področje za debato o tekaški literaturi na splošno ter za predstavitve knjig v slovenskem in tujih jezikih. pa še seciranje njih vsebine ...
Uporabniški avatar
 mare
#309730
StaraKost napisal/-a:
vencelj napisal/-a:V reviji fit polet objavljenem pogovoru s Scottom sem postal pozoren predvsem na eno vprašanje in odgovor, s katerim tekač demantira moje prepričanje, da so ultramaratonci posebni ljudje s posebnim načinom razmišljanja, ki ga ne premore vsak, torej tudi ultramaratonec ne more biti vsak. Scot pravzaprav trdi obratno:

Vprašanje:
Če je prehod od maratonca do ultramaratonca razumljiv, kako je potem s povprečnimi tekači oziroma rekreativci? Oziroma ali je ultramaratonec človek s posebno nadarjenostjo ali gre le za način treninga in seveda, kot sami pravite, psihično trdnost in moč volje?


Odgovor:
Prepričan sem, da lahko vsakdo preteče ultramaraton. Dolgotrajni trening, skozi katerega telo dobi izkušnjo in potrebno vzdržljivost, je seveda potreben in nujen, nedvomno pa sta želja in osredotočenost na cilj precej pomembnejši. To sta dve lastnosti oziroma kvaliteti, ki ju ima vsak človek. Do njiju se je treba le prebiti, za njiju se je treba potruditi.


Mnenja :?:
Ja, ja, saj vem, vse je v glavi...


Izjave znanih, oziroma uspešnih ljudi so včasih napačne. Bolj so uspešni, bolj so napačne. Oni gledajo na svet s svojo glavo, ki je drugačna od drugih, zato so tudi bolj uspešni kot drugi. Zaradi tega, imajo pogosto napačne prestave, kar in koliko zmorejo drugi.
Zato njihovo posploševanje v stilu, če sem zmogel jaz, zmorejo tudi ostali, če se dovolj potrudijo, dostikrat ne drži. Eni enostavno ne morejo aktivirati takšen nivo volje in želje, ki je potrebna za dosego tako zahtevnih ciljev.. Zaradi teh lasnosti smo si ljudje največkrat različni.
In prav zaradi teh dveh lasnosti, jaz razumem, da je Jurek pravzaprav rekel, da vsak ne more preteči ultramaratona :mrgreen: .

:cast1: Tole modrost si pa velja zapomniti.
Uporabniški avatar
 vencelj
#320840
vencelj napisal/-a:Prebrano. Brez hitenja, po obrokih med sedemdnevnim uživanjem v Danjah. Dobra!
Nobenih zateženih recenzij, iz svojega zvezka bom prepisal samo tisto, kar se mi je zapisalo samo od sebe potem, ko sem zaprl zadnjo stran:
"Morda najboljša od vseh že prebranih. Tudi Scoot je le človek, tudi njega lahko doletijo in prizadenejo življenski dogodki (ločitev, smrt matere...) in vplivajo na njegovo ukvarjanje s športom. Še vedno je lahko dober, a skozi leta ukvarjanja z ultrateki in nizanja elitnih zmag vendarle prispe v slepo ulico (kam in kako naprej), postavlja se mu vrsta vprašanj, vedno znova išče nekaj novega, novo motivacijo in nove izzive."
Slehernik!
Vsekakor pa njegova knjiga, tako kot katalončeva in "rojeni za tek" (ne pa tudi "ultramaratonec") name vpliva motivacijsko.
:laola :juhuhu: :lauf:

LP


Ponovno prebiranje in (trenutno) najbolj aktualne misli: http://vencelj-sportnik.blogspot.com/20 ... oboda.html

In: Jurek seveda še teče http://vencelj-sportnik.blogspot.com/20 ... gende.html
Uporabniški avatar
 spitzpark
#320847
Jej in teci....naslov je pa res mal čuden (vsebina O.K.). Najbrž bi pa vsak tekač lahko pisal svojo mini zgodbo. Sam se sicer izogibam malikovanju, motivacijo pa dajejo (lastni) pretečeni kilometri. Sicer se mi bolj dopade naš "buldožer" Mravlje, ki - ko ma vsega dost - mirno zavije v gostilno na pir.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA