Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 si05400
Vikend v Parizu je dosegel svoj namen. Žal mi je bilo edino, da nisem uspel poklicati in se srečati z drugimi nastopajočimi iz Slovenije.
Zame je bil to prvi maraton in cilj pod pet ur mi ni šel od nog. Razlog je le premalo treninga.

Vzdušje je bilo metropoli primerno. V petek sem dvignil številko. Torbica je bila bolj revna. Expo močno založen. Organizacija dobra. Naslednje jutro sem šel na tek z zajtrkom. V nedeljo pa zares. Čez noč je zapadlo malo snega, ki ga je prineslo iz Anglije. Temperatura na startu pod 5 stopinj. Pol ure pred startom so enega že oživljali. Množica je bila veličastna.
Start in čez 15 minut sem prišel šele na startno črto. Na poti dobra družba banane, voda, pomaranče in proti koncu še energy drink.
V prvem delu sem imel tempo za 4:30. Po 32km sem se samo še sprehajal. Na cilju medalja banane in v hotel.
Naslednji dan še v Luvre in po parizu z večernim prevozom pa domov.

Vse skupaj dobra organizacija in za prvič super občutki ter seveda boleče noge. Za drugič bom pa veliko več tekel tako, da izboljšam rezulat za eno uro.

Zanimive storitve na maratonu
SMS obveščanje tokom teka http://marathondeparis.jetmultimedia.fr/index_ang.php4
Video http://www.parismarathon.com/marathon/2 ... ideos.html
tempo zapestnica http://www.goalpace.com/quarantine/products.php
Nazadnje spremenil si05400, dne 09 Apr 2008, 23:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 tae
Kaj je to tempo zapestnica ?
Uporabniški avatar
 mitjas
Tempo zapestnica je zapestnica določene barve, ki je pripadala določenemu tempu.
Recimo roza so bile za tempo 4:30, rumene za 3:15, modre za 3:30...
Je bilo pa možno dobiti tudi napis v določeni barvi za tempo tudi za na hrbet, za tekače za tabo.
Uporabniški avatar
 mitjas
Vitezi smo se v Pariz odpravili tokrat za spremembo z avtodomi. Start v četrtek ob 18:00 iz Hrušice, čez Avstrijo in Nemčijo in nato proti Parizu, kamor smo prispeli v petek v dopoldanskih urah, v kampu pa smo se sparkirali ob 12:00. Nato je sledil obisk Eifflovga stolpa in še skok po štartne številke in ostalo. Ker organizator ne sprejema popravkov prijav :evil: , sem štartno in čip dvignil brez dokumentov kot Primož Puhar :? Sam Expo kar dobro založen, tekaške opreme kar jo hočeš. Na žalost je bila ura že par minut do 8ih, zato kaj dosti časa za pohajkovanje nismo imeli.
V soboto ogledi ostalih znamenitosti, karboloading in preverjanje vremenske napovedi, ki ni bila nič kaj obetajoča - nočni plohi, potem še ena za ob 9ih zjutraj in še ena za ob 13:00. Na srečo sta bili samo tisti dve ponoči, se je pa do jutra kar fino ohladilo.
Vstajanje ob 6ih, ob 7ih na bus proti metroju, ki pa nas je na naše presenečenje pripeljal v bližino štarta/cilja. Po oddaji garderobe (zelo preprosto in pregledno) smo se zmrzujoč sprehodili mimo Slavoloka zmage do štarta na Elizejskih poljanah, kjer pa spet francoska nepopustljivost. Štartno številko sem imel za zadnjo skupino (4:30) in ko sem se hotel postaviti v skupino za 3:30, so me lepo poslali nazaj :cry:
Kdaj so prvi štartali nismo dojeli, proti štartni črti smo se začeli prebijati čez gore odvrženih cunj in plastičnih protidežnih vreč okrog 8:50, čez štartno črto pa sem šel točno ob 9ih po moji uri.
Nato pa prvih 10km večinoma po pločnikih in slalom med tekači, ki so imeli zame prepočasen tempo. Na 11em km skok v grmovje na -3dcl in naprej. Navijačev ob progi res veliko, edino po parku po 10em kilometru je bilo malo bolj mirno. Tempo sem imel malce pod 5:00, do 21ke sem tako pridelal minuto in pol zaloge za drugih 21. Od tu naprej pa podvozi in celo tunel in celo eno zoženje, ker smo se dobesedno ustavili za par metrov. Okrepčevalnice lepo založene z vodo, sladkorejm v kockah, bananami, pomarančami, figami in mislim da celo slivami. Na 35em km tudi energetski napitek, ki pa se mi je zdel precej voden. Do te okrepčevalnice sem še uspeval držat tempo, nato ap me je začelo pobirati. Glava in volja sta delovali OK, le noge so se pričele ustavljat. No na srečo se je pojavil "balon" na 41em kilometru, kjer pa dobiš moči, da iz sebe iztisneš še zadnje atome moči. Tudi naših navijačev nisem videl, pa sem menda tekel mimo njih le en meter. Še celo ozrl naj bi se proti njim :shock: , vendar v tistem trenutku sem videl le cilj.
Na semaforju čas 3:44 in še nekaj, po moji uri pa malce čez 3:31. Za letošnjih slabih 400 kilometrov več kot odlično :clap:
Nato sprehod proti garderobam, vmes pa smo dobili še medalje in dežne palerine, ostali brez čipov in se okrepčali - tokrat smo dobili še jabolka. Vrsta az masažo je bila predolga, zato sem vzel svoj ruzak iz garderobe in se počasi zbasal proti našem meeting pointu.

V glavnem fajn maraton, organizacija na nivoju kot se za enega izmed top 6 svetovnih maratonov spodobi, edino kar me je zmotilo je, da se ne da zamenjati prijave.

Po maratonu seveda zaslužena analiza in :toast: , prvi del že v eni od bližnjih restavracij (250€ za 9 oseb :shock: ), drugi del pa seveda v kampu. V ponedeljek smo zjutraj odrinili nazaj proti domu, na Hrušico smo se vrnili ob 2:30.

Še naši rezultati:
Pos. Gen. Pos. Cat. Cat. N. Name Surname Official Time Real Pos. Real Time
1491 772 SH 4604 KUHAR Goran 3:04:41 1501 3:04:06
2088 1034 SH 8247 MARKOC Teodor 3:10:57 2040 3:09:28
6815 3026 SH 4241 VRANICAR Marko 3:36:35 7414 3:35:41
8586 3737 SH 45248 PUHAR Primoz (Štern Mitja) 3:44:48 6405 3:31:20
19711 7793 SH 44867 PUKL Klemen 4:29:03 18696 4:15:25
27462 9966 SH 8224 ROBLEK Marko 5:29:57 27389 5:16:17
27463 9967 SH 36351 FRELIH Vinko 5:29:57 27395 5:16:20
Uporabniški avatar
 Ipan
Živjo.

Mene zanima kako je s tem zdravniškim potrdilom, ki ga zahtevajo. Sam se nameravam letos udeležiti Pariškega maratona, prijavnino sem plačal, zdravniško potrdilo imam, zanima me pa, če je dovolj, če ga prinesem na expo, kjer dvignem številko? Ali ga je potrebno obvezno poslati po pošti?

Hvala.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA