napovedi strokovnih srečanj, seminarjev, kongresov in simpozijev
 Nataša
#33168
tole sicer ni povezano s tekom, ampak mislim, da je vredno objave:

Noam Chomsky, eden največjih sodobnih mislecev, bo 29.marca predaval na Filozofski fakulteti v LJ. Več informacij bo na http://www.ff.uni-lj.si
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
#33179
Pozdrav!
Nataša napisal/-a:..Noam Chomsky, eden največjih sodobnih mislecev, bo 29.marca predaval na Filozofski fakulteti v LJ. Več informacij bo na http://www.ff.uni-lj.si


Ejga, hvala za tole. :) Tole se meni zdi prava bomba. :) Po mojem bodo imeli kar konkretne tezave s prostorom. 8) :)

lp, oranzni slon
 Nataša
#33193
Ja, to tudi mene zanima, kaj bo s prostorom. Chomsky je pa le svetovni as. Seveda pa imam že vohune na FF in bom poskusla priskrbet kaj VIP-ovskega. Če se bo le dalo...
Uporabniški avatar
 Bajsi
#33201
Helou!
Skoda, ker niste najavili žižkovega predavanja!
Uporabniški avatar
 pegaz
#33204
Mislim, da je to nateg. Chomskega sem poslušal že dvakrat in mislim, da nima kaj novega povedati. Sploh pa, če je tako dober, zakaj hodi v Slovenijo predavat? In kje se ga vidi na lestvicah uvrstitev v zadnjem času? Če bi bil taka svetovna kapaciteta, kot trdi, zakaj ne pride v Cankarjev dom? In sploh, koliko pa stanejo karte. Za dve uri (?) predavanja. Tudi v Sloveniji je dovolj vrhunskih strokovnjakov, ki vam to povejo zastonj in v pol ure. Ko srečam enega od teh strokovnjakov, mu povem.
(Brincelj, Rožle in Mojca PRESS)

he he

Nta, jasno, da tud mene zanima! Pa zakaj si mogla ravno na TF napisat. Zdaj ni šanse, da bo kaj prostora, vohuni gor ali dol! Že za eno brezvezno Palmanovo se nas je od šuba nateplo za en bus... :)
(Žižka ni noben objavil, pa sta bili dve predavalnici čisto polni.)
Rabimo malo štofa za na TF... upam samo, da bo govoril o nevrolingvistiki in ne toliko o političnih temah... Ko govori, dejansko dobiš občutek, da si v prisotnosti veličine.

LL Kekec :)
 Nataša
#33221
No, po najnovejših informacijah vohunov (le-teh sicer nisem vidla, ampak neki se je slišalo iz fotelja med reklamami na POPTV, sicer so bili preveč zaposleni s Trenji), naj bi Chomsky dobil častni naslov od FF (komi čaka :? ), imel tiskovno konferenco in potem še politično predavanje. Vohuni še ne vedo, kako in kaj bo s prostorom, ampak če se bo le dogajalo, potem ni blema stlačit ene par presušenih tekačev + mene v tisto predavalnico, se mi zdi.

Bajsi, a Žižek ti je pa ideološko bliz (komunajzar PRESS :lol: ). Sej je kr brihten fant, sam tko seslja, da ga ne morem resno jemat. :lol: :lol: :lol:
 Nataša
#33222
Pegaz napisal/-a:Žižka ni noben objavil, pa sta bili dve predavalnici čisto polni.


in v kateri je predaval on? :lol:
Uporabniški avatar
 Bajsi
#33232
Helou!

Nataša napisal/-a:Bajsi, a Žižek ti je pa ideološko bliz (komunajzar PRESS)


Res je.
Kolikor pa vem, (če se motim naj me popravijo strokovnjaki) se tudi Chomski opredeljuje nekje v tem smislu. No, bolj leve usmeritve je!
Uporabniški avatar
 Fotr
#33233
Če se boste udeležili njegovega predavanja in če bo blagovolil sprejemati vprašanja in nanj odgovarjati, ga vprašajte sledeče:

Zakaj se ni odrekel državljanstvu države, ki jo je jasno označil za osebno največjo sovražnico? Zakaj izkorišča in sprejema zaupanje od tistega, čigar propada si želi?

Zakaj zanikuje holokavst? In zakaj sovraži Jude?

Pred predavanjem si preberite Chomskyjeve komentarje in razlage vojne v Jugi in presunilo vas bo, kako res nima pojma o ničemer v zvezi z vojno v Jugi. Chomsky je seveda precej genialen tip, ki ve, kako služiti denar in pridobivati slavo z blatenjem Amerike, ki marsikje pade na plodna tla, v Sloveniji še posebno. Bilo bi bolje, da bi se držal jezikoslovstva. Čeprav je Škrabec že pol stoletja pred njegovo tako imenovano transformativno generativno gramatiko razvil teorijo performativnosti.

Je res, da MIT (kjer je v službi in ima tam tudi privilegiran status) sofinancira vojska? Mar vaših raziskav ni uporabljala tudi vojska ZDA?
Uporabniški avatar
 Bajsi
#33245
Helou!
1. NC je žid.
2. Ne zanika holokausta! Obsoja pa zlorabo holokavsta za potrebe aktualne židovske politike, ki holokaust uporablja kot "bianko ček" za sklicevanje na svojo veliko žrtev. V glavnem, da zakriva svoje skoraj da holokavstično početje.
3. Ne sovraži žide! Glej pod 1. in 2. Pljuva po Izraelu oz. njegovi politiki, ki jo ima za ekspanzionistično, imperialistično in šovinistično.
4. Ameriko "sovraži" zaradi podpore pod št. 3!
5. Keč v "ostajanju v USA" in želji po njenem propadu je po mojem v tem, da je kot vsak hiperintelektualec nagnjen k samodestruktivizmu.
In, če bo propadla Amerika, bo propadel tudi on!

Kar se pa mene tiče, NC je sicer filozofični genialec, vendar mu za razliko od Žižka manjka delček cinično humornega pristopa.

Fotr, strinjam se, da politikovanje ne spada na TF. Vendar si me izzval, pa si nisem mogel kaj.
Še nekaj, vsak pošten človek upa na propad, ne Amerike same, ampak propad njenega megalomanskega obnašanja. V glavnem, da bi postala malo bolj ponižna!
Uporabniški avatar
 Fotr
#33249
Bajsi napisal/-a:...Vendar si me izzval, pa si nisem mogel kaj.


Očitno smo res že v političnih vodah, saj nisem napisal, da vprašajte Bajsija, ampak da vprašajte Chomskega. Tudi če bi odgovoril ravno tako kot je Bajsi, potem je pa nujno vprašanje, koliko zasluži s sejanjem svoraštva do svojih staršev, do svojega naroda in do države, ki mu je vso slavo omogočila.

Najmanj, kar bi naredil Chomsky je, da bi dokazal, da resno misli in ne da se žene za zaslužek, bi moral svoja predavanja imeti zastonj, saj njega tako plača ameriška vojska. Če to ne stori je slabši od vseh, ki se ženejo za dobičkom in tega vsaj ne skrivajo. On pa to skriva za jezikoslovstvom. Saj je predavanje na FF in ne na FDV?
Raje vidim, da je Amerika glavna kot pa Kitajska ali Rusija. Če ne bo Amerika megalomanska, bo pa katera druga, recimo Severna Koreja!

Zdaj pa raje ne bom več sodeloval v tej rubriki, ker se debata lahko razvije v škodljive razsežnosti. :evil:
Uporabniški avatar
 Bajsi
#33250
Helou!
Fotr, čisto resno vprašanje.
Kakšen je tvoj odnos do Boba Dylana?
Uporabniški avatar
 Fotr
#33255
Bajsi napisal/-a:Fotr, čisto resno vprašanje. Kakšen je tvoj odnos do Boba Dylana?


Evo, zdaj se pa vidi, kakšen trden karakter sem, komaj sem napisal, da ne bom sodeloval v tej rubriki, že je Bajsi našel tako vprašanje, na katero bi bil greh, če ne bi odgovoril.

Bob Dylan je zame glasbena legenda kot Elvis, vseskozi pa me je malo motilo, ker so ga imenovali protestni pevec, čeprav je začetnik tega žanra, saj so se vsi protestni pevci imenovali po njemu tako, da so so njihova imena končevala na ...an (Donovan, Antoan...). Vendar zame čisto protestni pevec ni bil kot je bila to Joan Baez, ki so jo zaradi njenih pesmi zapirali, preganjali in onemogočali. Ona je zame res primer protestne pevke, medtem, ko je bil Dylan kar nekako uradni protestnik, čeprav mu priznam vse kvalitete. Tudi Elvis je bil legenda zame samo do odhoda v vojsko, potem pa so ga pokvarili. Rock and rolla se je bala oblast tako v kapitalizmu kot v socializmu, zato je tako popularen. Seveda je Bob Dylan eden najvidnejših predstavnikov protestnega rocka, četudi zaradi tega ni doživljal pregona s strani oblasti. Blowing in the Wind je nepozabna.
Hvala, Bajsi, da si spremenil temo!
Uporabniški avatar
 runner
#33256
Atek napisal/-a:Hvala, Bajsi, da si spremenil temo!:-) gud vibra ... gud vibra

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA