ni kar tako, saj slavi po tartufih. To je bil dan praznika tartufov. Odprli so muzej progi "Parancana", imeli dražbo teh gob (g. Zigante), zbor starodobnih vozil in (ne boste verjeli) nastop Severine. Pred ognjemetom smo žal odšli.
Organizacija duatlona je bila na visokem nivoju. Oprema kot na velikih tekmah ( celo tepihi na ciljih !!). Hrane: makaronov s paradiž. omako, je bilo dovolj, prav tako čaja in vina (!). Vreme je bilo sončno in toplo. Oblečeni smo bili v poletno opravo. Tekmovalo nas je skupno 40. Bili smo iz HRV, I in SLO. Progo pa so prevozili tudi rekreativci (brez štartnine).
Drugo leto se vrnemo na to prireditev. Proga in klima in sta izjemno primerna za trening na 21 km pozimi (ko bo pri nas meglena inverzija).
Zahvale še enkrat Predragu in vsem njegovim pomočnikom za organizacijo.
Radko
 AinE
Zdaj pa mi je res žal, da nisem prišla v Grožnjan. Ustrašila sem se tistega "off road". Imam namreč le treking kolo.

Radko, a bi se dalo kolesarit tudi s treking kolesom?

Sicer pa imam v načrtu nakup gorskega kolesa.

Še letos si bom ogledala traso te proge. Verjamem, da mora biti čudovito. Upam, da se drugo leto vidimo.

Lp E.
Uporabniški avatar
 miro
AinE , ali lahko kar jaz odgovorim?
Mogočebi se dalo, tudi s treing kolesom, samov enem predoru , na enem mostu ( na mostih smo morali sestopiti)in na enem delu proge so bili tudi za pest debeli kamni.
Drugače pa je proga turistično fenomenalna, pravi užitek bo voziti, ali hoditi čez mostičke, kjer je včasih vozil vlak, je res prekrasen razgled, ki pa ga v žaru tekme ne užiješ dovolj.
V svojem poročilu sem tudi napisal , da je vsaj v enem predoru potrebna luč, ali baterijska svetilka.
Ti kar preiskusi - oglej si progo, ne bo ti žal.
Radko ne zameri, če sem ji kar jaz odgovoril.
Lp
Miro
 AinE
Miro, najlepša hvala. Bom upoštevala tvoja navodila.

Lp E.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA