Hmmm, zadnji od treh velikih

? Zanimiva združitev teh treh oseb. Hvaležen za to povezavo.
Da misliti ja. Ampak hvala, če sem lahko malo egoističen in izrazim osebno percepcijo.
Ko sem pred davnimi leti bral prvo Dušanovo knjigo sem v njegovi poti iskal in našel kako narediti velike poti ( podvige ) iz manjših skromnih komponent. Mislim, da je iz tega lonca takrat nastala prehojena pot po Dinarskih gorskih grebenih od Sarajeva do Tetova. In potem redno nadaljevanje te zgodbe. In kaj je bilo zanimivo, takrat ni bilo nobene potrebe po promociji, po potrjevanju. Vse se je dogajalo med nami in eden drugemu smo si v dnevnih življenskih stikih dajali dovolj spoštovanja in potrjevanja, da smo se znašli na svojih osebnih poteh. Poti so bile tihe skromne pa vendar so dale velike notranje izplene.
Mislim, da danes iščem v Dušanu tisti duh časa-domišljam si neke vrste soborca, ki ni dosegel sprednje frontne linije. Ko se je vse odvijalo tiho , brez pritiskov, panike ter neke potrebe. Aktivnosti so bile tihe, razpršene in dajale nek mir. S tem so imele višjo dodano vrednost v notranjem doživljanju. Verjamem, da je tako napisana knjiga potem imela tudi večji naboj in tudi bralcu pustila višjo dodano vrednost.
Danes zapisi težijo k banaliziranju, bolj zahtevanju po dosegu konca poti in z vsemi pritiski
( športni dodatki, industrija spremljevalcev, organiziranih množičnih dogodkov z industrijo PR-a )...Niso več darilo ampak bolj zahteva/industrija, strah pred tem kaj če to ni ta pravo ampak moram zahtevati potrditev v medijih , potrebujemo zvezde med nami, da vsaj oni prepričajo. Čuti se nek razkroj in s tem kot je iz drugih vidikov bivanja zaznati bližnji konec in uplahnitev balona. Kot v filmu Forest Gump, ko na koncu Tom Hanks preprosto preneha teči in ljudje/tekači ga za trenutek pogledajo osuplo in gredo domov z razočaranjem ali neko distanco oz. bolj v strahu ( joj sedaj pa moramo ponovno iskati nekaj novega ): "Eh pa saj to ni bilo to". V Dušanovi zgodbi vidim kljubovanje temu in ohranjanje srca do samega konca. Bojim se da bom morda v teh pričakovanjih razočaran ( ker sedaj tudi od njega zahtevam ). Vsekakor pa bom knjigo kupil in prebral že zaradi njegove vloge in vpliva na mojo osebnostno rast v drugi polovici 80ih.