Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Bilo je super, sonček, brez vetra, lepa dirka, dobra organizacija. Tolikokrat v enem dnevu še nisem prečkal državne meje :lol: , saj včasih sploh nisi vedel ali si v ITA ali SLO.
Hvala Milkecu :clap: , ki me je vlekel do 10 km, MatjažuV za prevoz, Kovaču za dobro družbo. Prav presenečen sem bil nad zelo dobrim rezultatom, saj si nisem predstavljal, da bo šlo tako hitro.
Tea-tu in Milkec-u čestitke za PB :cast1: .
Ana-Liza zelo kratka in nato proti Ljubljani.
Uporabniški avatar
 MatjazV
Hoj,

danes smo preživeli čudovit dopoldan, tekajoč od ene do druge Gorice in njunih okoliških krajev. Pogoji za tekmo so bili res dobri, če ne že kar kičasti.

Za prvo tekmo v sezoni smo dosegli odlične rezultate. Posebne čestitke Susanne, Milkec-u in Tea-tu za PB. Laufer je odtekel precej hitreje, kot pa sem mu napovedal. Tudi Ero, Košir in ostali so razturali.

Med Slo tekači je bil najhitrejši Toni Vencelj, prav tako z novim PB (okoli 1:12), ki je bil v absolutni razvrstitvi med prvih 10. BRAVO!

Slika
Del ekipe TF pred razglasitvijo rezultatov.

Tokrat žal nimam nobene fotke s teka. Pa drugič.

LP

MatjazV
Uporabniški avatar
 Susanne
Ja, res smo imeli lepo vreme. Organizacija je bila tudi odlična. Po teku zelo dobri makaroni pa so nas do gorenjske tako zlakotili :wink: , da je del TF ekipe, MarP(moj mož), Radolca, njegova ženka in moja malenkost, imela nekoliko daljšo analizo pri Dežmanu ob pici in :toast: :beer: .

Ja, naslednjič bo treba spet popravljat PB...

Lp
Susanne
Evo sem še jaz prišel na vrsto, da se razpišem v tej temi.

Laufer napisal/-a: Kovaču za dobro družbo.

A ne misliš morda Košir-ja ? :D

Laufer napisal/-a:Tea-tu in Milkec-u čestitke za PB :cast1: .

Hvala Laufer, očitno so se moji treningi splačali.

Zdaj pa še moje "uradno" poročilo:
To je bila moja 1. pomembna tekma v letu 2008. Že pred samim dogodkom sem ciljal na osebni rekord. (lani sem tekekl svoj 1. polmaraton uro in 37). Za sedaj sem imel plan le 1:35, potihem upal celo na 1:32, kaj več pa si nisem upal pričakovati.

Ob 8h smo se z dvemi ločenimi avtomobili dobili v slovenski Novi gorici z Lauferjem, MatjažemV in Koširjem, kjer odšli še na jutranjo kavico. Nato sem jaz vozil za njimi, ker niti slučajno nisem vedel kje je ta tek. Kar hitro smo našli samo prizorišče in tam srečali še nekaj Slovencev.

1. pozitivno presenečenje: ob dvigu štartnih številk dobili pakete z naslednjo vsebino :arrow: majica, brisača, kava, makaroni, čokolada, energetska pijača, bidon in nekaj reklamnega materiala.

2. pozitivno presenečenje: vreme, dejansko super sončno in brez vetra na obeh straneh meje.

Tekma: na uri nastavljen tempo od 4:10 do 4:30/km. Dejansko mi je zadeva stalno piskala, saj sem skoz tekel hitreje, kot sem imel določeno. Drugih podatkov med tekom sploh nisem gledal. Km so zelo hitro minevali mimo. Proga dokaj ravninska, razmeroma lahka, čisto malenkost gor in dol. Stalno sem imel nek strah kdaj bo nastopila tista kriza, ko mi ne bo več zneslo s tem tempom in bom omagal. A je hvala bogu sploh ni bilo. Več km je letelo celo pod 4 min./km in to brez kakšnih večjih problemov. V mislih sem imel 2 pomembni zadevi: NE ZAČNI PREHITRO in IMEJ ČIMBOLJ ENAKOMEREN TEMPO, ne glede na to kakšen je ta, samo da ni velikih skakanj hitrosti. Na vseh treh postojankah sem se ustavil z rahlo hojo in malo spil, vendar to ni noben problem, ker sem teh nekaj sekund lahko takoj nadoknadil. Dlje časa sem tekel v skupini 5-ih Italjanov, ki so imeli konstanten tempo 4 min./km in v skupini je šlo veliko lažje, kot če bi tekel sam. Na 15 km so mi sicer zbežali naprej, ker sem se očitno predolgo zadržal na postojanki. Na 17. km ujamem Kunca, s katerim sva šla pod 4 minute do cilja. Kunec, hvala ti, brez tebe mi nebi uspelo. Na koncu ostalo še toliko moči, za šprint. Čas dejansko tak, kot ga je že omenil Vencelj: 1h 26min. in 28 sekund. Ne morem verjeti, da mi je uspelo za 11 minut izboljšati rezultat od lani. Na koncu je to pomenilo 104. mesto od 555-ih če se ne motim in 25. v kategoriji po letih (vendar ne vem koliko jih je bilo). Zelo zelo zadovoljen in dvomim, da mi bo letos uspelo ta rezultat še izboljšati. Pravzaprav niti nimam želje, ker se moram spet bolj posvetiti 5ki in 10ki.

Zadnje pozitivno presenečenje: v cilju vsi dobili medalje, čeprav v razpisu sploh niso bile omenjene.

MatjazV je skromen, kot ponavadi: v kategoriji je bil 4. (ali ima to kakšno vezo, da se druži z mano? :D ). Bravo Matjaž :clap:
Uporabniški avatar
 tae
vencelj napisal/-a:Tae, 1:26:28 nov, krepko popravljen rekord na malem maratonu! :laola . Se že kažejo rezultati dobrega dela :clap: !

GRAZIE vencelj. Veš kaj je zanimivo? Dejansko drži Damijanova teorija, da je polmaraton lažje preteči pod uro in pol, kot 10-ko pod 40 min. Meni je sedaj uspelo že oboje, sem bil pa na ljubljancu na 10ki bistveno bolj utrujen med samim tekom in tudi na koncu, kot danes.
Uporabniški avatar
 MarP
Zdravo vsa ekipa, ki smo se danes sončkali po Gorici. Tudi jaz sem danes odtekel svoj drugi polmaraton in najboljši čas iz Ljubljane 1.41.17 spustil na 1.36.18. Malo sem se grebel za 1.35.00 vendar mi je v zadnjih treh km začela nagajati diza. Hvala Radolci, ki me je vlekel 17 km in prav tako postavil svoj PB. Čisto na rit pa sta me vrgla rezultata moje ženke Susanne, ki je izboljšala svoj score za debelih 9 min (kar me bo stalo enih ženskih Asics DS Trainer in Polar RS800 sd) in neverjetni TAE. Na startu se je nekaj pogajal okrog 1.35 potem pa neverjetih 1.26 i ne vem koliko.
BRAVO BRAVO NORO NORO :laola

Hvala tudi vam za aplauz.

Lp
Marjan
Uporabniški avatar
 Radolca
Oj, tudi jaz sem se dajal celo pot sam s sabo in s svojimi problemi (preveč igranja košarke v petek, zvečer seveda kakšen pir preveč, v soboto sem "nabral" še 7 kilometrov teka). Včeraj zvečer sem pa tut kšn pir preveč vase zlil.
No, bilo je neverjetno in nepozabno, ker se rezultata tiče.
Kolega mi je rekel, da ne verjame, da je to ravno 21 kilometrov!? Naj mi kdo, ki je že večkrat tekel ta maraton potrdi, da to je 21 kilometrov!
Hvala MarP in Susanne za družbo in čestitke vsem, ki smo že na začetku sezone postavljali rekorde, ki pa po mojem razgovoru z MarP-jem, ne bodo ostali rekordi ampak le zabeleženi časi, katere dosegamo!
:roll:
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
tae napisal/-a:
vencelj napisal/-a:Tae, 1:26:28 nov, krepko popravljen rekord na malem maratonu! :laola . Se že kažejo rezultati dobrega dela :clap: !

GRAZIE vencelj. Veš kaj je zanimivo? Dejansko drži Damijanova teorija, da je polmaraton lažje preteči pod uro in pol, kot 10-ko pod 40 min. Meni je sedaj uspelo že oboje, sem bil pa na ljubljancu na 10ki bistveno bolj utrujen med samim tekom in tudi na koncu, kot danes.

Tae, čestitke še enkrat tudi z moje strani :cast: :clap: :laola, vidim, da si pridno treniral in dosegel rezultat, ki je nedosegljiv za mene :shock: :roll:.
Jah, težko verjamem, da bi jaz lahko v Sežani za 6 min izboljšal svoj PB :lauf: :nono:, tako, da bom bolj slaba konkurenca...
Čestitke seveda tudi ostalim, ki ste tako suvereno premagali polmaratonsko razdaljo in dosegli nove PB-je! :clap: :cast:

:TF)

Lp! :wink:
Uporabniški avatar
 tae
MarP napisal/-a: in neverjetni TAE. Na startu se je nekaj pogajal okrog 1.35 potem pa neverjetih 1.26 i ne vem koliko.
BRAVO BRAVO NORO NORO :laola

Ej Marjan, zdaj si me pa že malo preveč okronal z besedo "neverjetni". Nerodno mi je :oops: . Vseeno hvala za čestitke.
Se mi je zdelo, da si ta modri dirkač. Jaz pa sem ta, ki tolk piše :D
Uporabniški avatar
 olson
Čestitke :clap: Tae,tudi z moje strani,vedel sem,da boš nekega dne tudi ti začel rasturavati,čestitke tudi vsem drugim TF-jevcem. :juhuhu: :juhuhu:
lp OLSON :lol:
Uporabniški avatar
 tae
Radolca napisal/-a:Kolega mi je rekel, da ne verjame, da je to ravno 21 kilometrov!? Naj mi kdo, ki je že večkrat tekel ta maraton potrdi, da to je 21 kilometrov!

Radolca, jaz sem bil danes sicer tu prvič. Ura Garmin Forerunner 50 s footpodom mi je namerila 21,37 torej 21 km in 370 metrov. Če upoštevam še odstopanje po kalibraciji, mora biti to dejansko to. Med samim tekom glede na km oznake, pa mi je včasih na km zapiskalo prej, včasih kasneje, vendar je bilo razlike v + in - za nekaj 10 metrov, kar se na koncu nekako "zgliha." Je pa spet odvisno točno kako je merjena razdalja in točno kje si tekel ti (razlika je, če tečeš na sredini ceste, ob robu, sekaš robove ipd.) o tem sva pred tekmo debatirala z Erotom.
Uporabniški avatar
 milkec
Saj kaj pametnega ni več za dodati... Razen tega, da bi se zahvalil Laufarju, ker me je prvih 9, 10 km tako zamotil, da so minili kot bi trenil (celo tako, da sem ga povsem začudno gledal, ko mi je zatrjeval, da se bližava šestmu km, jaz sem mu pa težil, da bo šele peti... sploh ne vem kdaj so ga ukradli).

No obenem sva še razgrabljala o teh Italijanih, da imajo povsem zgrešene oznake, saj ni mogoče, da bi s tempom pod 5.00 vsi naju prehitevali. Sem bil namreč prepričan, da tečeva tam 5.20-5.30, če že.... No se je izkazalo, da sem se kar motil in da so bili km kar prav. No v nadaljevanju se je tudi izkazalo, da so imeli tile Italijančki malo račun brez krčmarja ;) No po 8km smo tudi midva postavila stvari na pravo mesto in ob rahlih vzponih končno začela šibati kot se za TF spodobi in sva vsem pokazala, kaj se pravi norce delati iz TF-ja :D

Ob prihodu na mejni prehod v Rožni Dolini sem se pa spomnil TV posnetkov iz leta 1991. Vsi so bili posneti iz naše strani. Ko pa sem tu pritekel iz Italijanske strani (in tudo nasplošno, ko sem gledal kako blizu je vse to), si pa lahko mislim, kako so bili Italijani takrat presrani, saj so v bistvu par metrov od njihovih blokov goreli tanki.

No do cilja se kaj bistvenega ni zgodilo (le to, da sem bil ob čas, saj je moj časomerilec Laufar raje tekel v družbi lepših gospodičn, jaz sem pa v upanju, da je naprej še kaka boljša naivno malo pospešil). In tako sem se za zabavo malo razgledoval (priznam, da sem bil v teh krajih prvič) in se spraševal, koliko bo ura na cilju.

No, ko sem prišel, sem najprej pomislil, da se je ura ustavila! No ni bilo tako, ampak malo dramatiziranja pa mora biti... V glavnem, končno sem v bistvu na eni tekmi odtekel, kot sem si zaželel in to je najbolj bistveno.

Seveda pa tek ne bi bil tek v pravem pomenu, če se na poti nazaj ne bi ustavili na mrzlem pivu na sončnem vrtu.

Amen!

=========
Aja... Tae: jaz sem ti pa fovš, a veš ;) ;) :twisted:
Vsekakor čestitam!

Laufar: tebi pa posebna čestitka! Glede na to, da si še par tednov, komaj prisopihal na vrh Rožnika, je bilo tole danes neverjetno! Bravo!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA