Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Evo, prvi softič že doma... Počasi pa bodo v cilj pricurljali vsi ostali hardiči.

Torej - vidik druge polovice proge: na Roglo smo prisopihali uro pred štartom, vreme pričakovano hladno, kr fajn pa je pihal tudi veter. Rogla, pač... Nekaj starih fac, nekaj pa tudi novih. Mislim, da nas z Rogle ni krenilo več kot 30.

Po startu smo se zagnali preko travnikov do Mašinžage, in dvomim, da je komu uspelo ohraniti suhe noge. Padalo sicer ni, a je bilo zelo vlažno. Aja, z MarkomR sva imela nekak neformalen dogovor, da greva skupaj. Spust do Peska in naprej po makedamu hiter, sformirale so se mini skupinice. V bistvu nič posebnega do Šumika.. velika večina trase gre po presenetljivo lepem makedamu, kljub spiranju v celotnem preteklem tednu (po mojem meka za gorsko kolesarjenje). V bistvu sem še najslabše poznal ravno ta del, torej - Pesek-Šumik, a so se spomini izpred dobrega leta, ko smo s TF klapo udarili zimsko varianto prečenja celotnega Pohorja, kar dobro usedli. Tik pred Šumikom oz. kočo smo ubrali eno bližnjico, kasneje izvemo, da smo ravno tu prehiteli Samota:)... Klinc, nismo vedli, kje je treba, držali smo se transferzalne enke, za kazen pa smo izpustili eno okrepčevalnico... Po Šumiku je začelo spet deževat, predvsem pa je bilo treba opraviti z edinim daljšim klance. BTW - Polar mi je za celotno traso nameril 540 m višincev. Profil proge 31k priložim kasneje. Na Arehu se z Markom nekak nisva odločila za kavico (:lol:), sva pa proti Belviju nadaljevala z nekoliko umirjenejšim tempom. Za konec je tako ostal le še spust. Kaj te vem, meni se ni zdel tak bav-bav (toda ultrašem nič ne privoščim!), a zgleda, da mi spust kr leži (preverjeno že na SAMu). In ko sva zavila še na Čopko, no - takrat pa je začelo zlivat. Fejst in zares... A nama je glih vseeno bilo, s potjo sva opravila v 2:49, kar je bilo zelo nad pričakovanji - obeh. Kako bodo noge in musklfiber, pa povem v ponedeljek..

Čestitke Roku_E za zmago...ups... najhitreje pretečeno malo progo. Puba je v svetovni formi, česarkoli se loti, zmaga.

A da bi še kak komentar/kritiko na organizacijo? Ne, ne bom. Zanalašč, čeprav bi lahko kar nekaj alinej spisal, toda: na totem koncu itak komaj kakšna tekaška zadeva preživi, tako da - viva Tek preko Pohorja.

PS: v Camelbaku sem sicer tovoril tudi fotiča, a zaradi nepričakovanega hitrega tempa (predvsem pa dežja) tokrat ni slikovnega materiala.
Uporabniški avatar
 marčni zajec
mi smo se pa spet zgubili... :bum:
sem se bal onega potoka, pa ga sploh nisem videl. smo pa zato lazili po nekem močvirnem jezeru. malo smo podaljšali. polar je nameril 34,7 km.
skratka, fajn je bilo. res!
Uporabniški avatar
 Damijan
Mario, brez zamere, ampak: :rol: ...

Ste srečali kakšno lamo, dinozavra, pitona?
 HanaMB
Eh Damijan, tokrat so nas pijavke žrle :shock: . Nič eksotičnega, kot zadnjič, ko smo se izgubili. 8)

Sicer pa je bil res blaten dan. Revme sem se rešila že za v naprej.

Gleda na to, da smo se zgubili in si malo podaljšali pot skozi močvirje, se je na koncu vseeno kar dobro izšlo. Mene je sicer pri spustu proti Belviju majčkeno zapuščala dobra volja, ker me je zelo bolel gleženj, ki se nekaj čudno obrnil v močvirju, pa tudi poznalo se mi je, da pravzaprav nič ne tečem gor in predvsem ne dol. Pričakujem, da me čakajo precej boleče mišice v prihodnjih dneh. Ampak...to se bo hitro pozabilo, dobra družba pa seveda ne. Bodite lepo pozdravljeni vsi moji sotekači in tudi ostali, ki se vam je bolj mudilo kot nam :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 50cent
Dotaknil sem se svojih sanj in pretekel svoj prvi ultramaraton :) ....rad bi se zahvalil vsem ki so verjeli vame predvsem pa ZdravkuC in Zvonetu :) .
Danes je bila pravljica, tako enostavno in z lahkoto že dolgo nisem tekel z nasmehom :), ......več pa v naslednjih dneh ko strnim občutke :wink: .

Lp :)
Uporabniški avatar
 Damijan
Bravo, Boris: čestitke!!!
Uporabniški avatar
 še1PR
Bravo Bistriška naveza :wink: !!! Čestitam!!! :cast: :cast: :cast: :laola :clap:
Uporabniški avatar
 Vreme
Čestitke prav vsem, predvsem pa 50centu :clap: :clap: :clap: :clap:
Uporabniški avatar
 Sebi
Takole... Še moje poročilce:

Če so se Hana, Marčni zajec and co. zgubili samo za malo, smo se mi zgubili za malo več. Če bi nadaljevali tako kot smo začeli, bi bili kaj hitro na Klopnem vrhu :twisted: . Meni je Garmin na koncu nameril 36km.

Takoj po štartu, ko sem imela noge v trenutku mokre, me jezere čez katere smo gazili, spoh več niso motila. Prav tako me ni motil več tisti naliv, ki me je ujel od Areha dol. Voda je voda. :bum:

In v bistvu je bila ta tekma ful super (potem ko smo bili na pravi poti). Pravi Adventure race! In nič ne bom kritizirala, ker je to ena redkih stvari, tako kot pravi Damijan, ki jih v Mariboru imamo. Super je bilo! Neponovljivo! 8)
Uporabniški avatar
 Samo:-)
Ja Pohorje je danes definitivno bilo naše. Tako dobro se res že dolgo nisem počutil in sem kar spustil. No saj sem bil med softiči, kar pomeni +536 m / -1665 m po filtriranju Garminovih podatkov v Sports Track-u. Meni je nameril celo 33,29 km. Mogoče sem pa jaz na Šumiku kaj kiksnil... Kdo bi vedel, označbe so se itak ful slabo vidle...
No nekje pred Belvijem sem vseeno še prehitel MarkoR-ja in Damijana, potem pa še nekoga tik pred okrepčevalnico na Belviju.
Moj čas 2:46 in 5. mesto je absolutno sanjsko :juhuhu: . No za drugo leto me je Li že prijavila na 65km, sepravi da sem pečen :?
Najlepše pa se je na koncu prilegel pir, ki ga je razdelil današnji Abraham ZdravkoC. :pivo:
Uporabniški avatar
 Damijan
Še obljubljeni profil: Polar pravi torej +540 / -1695 m.

Slika
Uporabniški avatar
 klatez
No, kdo se torej ni zgubil... :mrgreen:

Več kot očitno rabite tole:
Slika

Kupi pa se lahko tule.

Še bolje pa bi bilo, da ga naslednje leto organizator priloži kot darilo... :twisted:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA