- 16 Maj 2004, 15:56
Ko sem odšel iz Šmarjeških toplic sem bil malo nataknjen, ker smo dolgo časa čakali na zaključno ceremonijo, čeprav so nas zabavali domači muzikantje in otroci s plesi in glasbo.
Ulila se je ploha, šel sem med drevesa vedrit, a sem bi vseeno moker, ko sem se vrnil, pa nisem mogel najti ostalih forumcev, s katerimi smo bili ves čas skupaj (razen na teku), tako da sem kar odšel.
Med potjo pa me je slaba volja minila, saj je bil za mano lepo preživet dan.
Organizacija teka je bila glede na okoliščine v redu, tudi njim je dež zmešal štrene, tako da je bilo pri vpisu malo zmede, a na to smo že navajeni.
Štartnina 1400 SIT ni visoka in mislim, da z njo organizatorji niso zaslužili. Spodobilo bi se, da bi organizatorjem pomagal tisti, ki je priključil tekaški in pohodni prireditvi še otvoritev steze za nordijsko hojo. Lahko bi med udeležence razdelil kakšne rekvizite, ki se rabijo za tako hojo, mislim na palice. Saj bi si naredil reklamo.
Proga je bila izrazito dolenjska, po gričkih gor in po gričkih dol, vmes pa še kakšen grič.
Po asfaltu se je dalo lepo teči, če bi bila trasa po gozdu, bi nam spet drselo zaradi razmočene zemlje.
Forumovcev prisotnih zajeten kupček,
na štartu izvedli forumovski pozdrav,
izumili pa smo nov način bodrenja.
Kadar proga poteka po isti trasi tja in nazaj, se forumovci, ki zapolnjujemo pozicije na tekih od prvega do zadnjega,
medsebojno bodrimo tako, da ko se najhitrejši vračajo srečujejo nas počasnejše, eden drugega vzpodbujamo.
To je učinkovito in atraktivno.
Staša je tako navijala zame, ko je vpila dejmo Fotr, so prisotni dajali pripombe, glej, saj tukaj pa tečejo cele družine.
Hvala Staša in Tjaša in ostali forumovci za bodrenje med tekom in na cilju.
Kopat se nisem šel, ker sem bil že brez tega dovolj moker, seveda ne od zdravilne vode, ki izvleče revmo in bolečine, ampak od dežja, ki samo takrat ni padal, ko bi ga malo potrebovali za hlajenje, med tekom.
Kar zadovoljen sem, tudi tekel sem z lahkoto, tako da se verjetno vidimo in srečamo v Bevkah.

Proga je bila izrazito dolenjska, po gričkih gor in po gričkih dol, vmes pa še kakšen grič.

Forumovcev prisotnih zajeten kupček,

Kopat se nisem šel, ker sem bil že brez tega dovolj moker, seveda ne od zdravilne vode, ki izvleče revmo in bolečine, ampak od dežja, ki samo takrat ni padal, ko bi ga malo potrebovali za hlajenje, med tekom.
Kar zadovoljen sem, tudi tekel sem z lahkoto, tako da se verjetno vidimo in srečamo v Bevkah.

Dokler tečem upam!