Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 ales
Kar ne morem verjet, da sem prvi. Tek je bil zelo črno-bel, tako bo tudi moje poročilo:
Žalost:
- planiran čas zaradi krčev zadnjih 10 km zgrešil za pol ure;hodil kot še nikoli
- prvi zares topel dan letos in to prav na dan tekov
- doma pozabil tablete soli, a jih tudi reševalci niso imeli(saj so me vabile, da me zmasirajo in odpravijo krče, a sem se zvlekel, da bo predolgo trajlo in ne bom hotel naprej)
-nobenih krapcev, še Tepanje so bile že zaprte in že pripravljen želodec je ostal tudi brez gibanice

Veselje:
+ super prvi krog z Lučkom, sva se načvekala, ma res je bilo prav fino
+ spoznal cel kup "novih" forumovcev
+ navdušen nad Bigfrikovimi rezultati(se bom kmalu včlanil v klub njegovih oboževalk, zgleda)
+ premagal krče in navkljub groznim bolečinam nisem pojedel dodatnih lekadolov in ob vzpodbudnem navijanju TF celo pritekel v cilj
+ prijazni domačini, navkljub dolgi cestni zapori
+ neverjetno dober bograč
+ z ženo sva bila končno spet več kot 12 ur skupaj

Ma drugo leto spet pridem in poizkusim enkrat spodobno premagat tudi tele Radence.
Uporabniški avatar
 marathon95
Ako ti je ovo danas toplo, kak je tek bilo prije par godina kad je temperatura bila dobro prek 30°C :?:
Ljudi su padali od vručine. Možda si čuo ili pitaj starosjedioce da je prije 5-6 godine umro dečko od 23 godine na polumartonu.
Samo toliko. Ti si početnik? :?:

Radenci su se opet počeli popravljati. :clap: :clap:
 Lučko
Še en »praznik« je za nami, naš praznik, praznik teka: Radenci. Glava še ni povsem pospravljena, urejena, potrebno bo defragmirati stvari in občutke, ki so se mi zgodile pred, med, po teku. No, ker me čez nekaj ur čaka (že spet) tek :lol: , bazen, topla voda :lol: , upam, da tudi kakšno sončenje 8) v Šmarjeških toplicah, bom zelo kratek.
Sama prireditev je name naredila močan vtis. Koliko ljudi, tekmovalcev, pozitivne energije! Tudi sam štart je bil nekaj posebnega. Med dva tisočo množico smo se na štartu TF-ci, kar lepo skoncentrirali v spodobno gručico. Med čakanjem na štart, sem spoznal še nekaj novi obrazov TF, se predstavili med sabo, se šalili, spodbujali drug drugega in nenazadnje izvedli skupinski TF pozdrav. Res, štart je bil nekaj posebnega, bil je energijski naboj.
Nepozaben, je bil tudi tek, tek v množici, tek z občutkom da na progi nisi sam, tu predvsem mislim na rdeče pike TF-ja. V mojih občutkih, pa si svoje mesto zasluži tek z Alešom in Vanjo. To je zgodba zase, ki jo bom napisal jutri. Za začetek: Aleš, zame si car :cast: ! Hvala ti za prijetno druženje! Oprosti mi, ker te nisem počakal v cilju, sem bil utrujen, pa še domov se mi je mudilo, ker imam danes v Š. toplicah tekmo. To druženje bova :toast: ! Se strinjaš?
Pohvala tudi organizatorjem, domačinom za navijanje, hvala za vzpodbujanje očeta od naše Nataše (zelo sem vas bil vesel :rol: )…skratka v Radencih sem se imel neizmerno lepo. Bom jutri kaj več napisal, zdej pa hit run in fun v Š. toplice :juhuhu: .
Uporabniški avatar
 natalija
Pa je, moja prva 21-etka pretečena, jaz delno O.K., rezultat pa tak ,kot sem ga sanjala. 2 uri 19 minut, res ni, da bi se človek hvalil, ampak tam, kjer je črno, je tudi belo in tudi slabša stran TF-ja mora biti. Ampak, kaj vam bi lagala, zame je to dan zmage, ponosna sem nase in na svoj rezultat, ki mi pravzaprav prav nič ne pomeni.
Spoznala sem enega novega člana TF-ja, ki je prav tako izgubila nedolžnost na 21 km, z vsemi ostalimi pa smo se pred tekmo previdno ogledovali in kar nismo vedeli, ali bi pristopili drug k drugemu ali ne.
Tek- pa kaj ne bi jaz ravno med gručo ljudi našla nekoga, ki mi je po tempu teka saj v začetku nekako odgovarjal in sem ga kar določila, da bova skupaj pritekla v cilj. Ne boste verjeli, to se je tudi zgodilo. Temo sva imela v začetku dober, kriza je nastopila med 13 in 16 km, in če jaz ne bi imela njega, ne vem .... tudi kakšnega drugega človeka ne bi mogla najti. Pritekla sva v cilj skupaj, s timingom malce slabšim zaradi nastale krize nekje v sredini, oba nič več nedolžna na 21 ....
Upam, da ste tudi vsi ostali zadovoljni s tekom in ste se po maratonu prijetno pozabavali še ....
Uporabniški avatar
 bigfrik
+ navdušen nad Bigfrikovimi rezultati(se bom kmalu včlanil v klub njegovih oboževalk, zgleda)

Ej nisem vedel da mam kljub obozevalk :shock: :shock: Sem cist navdusen :!:
Uporabniški avatar
 ales
marathon95 napisal/-a:Ako ti je ovo danas toplo, kak je tek bilo prije par godina kad je temperatura bila dobro prek 30°C :?:
Ljudi su padali od vručine. Možda si čuo ili pitaj starosjedioce da je prije 5-6 godine umro dečko od 23 godine na polumartonu.
Samo toliko. Ti si početnik? :?:

Da se ne bom preveč ponavljal in mi bo Ero začel zaračunavat EPP za v Mali-ampak letos med redkimi treningi res še nisem doživel, da bi mi curkoma teklo z obraza. Oh drugače sem pa decembra (če slučajno še ne veš) tekel na 45°C.
Če sem začetnik? Ja, pravzaprav je bil tole moj šele osmi maraton in natanko eno leto je minilo od mojega prvega. Očitno bolj leta, kot število prinesejo svoje. V deželi magnezija, ga meni zmanjka v mišicah, za po....

Lučko napisal/-a: To druženje bova ! Se strinjaš?

Ma se mi zdi, da bo v četrtek Cooper spet v stilu: 9 minut teka, jaz pa doma ob polnoči-se že veselim! Zdaj, ko je moja žena na analizi spoznala delček forumovcev, jo že zanima tudi tek-bo še pestro!
Uporabniški avatar
 tini
Ene tri slikce od vceraj lahko najdete v moji galeriji.

Drugace pa, na kratko povedano je maraton minil v peklenskem ozracju.
Pred zacetkom sem imel malo v mislih napad na osebni rekord, vendar sem se v prvih 5-ih km v kombinaciji z zajcem-Bigfrikom rahlo zakalkuliral
(Bigfrik ocitno ne - svaka ti cast :) ). Svoj delez pa je prispevala tudi klima
(se se nisem adaptiral na vrocinske teke, ker zaenkrat le prevec prakticiram vecernjake in jutranjake :) ) Ce pa potegnem crto, lahko recem, da sem tudi z dosezenimi 1:38 lahko kar zadovoljen.

Analiza teka je pa spet bila klasicna, z zelenimi flaskami in v senci. Spoznal sem tudi nekaj novih TF obrazov - vsem cestitam za opravljene dosezke.

Se vidimo na naslednjih tekaskih dogodkih.
(jaz bom v cetrtek na Cooperju,v petek na aquatlonu, v soboto pa na Bevkeh, Jatrebarsko bom pa verjetno izpustil - kar pa se ni dokoncno :) :) :) )

LpTini

P.S. Erotov CD s teka trojk je pri meni. Bom naredil ene 5 kopij in jih prinesem na Cooperja v cetrek.
See ya.
Nazadnje spremenil tini, dne 16 Maj 2004, 15:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!

V Radencih je meni vedno lepo pred in po teku. Toliko ljudi, ki z veseljem tekajo okoli ne srecas zlepa. Organizacija se je meni zdela zelo vredu. Mogoce bi edino trubuno lahko premaknili blizje k trasi, da bi lahko ljudje bolje videli start. :-) In seveda prihode v cilj. :-)
Po pricakovanju je bil dan topel in soncen. Okrepcevalnic je bilo dovolj, gasilci so nastimali tuse, zapore so bile, ljudje so navijali, skratka poskrbeli so za tekce.
Prikopal sem se do majce foruma. Hvala Ero in Pia. Spoznal sem kar nekaj forumovcev, nekaj casa sva z barb tekla skupaj, pa tudi v cilju smo se nasli naslonjeni na ograjo. :-)
O mojem teku raje ne bi izgubljal besed. :-) Beda. Analiza pride na vrsto jutri ali torek, ko se bom ze malo pohladil. ;-)
Lepo se imejte se naprej in ce bo vse po sreci se vidimo v cetrtek na Kodeljevem.

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 matjaz
ales napisal/-a:Kar ne morem verjet, da sem prvi. Tek je bil zelo črno-bel, tako bo tudi moje poročilo:
Žalost:
- planiran čas zaradi krčev zadnjih 10 km zgrešil za pol ure;hodil kot še nikoli
- prvi zares topel dan letos in to prav na dan tekov
- doma pozabil tablete soli, a jih tudi reševalci niso imeli(saj so me vabile, da me zmasirajo in odpravijo krče, a sem se zvlekel, da bo predolgo trajlo in ne bom hotel naprej)
-nobenih krapcev, še Tepanje so bile že zaprte in že pripravljen želodec je ostal tudi brez gibanice

Veselje:
+ super prvi krog z Lučkom, sva se načvekala, ma res je bilo prav fino
+ spoznal cel kup "novih" forumovcev
+ premagal krče in navkljub groznim bolečinam nisem pojedel dodatnih lekadolov in ob vzpodbudnem navijanju TF celo pritekel v cilj
+ prijazni domačini, navkljub dolgi cestni zapori
+ neverjetno dober bograč
+ z ženo sva bila končno spet več kot 12 ur skupaj

Ma drugo leto spet pridem in poizkusim enkrat spodobno premagat tudi tele Radence.

:D :D :D ales svaka cast, ampak zdaj bi si pa po mojem lahko vzel malo pavze. saj drugace si bo telo samo vzelo. Zal v Biel ne grem. Grem pa na pohorski gosrki maraton.
Uporabniški avatar
 matjaz
:D :D :D lucko, slisim da ti med tekom nihce tudi blizu ni upal. Hja ni cudno. Pogleg sliko v moji galeriji. :D :D :D
Uporabniški avatar
 Fotr
matjaz napisal/-a:...Lučko, slišim da ti med tekom nihče tudi blizu ni upal...

Matjaž, ali si ga iz svoje majice presnel? :twisted:
 Lučko
matjaz napisal/-a::D :D :D lucko, slisim da ti med tekom nihce tudi blizu ni upal. Hja ni cudno. Pogleg sliko v moji galeriji. :D :D :D

Fotr napisal/-a:Matjaž, ali si ga iz svoje majice presnel?

:shock: A vidva sta se name spravla :twisted: . Mata srečo, da dons nimam ne volje ne energije :? . Ampak kaaaaaazeeeen slediiiiiii :twisted: . Znam jst tud v Photo Shop delat, HE, HE, HE :twisted: :wink:
PS
:D :D :D Matjaž super fotka, gate dol :lol:
 Lučko
:D :clap: Aleš, vidimo se v čet. na Cooperju. :drink :rol:
 Ursa
Koncno sem se prikopala do racunalnika.... pa je presenetljivo malo forumovcev objvavilo svoje vtise o Radencih. Me niti ne preseneca... kar verjeti ne morem, da se na tako velikem tekaskem dogodku lahko zgodi kaj takega kot se je tokrat v Radencih... da cisto vsi tekmovalci na 10ki zgresijo progo :cry:

Dokler nisem izvedela te neverjetne zgodbe, sem bila nad samo prireditvijo navdusena: veliko ljudi, dobro vzdusje, stevilke si lahko dvignil ze prej (in se ni bilo treba stiskati zadnje minute v gneci), na progi so bile prijazne okrepcevalnice z vodo in sadjem. Tudi s svojim tekom sem bila zadovoljna, od Sezane sem kar malo napredovala. Samo ciljna ravnina me je presenetila.. ker sem mislila, da je cilj pri hervisovih vratih, sem prehitro zacela sprint :roll: :oops:

Kljub vsemu komaj cakam na vase prispevke... Natasa? In cestitam Luckotu in vse ostalim, ki ste podiral osebne rekorde. Ja NatasaP je pa itak neverjetna:) Za druge se ne vem.... cakam na rezultate tako kot vsi :P

En lep pozdrav in brez slabe volje naprej :)

Lp, Ursa
Uporabniški avatar
 Mikkhail
Jaz sem bil prvič na teku v Radencih, tako, da ne morem ravno primerjat s prejšnjimi MTS - no, sem pa tudi prvič na temu forumu :wink: .

Pri razcepu na 5,5(10)km in 21(42)km je bilo res kar precej zmede, ampak je bilo kar v redu označeno kam je treba zavit (se pa strinjam, da bi lahko že malček prej ločili stezo). Bolj mi je bilo čudno, da pravzaprav nihče ni vedel točno kje so tuši (in ali sploh so)!?

Tekel sem 21km, ampak je bilo kar soparno (gasilci so bili super z "osvežitvijo" 8) ) tako, da sem prišel na cilj kar zdelan - bo treba še kar trenirat za naprej. Tudi jaz čakam na rezultate ...

Se bom še kaj oglasil.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA