Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

hojla ljubitelji hribov :)

(enkrat sem tudi jaz prvi doma in celo poročilo pišem - vse le zato, ker se mi je z vrha mudilo domov zaradi družinskih obveznosti)

tradicionalni začetek gorsko-tekaške sezone je sprint na vrh Šmarne gore. danes se nas je, mokremu vremenu navkljub, na Rekordu ŠG zbralo preko sto dobro razpoloženih tekačic in tekačev. po znaku starterja smo se zagrizli v hrib. nekateri so tekli in malo hodili, nekateri smo več hodili, vsi pa smo dihali na škrge in v cilju pogrešali par minut dihanja, ki so med sopenjem v klanec izginile v neznano.

proga je bila kot se spodobi za gorske teke - malce blatna a ne preveč. (epp vložek) Inov-8 Mudroc 280 copati so bili danes prava izbira saj v njih nisem niti enkrat zdrsnil, gor in dol. tudi vreme je pomagalo. deževati je prenehalo in bilo je ravno prav sveže, da nas na startu ni zeblo, na poti je bilo pa itak vroče.

organizacija ena a. za startnino smo dobili kvalitetne tekaške rokavice Pearl Izumi - odlična poteza, za katero organizatorjem čestitam. postrežba v cilju je bila standardno dobra - čaj, pustne dobrote, sadje, ...

moj tek je bil soliden. prvič sem se spustil pod 18 minut in ugotovil, da je še nekaj rezerve. dol grede pa sem po isti progi zmogel v desetih minutah brez pretiranega divjanja. če pomislim, da najhitrejši za pot gor porabijo le kako minuto več...

čestitke vsem in pozdrav na vrh Šmarne gore, kjer ste ravno sredi podelitev. vidimo se jeseni na Teku na Šmarno goro in prihodnje leto spet na Rekordu.
Uporabniški avatar
 S625X
No pa je padu rekord,nisem verjel da se da v tem blatu tako dobro tect,ampak z nekaj truda je uspelo-nova rekordna znamka je sedaj 11:25!!! :laola
Mogoce je prekmalu za rekordne rezultate,ampak vazno je da sem zdrav in da v tem uzivam.
Cestitke vsem,ki jim je uspelo tako ali drugace doseci vrh.Vsi smo zmagovalci! :D :D :D
Uporabniški avatar
 PeterM
Sem bil ponovno na Rekordu Šmarne gore.
Od leta 1996, ko se organizira ta tekma na prvo soboto v februarju, sem manjkal le 1x. In to neupravičeno.

Kljub nekoliko kislemu vremenu, ki niti približno ni dohajalo tistega z zadnje jesenske tekme na Šmarno goro, so organizatorji ponovno uspeli sestaviti ljubko prireditev, ki poteši duha in te napolni z energijo za vsakdanje bitke na delovnem mestu. :lol:

S svojim tekom, 4. (na videz nehvaležno) mesto med veterani-mladinci in časom sem čisto zadovoljen.

Želim pa namigniti, da je ta tek v tem terminu nastal v spomin na Tomaža Novaka Toma, ki se je leta 1995, v začetku februarja smrtno ponesrečel v gorah. Tom je bil zelo pozitivna oseba, vedno dobre volje in v strmem tekaškem vzponu.
Bil je eden od motorjev TK Šmarnogorska naveza in tisti, zaradi katerega sem želel postati del le-te tudi sam. Ko sem mu to enkrat omenil, mi je razložil, da to ne gre kar tako. :)
Tedaj sem si sam postavil normo: tek pod 50 minut na jesenski Šmarni gori, kar se mi še danes zdi povsem spodoben rezultat. In res, tisto jesen leta 1994 sem dejansko odtekel 49:38 in izpolnil pogoj, edinkrat v vseh teh letih, Tom pa je odtekel še hitreje 49:21. To so bile bitke.

Tako februarska tekaška prireditev, kjer je duša dogajanja Boštjan Novak, Tomov brat, ob pomoči izkušenih organizatorjev Toma Šarfa in Mihe Ledineka, predstavlja zame obred, ki se ga ne zamudi. Pomeni spomin na velikega tekaškega prijatelja, ki nas je zapustil na vrhu svojih ustvarjalnih moči.

Zato Tom, sem med tistimi, ki bomo v spomin nate na ta tek prihajali tudi v bodoče. Znova in znova.
Uporabniški avatar
 Dule
Čestitke za nov rekord :clap: , pa tudi vsem ostalim za osebne zmage :D

Ker tudi jaz izviram izpod Šmarne, sem tudi jaz poznal Toma in smo skupaj brcal žogo v mladih letih :wink:
Uporabniški avatar
 žine
PeterM napisal/-a:Sem bil ponovno na Rekordu Šmarne gore.
Od leta 1996, ko se organizira ta tekma na prvo soboto v februarju, sem manjkal le 1x. In to neupravičeno.

Kljub nekoliko kislemu vremenu, ki niti približno ni dohajalo tistega z zadnje jesenske tekme na Šmarno goro, so organizatorji ponovno uspeli sestaviti ljubko prireditev, ki poteši duha in te napolni z energijo za vsakdanje bitke na delovnem mestu. :lol:

S svojim tekom, 4. (na videz nehvaležno) mesto med veterani-mladinci in časom sem čisto zadovoljen.

Želim pa namigniti, da je ta tek v tem terminu nastal v spomin na Tomaža Novaka Toma, ki se je leta 1995, v začetku februarja smrtno ponesrečel v gorah. Tom je bil zelo pozitivna oseba, vedno dobre volje in v strmem tekaškem vzponu.
Bil je eden od motorjev TK Šmarnogorska naveza in tisti, zaradi katerega sem želel postati del le-te tudi sam. Ko sem mu to enkrat omenil, mi je razložil, da to ne gre kar tako. :)
Tedaj sem si sam postavil normo: tek pod 50 minut na jesenski Šmarni gori, kar se mi še danes zdi povsem spodoben rezultat. In res, tisto jesen leta 1994 sem dejansko odtekel 49:38 in izpolnil pogoj, edinkrat v vseh teh letih, Tom pa je odtekel še hitreje 49:21. To so bile bitke.

Tako februarska tekaška prireditev, kjer je duša dogajanja Boštjan Novak, Tomov brat, ob pomoči izkušenih organizatorjev Toma Šarfa in Mihe Ledineka, predstavlja zame obred, ki se ga ne zamudi. Pomeni spomin na velikega tekaškega prijatelja, ki nas je zapustil na vrhu svojih ustvarjalnih moči.

Zato Tom, sem med tistimi, ki bomo v spomin nate na ta tek prihajali tudi v bodoče. Znova in znova.

Hoj,

vesel sem ker je Pero tokrat zapisal nekaj besed, ki nas vsaj malo oddaljijo od besedičenja o golih metrih, sekundah in višincih....Vesel sem tudi, ker sem pri današnjem laufu lahko malce pomagal pri organizaciji (pri teku pa manjkal opravičeno :D ) in v škropcu in hladu je danes res šlo kar gladko. Pa še moja favorita ZZtop in Damayanti sta pobrala kolajne :clap: Čestitke S625X za rekord!
lpŽ
Uporabniški avatar
 AVI
Lepa tekma, predvsem s samim sabo....sicer blata do kolen...ampak to da še večji čar.....pred dvemi leti sem bil tudi sam pod 18 min, ampak letos pa pljuča niso dovolila.....tako je blo nekaj čez 18 min......ero, sicer te osebno ne poznam pa moram vseeno povedat da si me ravno zgoraj pri kapelci prehitel (ne moreš zgrešit, če ti na hrbtu piše :) ) Sem mislil, da bom lahko sledil, ampak kot sem reku, pluča niso pustila, mogoče če bi ble škrge.... :)

Čestitke vsem!
Uporabniški avatar
 tae
žine napisal/-a: :clap: Čestitke S625X za rekord!

Sebastjan, ali to pomeni, da smo te razkrinkali ?

Ko sem gledal rezultate, sem ugotovil sledeče:
- "Ta maučk" od 2much4me je raztural in dosegel 2. mesto v kategoriji :clap:
- Če je S625x v resnici :1 1 ZARNIK SEBASTJAN 1977 KGT PAPEŽ KOŠIŠE 11:25.0 potem imamo na forumu tudi profije, od katerih bi se lahko marsikaj pametnega naučili. Dokaz, da si še vedno v odlični formi, tako kot že vrsto let :clap:
- MihaPr se je očitno vrnil na tekaško sceno in to kar na gorske teke :clap:
- tudi Tini napoveduje letošnje nastope na gorskih tekih (zame osebno veliko presenečenje) :clap:
- Tisti boljši so itak še vedno med boljšimi, se pravi: Šuštaršič Mateja, Grandovec Daneja, Šalamun Igor
- Čestitke za drugo mesto 2 77 ČUFER DAMIJAN 1967 TD BURJA VIPAVA 15:12.8 našemu ZZtopu :clap:
- Čestitke za 3. mesto 3 92 BLATNIK DAMJANA 1980 IVANČNA GORICA18:34.7 naši Damayanti :clap:

Upam, da ne bo kdo zameril, ker sem uporabil prava imena in dejanske podatke. Sicer sem pa vse le hvalil.
Uporabniški avatar
 damajanty
Hvala wsem, k ste navijal - še posebej pa Žinetu in Taeju (od TF-jevcev), imela pa sm tud lasten support :P .

Jaa, ful smo napihal CO2 v zrak, čeprav so tabolš zrak ponucal že mlajši dečki in deklice (zato se ne čudit, da me je verjetn še ne 10-letna ml. deklica glaadko prehitela :oops:).

Baje so do 10. mesta absolutno za moške in 6. za ženske delili ful dobre jaknce-anorake. Smrk, za to sm bla pa prepočasna :cry:, ampak sej človk ne more met wsega. Ja, zih je to uržah, da sm se (najbrž) edina od udeležencev na štart pripeljala s kolesom - no, pa nazaj tut, čeprav je organizator obljubu vsakmu eno šajnasto belo vozilce (jih je blo za ceu parking pred polic. akademijo).

Scenarij teka totalka isti k lani oktobra. Blato, dež, bl mrzlo, ampak smo prežvel. Rokavice so tut men kul, takih še nimam.
Uporabniški avatar
 S625X
Ja Tae razkrinkali ste me,no sem se kar sam.
V glavnem tek mi je res uspel,kljub malo tezjim pogojem,ampak samozavest dela svoje.Če se spomnim leto nazaj ko sem bil tak cas poskodovan kar tri mesece,sem letos vesel da lahko tecem kakor mi srce in dusa da.

Hvala Tae za cestitke,se moramo dobit na kaksnem lahkotnem teku,da mal podebatiramo.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Po dolgem času spet na tekmi :) Organizacija super, darilo tudi, proga odlična (z nekaj vložki blata :)), rezultat pa glede na nekoličino treninga spodoben in celo presenetljiv (2005 sem z bistveno več teka dosegel skromih 40 s boljši čas).
se vidimo naslednjič.
Uporabniški avatar
 tae
S625X napisal/-a:
Hvala Tae za cestitke,se moramo dobit na kaksnem lahkotnem teku,da mal podebatiramo.

Z veseljem. Drugače se pa midva že poznava. No ne vem, če ti mene, jaz tebe že, pa tudi govorila sva že.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA