Evo sem še jaz prišel na vrsto, da se razpišem v tej temi.
Laufer napisal/-a: Kovaču za dobro družbo.
A ne misliš morda Košir-ja ?
Laufer napisal/-a:Tea-tu in Milkec-u čestitke za PB
.
Hvala Laufer, očitno so se moji treningi splačali.
Zdaj pa še moje "uradno" poročilo:
To je bila moja 1. pomembna tekma v letu 2008. Že pred samim dogodkom sem ciljal na osebni rekord. (lani sem tekekl svoj 1. polmaraton uro in 37). Za sedaj sem imel plan le 1:35, potihem upal celo na 1:32, kaj več pa si nisem upal pričakovati.
Ob 8h smo se z dvemi ločenimi avtomobili dobili v slovenski Novi gorici z Lauferjem, MatjažemV in Koširjem, kjer odšli še na jutranjo kavico. Nato sem jaz vozil za njimi, ker niti slučajno nisem vedel kje je ta tek. Kar hitro smo našli samo prizorišče in tam srečali še nekaj Slovencev.
1. pozitivno presenečenje: ob dvigu štartnih številk dobili pakete z naslednjo vsebino

majica, brisača, kava, makaroni, čokolada, energetska pijača, bidon in nekaj reklamnega materiala.
2. pozitivno presenečenje: vreme, dejansko super sončno in brez vetra na obeh straneh meje.
Tekma: na uri nastavljen tempo od 4:10 do 4:30/km. Dejansko mi je zadeva stalno piskala, saj sem skoz tekel hitreje, kot sem imel določeno. Drugih podatkov med tekom sploh nisem gledal. Km so zelo hitro minevali mimo. Proga dokaj ravninska, razmeroma lahka, čisto malenkost gor in dol. Stalno sem imel nek strah kdaj bo nastopila tista kriza, ko mi ne bo več zneslo s tem tempom in bom omagal. A je hvala bogu sploh ni bilo. Več km je letelo celo pod 4 min./km in to brez kakšnih večjih problemov. V mislih sem imel 2 pomembni zadevi: NE ZAČNI PREHITRO in IMEJ ČIMBOLJ ENAKOMEREN TEMPO, ne glede na to kakšen je ta, samo da ni velikih skakanj hitrosti. Na vseh treh postojankah sem se ustavil z rahlo hojo in malo spil, vendar to ni noben problem, ker sem teh nekaj sekund lahko takoj nadoknadil. Dlje časa sem tekel v skupini 5-ih Italjanov, ki so imeli konstanten tempo 4 min./km in v skupini je šlo veliko lažje, kot če bi tekel sam. Na 15 km so mi sicer zbežali naprej, ker sem se očitno predolgo zadržal na postojanki. Na 17. km ujamem Kunca, s katerim sva šla pod 4 minute do cilja. Kunec, hvala ti, brez tebe mi nebi uspelo. Na koncu ostalo še toliko moči, za šprint. Čas dejansko tak, kot ga je že omenil Vencelj: 1h 26min. in 28 sekund. Ne morem verjeti, da mi je uspelo za 11 minut izboljšati rezultat od lani. Na koncu je to pomenilo 104. mesto od 555-ih če se ne motim in 25. v kategoriji po letih (vendar ne vem koliko jih je bilo). Zelo zelo zadovoljen in dvomim, da mi bo letos uspelo ta rezultat še izboljšati. Pravzaprav niti nimam želje, ker se moram spet bolj posvetiti 5ki in 10ki.
Zadnje pozitivno presenečenje: v cilju vsi dobili medalje, čeprav v razpisu sploh niso bile omenjene.
MatjazV je skromen, kot ponavadi: v kategoriji je bil 4. (ali ima to kakšno vezo, da se druži z mano?

). Bravo Matjaž