Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Lepo pozdravljeni,

V nedeljo sem se prvič udeležil že tradicionalnih tekov v Straži. Proga je ravninska. Speljana po asfaltu, makadamu in travi. Tempo je bil ubijalski. Vse od štarta sam ¨martr¨, beri šprint. Vreme tako kot preteklo leto (po navedbah tistih, ki so se teka udeležili lani) vroče, soparno, nič kaj prijetno za tekanje. Izgleda, da bodo vsi ostali poletni teki taki. Škoda.

Stražani so tek organizirali zelo dobro. Kljub skoraj 400 udeležencem, je prijavljanje potekalo brez zastojev. Za osvežitev ob progi je bilo poskrbljeno. Za zdravstveno pomoč tudi. Eden udeleženec je potreboval njihovo pomoč. Držim pesti, da ni bilo kaj hudega in da se bo lahko še udeleževal takih prireditev. Pravo veselje je bilo opazovati otroke vseh starosti, kako so zmagovali na svojih progah, se veselili in razveseljevali starše.

Če povzamem: nedeljski tek je bil eden lepših. Je pa tu ena bodica, ki jo bodo organizatorji naslednje leto gotovo odpravili. Veliko sotekačev se je pritoževalo nad ti. ¨toplim obrokom¨. Imeli smo občutek, da smo se znašli na kakem gasilskem občnem zboru. Kuhana klobasa res ni bila najbolj primerna izbira, sploh pa niti malo zdrava, za v povprečju prehransko nadpovprečno ozaveščeno skupino ljubiteljskih športnikov. Morda bi se šlo zgedovati po organizatorjih preostalih tekov za DP.

Že danes držim pesti za vse naslednje teke v Straži.
Uporabniški avatar
 mak1
No Peter tudi jaz se-strinjam s teboj glede hrane. Organizacija je bila drugače čisto OK, morda me je motilo, da so na drugi postojanki, na obratu delili vodo iz steklenih kozarcev, katere seveda nisem pil. Pa morda še nekaj kar me je motilo, ko sem pritekel v cilj čisto gotov, so mi začeli štarterji vleči iz mene štartno številko, katero sem imel pripeto na tekaško majico, katera seveda ni prav poceni, no hvala bogu, je dame niso strgale !
Uporabniški avatar
 bucko
Nekateri smo pa z veseljem pojedli "nezdravo" klobaso. Na nekaterih tekih sploh ne veš kaj ješ(kaj plava v vodi). Težko je ugoditi vsem tekačem, zato je dobro da hrana ni vedno podobna(golaž, enolončnica). 8)
 usmiljeni_brat
Ko smo bili zaslišali znak za štart smo se pognali, kot da nas na pijačo vabi sam finančni minister. Na prvem kilometru sem se že spotikal ob lastni jezik, srce pa je imelo rave party. Bolj ali manj je bilo tako vse do cilja, kamor sem kljub vsemu prišel v zadovoljivem času, ki je bil identičen lanskemu. Ker pa so Novolesovski delavci rajši spili pirček kot da bi pospravili hlodovino smo morali teči po spremenjeni progi, kar je prisililo mojega garmina, da je izmeril 50 metrov daljšo progo kot lani. Moja najboljša polovica je na koncu prejela zasluženo kolajno, sam sem bil uvrščen med prvo tretjino, kar pomeni, da sem cilje izpolnil.
Organizacija je bila še enkrat več odlična z nekaj majhnimi kiksi, ki pa niso vplivali na splošno podobo. Človek, ki je tik pred ciljem nameraval zaključiti bivanje na tem planetu, pa je po neuradnih informacijah že zapustil bolnišnico.
 LEON RO
Klobasa je pač klobasa.je kar pasala, še posebno, ko smo jo zabelili z pršutom in splaknili s cvičkom, saj je bilo na pivo potrebno predolgo čakati.
Bo pa kar malo problemov, če bo na malo daljših tekih taka sparina in vročina, ali pa bo tempo moral biti počasnejši.Prva prilika bo že v nedeljo v Mokronogu.
Uporabniški avatar
 garač
LEON RO napisal/-a:Bo pa kar malo problemov, če bo na malo daljših tekih taka sparina in vročina, ali pa bo tempo moral biti počasnejši.Prva prilika bo že v nedeljo v Mokronogu.

Tlele boste imel DTP-jevci prednost domačega terena...sam vam bomo dihal za ovratnik :lol: :wink:
A v cilju bo pa cviček tekel s klobaso al pa brez... :juhuhu:
 organizator
Zdravo!

Zahvaljujem se vsem tekačem za množično udeležbo. Na vreme žal ne moremo vplivati, čeprav smo ves teden molili, da bo nehalo deževati. Pri prehrani je pač tako, da dobivamo različne odzive (lani, ko so bile testenine, so bile pripombe, zakaj ni klobas, z golažom in enoločnicami pa je problem količine - do pol ure pred tekom ne veš koliko bo prijavljenih). Lanske pripombe smo poskušali odpraviti in upam, da nam jih je v večini uspelo. vse ostale stvari bomo upoštevali pri pripravi tekov v naslednjem letu. Upam, da vas bomo ob letu osorej lahko povabili na 10 km tek.
Uporabniški avatar
 Jana
Zdravo,

rada bi se oglasila glede hrane na letošnjem teku.
Udeleženka teka sem bila lani in letos. Lani po koncu nisem slišala nobene pripombe nad izbiro malice, medtem ko so letos kar deževale. Večina tekačev ponujenega ni jedlo, veliko jih je vzelo le kruh in zenf.
Moj predlog: naslednje leto naj bo juha ali golaž, pa še par klobas dajte v hladilnik, če vas skrbi, da bo tekačev preveč... ;)

Lep dan, Jana
 organizator
Draga Jana!

Vašo pripombo glede hrane bomo upoštevali. še vedno pa velja moje sporočilo glede tekoče hrane: za pripravo je potrebno več ur (ponavadi se za takšno množico pripravi en dan prej) in je zelo težko oceniti številko. Bomo se pa potrudili, da bomo ugodili čim več okusom.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA