Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Rezultati: http://www.champstat.hr/results/2008/cazma/overall.pdf

Zaradi večinoma betonske podlage kar naporen maraton. Cilj sem dosegel v času 5:40, kar je malo slabše, kot sem pričakoval. Glavni težavi sta bili vročina in premočno zavezani copati.

Sicer odlična organizacija, okrepčevalnice na 5 km, kar nekaj navijačev ob progi. Na cilju tuši, kosilo, razglasitev pod šotorom.

Čestitke vsem!

PS Danes lahko hodim, tudi po stopnicah gor in dol :lol:
Zaradi dogajanja na 33. mednarodnem supermaratonu Zagreb - Čazma je pa že vredno zudi tu zapisati par besed.

Kratko povedano! Slovenci smo več kot dostojno predstavljali svoje barve. Od skupno uvrščenih 56 tekmovlacev nas je bilo kar 18 slovencev, od tega večina predstavnikov Tekaškega voruma. Bravo TF :TF)

Vreme odlično, skoraj prevroče. Organizacija prav tako odlična. Dovolj okrepčevalnic. Mogoče je bil nekoliko moteč promet, ki je res zelo gost. Razglasitev in nagrade zelo pohvalne, glede na to da ni štartnine.

S svojim tekom sem zadovoljen. Začetek v nasprotju z načrtovanim mnogo prehiter. Krepko pod 5 minut na km. Glede na to da me v soboto že čaka 50 km v Mnišku na Češkem sem nameraval teči z rezervo. Vendar ne gre. Potegne te tekma in seveda druščina TF, ki je vedno zelo hitra. Tako da sem kaj kmalu pozabil na nasledno tekmo in se prepustil toku. do 42 km smo se v tempu pod 5 minut na km prehetevali Zdravko C , Aleš in jaz v lovu za Inotomo, ki je bil nekoliko pred nami. Na oznaki marathonske razdelje sem ugotovil, da je to moj najhitrejši čas na marathonski razdalji. V spomin polarja sem spravil čas 3:31: 59. Od tu naprej pa je Inot izginil iz obzorja. Če razum ni bil sposoben držati tempa, ga je od tu naprej zelo uspešno držalo telo. Kmalu po 45 km sem začel plačevati krvavi davek prehitrega začetka. Zadnjih 15 kilometro je bilo mučnih. Čas v cilju pa je vseno bil zame zelo dober. 5:31:47, kar je vsekakor veliko hitreje kot je bil moj namen na tem supermaratonu.

Na proglasitivi smo ob :piti: nakratko poanalizirali dogajanje in seveda burno ploskali vsem slovencem, ki so se tako ali drugače znašli na zmagovlenm odru. Verjamite imeli smo velko dela saj so bili naši rezultati res odlični. Med ostalimi sem tudi jaz bil denarno nagrajen za 3 mesto v kategoriji pred mano pa je za drugo mesto prejel denarno nagrado tudi Zajc.

Rezultati:
http://www.champstat.hr/

Vglavnem preživel sem lep dan in v Čazmo se še vrnem!

Še enkrat vse čestitek res odlični SLO ekipi! :Fslo :laola
Uporabniški avatar
 Damijan
Mislim!

Hip-hip: :laola
Uporabniški avatar
 vanja
Tudi jaz sem preštevala dolge kilometre proti Čazmi! Čeprav sem bila vmes prepričana, da sem katastrofalno počasi na progi (ne nosim ure in mi je Aleš odprl oči... :D ), se je vse v redu, še več, odlično izšlo! 8) Promet je bil precej gostejši kot lani, kar zna biti na trenutke zelo moteče (če že ne nevarno?). Prvo krizo sem imela že med 12. in 15. kilometrom in sem dvomila, da bom zmogla do cilja. Potem se je nekako odprlo, sem našla svoj tempo. Druga kriza je bila med 45. in 50. kilometrom :oops: Ampak se je potem čudežno odprlo in sem čisto spodobno pritekla v cilj. Ko sem videla končni čas, sem kar zajokala od veselja - 5:35 (za 18 minut bolje kot lani). :D Nato pa odlično pivo (hvala BoF in co. :!: ), tuš, kosilo...
S svojim rezultatom se pritekla na 3. mesto med ženskami, za kar sem prejela tudi zajetno denarno nagrado :shock:
Kratka analiza je spet dokazala, da je TF več kot odlična družba! :lol:
Še nekaj pripomb:
:arrow: ZdravkoC ni hotel izdati svoje dietne formule.
:arrow: INOT ne bo nehal teči, saj sem za njim zaostala kakih 20 minut. :D
:arrow: Prvič sem prehitela Višnjo Škevin.
:arrow: Vožnja od Čazme nazaj do Zagreba se pošteno vleče... :?

Čestitke tudi ostalim, ki smo se včeraj ob tem času že pošteno potili...
Danes bolj težko hodim... ampak gre (lani je bilo precej slabše).
Uporabniški avatar
 MitjaG
Letošnja Čazma mi je pa res izponila pobožne želje, da bi odtekel pod 5-imi urami. Najprej sem se spraševal zakaj me že po 15ih kilometrih noge bolijo, potem mi je 20km delal družbo (držal tempo) dušan mravlje in iztok, od 40 - 55 km sva nadaljevala z Iztokom in ko sem pogledal na uro in videl, da mi čas pod 5 ur ne more uteči, je tampo kar sam od sebe padel in v cilju je bilo navdušenje nad časom popolno :D :D

Nagrada za 1. mesto v kategoriji (=predzadnje v kategoriji)je bila pa tudi fajn :D :D

Skratka, bilo je ODLIČNO
Nazadnje spremenil MitjaG, dne 31 Mar 2008, 10:26, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 zajc
Divja tekma po glavni cesti. Si kar moral paziti, da nisi bil povožen. Na štart smo prišli sekundo pred začetkom (tega ne počnite na drugih tekmah :roll: ). Jaz sem kot ponavadi začel (pre)hitro. Do 10 km sem tekel okoli 4:45, potem pa sem nekoliko "potegnil" in imel na 42 km čas 3:10 :oops: Nekako sem se trudil, da bi imel čas okoli 5 min/km ampak je kar letelo in letelo. Do 51 km je bilo vse OK, nobenih težav, dokler me ni kar naenkrat "usekalo" v desno nogo in sem se moral ustaviti. Bil sem pred dilemo ali nadaljevati s tekom in tvegati poškodbo ali odstopiti. Ker sem trmast sem se odločil, da bom hitro hodil (7-8 min/km). In tako sem hodil 9 km, na postojankah pa sem se nažiral s hrano. Na 60 km sem zopet začel teči in "prišprintal" v cilj. Na delu so bili tudi neznane žuželke, saj me je ena pičila v levo ramo - auuuuuuu.

Na cilju sem bil kar nekoliko razočaran, ker sem odpovedal 10 km pred ciljem, vendar pa se mi je kasneje vztrajnost poplačala, saj sem dobil denarno nagrado za 2. mesto v svoji kategoriji :D Presenečenje je bilo toliko boljše, ker sem to izvedel tip pred podelitvijo nagrad. Verjetno je to znak, da si moram kupiti merilnik razdalje/hitrosti, da bom bolje razporejal moči :wink:

Čestitkem prav vsem tekačem in Alešu za zahvaljujem za prevoz :D

PS: danes tudi jaz lahko hodim po stopnicah :twisted:
Uporabniški avatar
 tae
Kot sem že večkrat rekel, ultraši ste zame norci v pozitivnem smislu. Meni osebno nemogoče razdalje tečete. Svaka vam čast, dobri ste, ni kaj.
Uporabniški avatar
 ZEBRA
:clap: :clap: :clap:

vsem udeležencem!

lp
Brane
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
SVAKA ČAST

:laola

VEM KAKO JE TO :oops: :oops:
Uporabniški avatar
 INOT
Moja četrta in najboljša Čazma. Po vseh težavah na prvih treh mi je tokrat končno le uspel tek brez večjih težav.
Z Zdravkotom sva seveda spet prepozno prispela na start, zato časa za pravo ogrevanje ni bilo. Začetek je bil resnično hiter saj se je kakšnih 40 tekačev takoj zapodilo naprej. Od začetka sem držal tempo med 4:45 in 5 min/km. Vreme je bilo zame idealno (toplo in še veter v hrbet večino poti)
Moj cilj je bil predvsem ne zaostati za Vanjo (ker pol bi definitivno zaključil z ultro :cry: ) in pa pretečt do cilja pod 5h 30 min.
Na 42.195 km razdalji je bil čas 3h 30. Potem je tempo kar precej padel, vendar sem vseeno uspel pretečt celo pot brez hoje.
Z uvrstitvijo in časom sem več kot zadovoljen. Vesel sem, da je tudi večini ostalih uspel odličen tek z res vrhunskimi uvrstitvami v kategorijah. (hja, če bi bil leto mlajši...)
No v cilju sva z Zdravkotom prekontrolirala garmine. Moj je pokazal 60,55 km, njegov pa 20 m več.
Po par letih sem spet srečal Laszla Wimmerja (če se ga kdo spomni iz mojega poročila iz leta 2005) človeka trlico (baje najlažji tekač na tekmi :D ), ki je sicer rahlo retardiran (kar pa ne zmanjšuje njegovih tekaških sposobnosti- tekel je 4h 50 in bil zelo nezadovoljen s tem časom :shock: ) in v tekočem madžarsko-slovenskem dialektu obujala spomine na leto 2005.
Pri analizi smo v grobem tud izračunali, da je potrebno za čas izpod 5 ur pretečt maraton nekje okrog 3:10, ter na tekmi na 42. kilometru tečt okrog 3:20.
Uporabniški avatar
 tadejk
Carsko! Čestitke! :laola

Ko bom velik,....

Tadej
Uporabniški avatar
 klatez
Norci... :laola
Uporabniški avatar
 zvone
INOT napisal/-a:Moja četrta in najboljša Čazma.

Bravo Inot, bravo Iztok, Ivan in Zdravko!

Iskrene čestitke! Veseli me, da ste vrhunsko odtekli ta zahteven tek!

Želim vam uspešno regeneracijo in ... novim zmagam na proti!

Lep dan še naprej! Zvone
Uporabniški avatar
 dexi27
Zaradi odhoda na Češko naslednji vikend sem se Čazme letos odpovedal in sem zato šel v Graz, sem pa cel čas študiral na ta tek.
Čestitke vsem :laola :laola :clap: :TF) :Fslo

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA