Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Popaj
Evo par vrstic!

S sinom sva se udeležila "vročega" (35st.C) teka prijateljstav. Kljub obljubam o vodi na dva kilometra je žal ni bilo. Trasa proge je lepo speljana in ni zahtevna, če izvzamem vročino. Na trenutke je trpela psiha. Organizator se je trudil po svojih najboljših močeh, ampak pri razglasitvi rezulatatov, bi lahko še razgalsili najboljše pri kat. kadetov oz. do 29 let.
Čestitke organizatorju za prvič v redu.

Zanimivost!
Verjetno se bom tega teka zapomnil najbolj po vožnji z barko iz Portoroža nazaj v Kanegro saj našemu "kapetanu" nikakor ni uspelo privezati barko k pomolu. Meni so bili ti manevri nadvse smešni, pa še opazoavlci iz obale so bili deležni komičnega prizora.
Uporabniški avatar
 tae
No pa dajmo.

Organizacijska plat:
Predrag se dejansko zelo trudi speljati prireditve tako, kot je treba, vendar moram vseeno povdariti, da je bilo tu kar nekaj kiksov. To bom napisal dobronamerno, da se bo drugo leto zadevo izboljšalo.
- Štart teka ob 15h zelo slaba odločitev (največja vročina)
- Sam začetek teka neorganiziran (ponavadi se npr.šteje od 3 do 1, ali pa se izreče klasične besede, pisk piščalke, strel pištole), tu ni bilo nič od tega, zato je marsikdo menda celo zamudil štart
- O prvi obljubljeni okrepčevalnici na 2,5km ne duha ne sluha
- Glede na vremenske pogoje, bi moralo biti okrepčevalnic bistveno več
- Slednje nisem prepričan, zdi se mi pa, da je bila povsod le voda (nič izotoničnih in energetskih napitkov)
- Ponekod slaba oznaka proge in premalo usmerjevalcev (predvsem v Portorožu pred plažo)
- Malo ponesrečen zaključek teka (slalom med nabito polno obiskovalci na portoroški plaži, ki so le zabodeno gledali kaj se gremo), folk je res čist mem, nihče se mi ni umaknil
- v cilju je bilo enemu človeku slabo, zdravnika pa nikjer (da ne govorim o predelih med progo, kjer ni bilo žive duše, če bi kdo skupaj padel kako bi ga rešili)
- nekaj je bilo menda tudi pri podelitvah, kar bodo povedali drugi, ker jih sam nisem čakal.

Moj tek:
Dvomim, da bom še kdaj tekel v takšni vročini. Še vedno mi ni jasno, kako so naši jekleni možje zdržali na Balatonu. Sam sicer nisem imel problemov z dehidracijo, vendar pa je bil tempo porazen. Prvih 5km je še nekako šlo malo nad 4min., potem pa je samo še padalo vse tja čez 5minut/km. Vmes sem se tolažil s tem, da je sigurno tudi drugim težko, saj imamo vsi iste pogoje. Proga se mi je ful vlekla. Čas sem si krajšal s štetjem dihanja od 1 do 100, pa od 100 do 1, pa le želel sem si, da bi bilo čim prej konec in zakaj rinem na te "dolge" razdalje. Po moji uri prišel v cilj v 1h8min. Ne vem pa ne kateri sem bil s tem časom absolutno, ne v kategoriji.

Tekaškega foruma je bilo ful od tekačev do plavalcev. Morje izredno toplo (zame preveč) in umazano.
Uporabniški avatar
 MatjazV
Hoj,

po vročinski kalvariji dan prej v Celju, sem se vseeno odločil še za en vroč tek, vse pa kot priprava na avgustovski maraton v Ljubljani.
Vtisi:
proga lepa in slikovita, s precejšnjim vzponom na začetku. Bilo je nekaj zmede na štartu. Tisti, ki smo opazovali štart plavalcev, smo seveda zamudili na štart teka. Mislil sem, da bosta štarta ločena, žal ni bilo tako, zato sem začel s skoraj pol minutno zamudo. Na takšni prireditvi bi bilo zelo koristno, da bi imel organizator vsaj megafon, če že ne ozvočenje. Tekmovalci tako nismo vedeli kdaj točno bo štart, kakšen bo znak za štart, kam odložiti garderobo...
V takšni pripeki kot je bila na včerajšnjem teku, bi bilo lahko več okrepčevalnih postaj. Prva je bila postavljena bistveno prepozno, šele okoli petega kilometra. Proga je bila relativno dobro označena, morda bi bil ob progi lahko še kakšen redar več. Cilj na Portoroški plaži je bil zanimiv. Pogrešali smo kakšno senco.
Na razglasitev smo čakali zelo dolgo. Žal je nekateri, kljub 3 in več urnem čakanju, predvsem tekači, nismo dočakali. Škoda.
Najlepši del je bila večerna vožnja z barkačo nazaj do Kanegre. Opravili smo še obvezno analizo FOTKE in jo počasi popihali proti domu.

Bil je lep in zelooo vroč ter športno obarvan dan. Čestitke vsem, ki ste uspešno preplavali ali pretekli ta lep kos Slovensko-Hrvaške obale. TF je spet pobral cel kup medalj in pokalov: Tanja, Polona, Ana...

Škoda, klobase sem pa zgrešil za 15 sekund, ki sem jih verjetno pridelal z zamudo na štartu :? .

Se vidimo na naslednji tekmi.

MatjazV
 maj
Men je blo ful všeč, ampak jaz seveda nisem profi. Vse ostalo krepko odtehta vsakršno pomanjkljivost. Jah, eno sem kar jaz zagrešil pri pristajanju barke 8) Še dobro da je nismo razbili, ker bi lahko povzročili mednarodni incident! Zato pa: bravo Predrag!! in ekipa (vključno Špic na Slo strani)

Nekaj slikc z mojega stališča je tu:
http://picasaweb.google.com/maj1969/KanegraPortoro2008
Uporabniški avatar
 Laufer
Kot je že napisal MatjazV sva spodbujela plavalce na startu, potem se obrnem in vidim, da so se že vsi tekači poglali na progo. Tako kot Tae-tu mi je šlo do 7 km super, tempo okoli 4,45, potem pa, ko sem se usedel na postojanki z vodo, sem začutil kako vročina puhti iz mojih stegen. Zmanjšal sem tempo in lagano do cilja. Nekje na progi sem dobil še dodatno spodbudo :roll: , gospa nas je bodrila, dajmo, saj je samo 35 st. C. Na 12 km še eno presenečenje :shock: , tam kjer naj bi bila voda, samo dva prazna lavorja in kozarci. Očitno sem bil prepočasen in je vsa voda v tej peklenski vročini izhlapela. V Luciji, ko sem tekel skozi kamp, so me kopalci v dobri veri opozarjali, zgrešil si progo in mi kazali pravo smer, jaz pa sem pred seboj videl samo tuš na obali. Privoščil sem si skoraj 2 minutno hladitev pod hladnim tušem :D in potem naprej. Tam me je ujel Tini in odbrzel mimo mene kot brzovlak.
Pred ciljem v Portorožu malo gužve, tako da sem brez slabe vesti spustil ciljni finiš in se takoj po prihodu v cilj vlegel v morje in hladil. Na cilju je manjkal samo kak psihiater, ki bi nas pregledal, da bi ugotovil ali imamo v glavi vse na svojem mestu, ker tečemo v tako lepem sončnem vremenu in se ne zadržujemo v prijetni senčki in hladimo žejo s hladnim pivcem.
Uporabniški avatar
 še1PR
FOTKE, roman še sledi... :)
Uporabniški avatar
 bobr
Na tej prireditvi sem si zadal nalogo gledalca. "Prejšnji" bobr bi z veseljem tekel sam tokrat boljše da nisem. Vroče je bilo za znoret, brez kakršnekoli sence v cilju. Za štartno motivacijo in prevzem dolžnosti fotografiranja se opravičujem saj sem doma nehote pozabil potni list :roll:. Zato sem se delno odkupil z podporo v cilju :lol:

SLIKE z mojega telefona so TUKAJ.

Še enkrat čestitke vsem ki ste se odpravili na to vročo pot.
Uporabniški avatar
 miciM
No naj še jaz malo dodam, bilo mi je všeč, to je zama čisto nova izkušnja in lahko povem, da tako visoka vročina ni moja prijateljica, saj sem se del poti čez soline sprehajala pa ne zato, ker bi opazovala naravo (kar bi seveda tud znalo bit :lol: ) ampak preprosto ni šlo, šele ko sem se na naslednji okrepčevalnici zalila z vodo, sem spet začela dokaj normalno.
Povem pa lahko, da je bil to drugače zelo lep, zanimv dan, dobra družba, kljub vročini veliko smeha, na koncu pa še prsenečenje - prevoz z brkačo.

Vsem hvala za družbo

:wink:
Uporabniški avatar
 tae
A kdo kaj ve kateri sem bil, oziroma z drugimi besedami rezultati ali sem preveč neučakan ?
Uporabniški avatar
 Laufer
Važno je, da si prišel živ v cilj. :twisted:
 nack
Tudi jaz sem bil včeraj med tistimi, ki smo godrnjali nad hudo vročino in pomanjkanjem hladne vode ter kakšnega energetskega napitka. Kljub velikemu naporu sem bil v končni fazi s svojim dosežkom zelo zadovoljen. Bil sem celo med tistimi, ki smo pričakovali priznanja za dosežena mesta v kategorijah. Na glas moram reči, da se mi zdi zelo nekorektno, da je organiztor na ta del enostavno pozabil.
Drugače se mi zdi ideja sama zelo pozitivna in čestitke organizatorju, da jo je uspel izpeljati.

Lep dan!

stanko
Uporabniški avatar
 tae
Naš nack je zelo skromen fant. Če se sprašujete kdo je to, naj vam povem, da je to tist fant, ki je bil na začetku in na koncu z mano poleg Olsona. Naj ga jaz malo pohvalim, če se že sam ni hotel. Drugače sva včeraj na tej tekmi tekmovala med sabo, vendar me je zmlel v prah. Absolutno je bil 5. takoj za našim Matjažem, za katerega vsi dobro vemo, da je hud. V kategoriji pa 3. Stanko, še enkrat čestitke.
Uporabniški avatar
 še1PR
Vsaka stvar, ki se jo lotiš, je enkrat prvič.
Tudi tale maraton je bil prvi. Tako za organizatorje kot zame.

Organizatorji so pokazali neizmerno veliko entuziazma :cast: in gotovo bodo vse naše pripombe vzeli kot priložnosti za izboljšave v prihodnosti in ne kot kako hudo kritiko.

Nekaj priporočil so zapisali že tekači. Naj kot plavalka zapišem se svoja:
-dejansko nekaj bolj razpoznavnega za štart. Že tisti plavalci, ki smo imeli le kapico čez ušesa nismo vedeli kdaj začeti, tisti s čepki v ušesih verjetno še manj.
-premislite o možnosti, da bi naslednjič plavalcem namesto majic ob prijavi razdelili kapice florescentne barve. S tem bi bili bolj vidni vsem (tudi drvečim) plovilom in "redarjem", ki so nas "utirjali"...
-večje boje... Tiste cca. 1,3 m se na 1500 m ne vidi, tudi če si brez dioptrije... Zaradi slabih oznak in gledanjem orientacijske točke hotel Bernardin smo se nekateri znašli čisto preveč levo...
-čolni, ki so na 1500 m in 3000 m, naj imajo kaj razpoznavnega na daleč. To, da je čoln bel, med vsemi ostalimi belimi čolni, plavalcu od daleč ne pomeni veilko...

Na štartu sem se počutila kot na štartu mojega 1. tekaškega polmaratona. Z obilico treme, ko ne veš kaj te čaka. No priznam tudi, da mi je bilo tu, zaradi pomanjkanja plavalnega treninga še malce težje. Med plavanjem sem se počutila odlično, le smer me je begala... Na cilju, ko sem ugotovila kakšen čas sem dosegla, bi z veseljem odplavala še nazaj! Izredno zadovoljna sem bila s svojim plavanjem. Že preverjam kje je naslednji plavalni maraton... :wink: :D

Ja, tale plavalni maraton je bil zame 1. in gotovo ne zadnji! :lol:
Naslednje leto pridem spet!

Hvala :clap: še enkrat prirediteljem, čestitke vsem dobitnikom nagrad in hvala :TF) družbi za lep dan!

Še daljše in bolj osebno poročilo pa lahko preberete tule.
Uporabniški avatar
 predrag
Prvič je vedno prvič, ... kako vam tako tudi nam v organizaciji (vse napisano - sprejeto za boljše drugič oz. naslednje leto), v kontra smeri.
:clap:čestitke vsem za pretečeno, preplavano ... v razmerah iznimne vročine,
medalje za podkategorije na 15 km teka in 3.0 km plavanja zaradi že začetega odhoda tekmovalcev z čolnami in sigurno nekompletne podelitve na odru, pošljemo s poštom.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA