področje za debato o tekaški literaturi na splošno ter za predstavitve knjig v slovenskem in tujih jezikih. pa še seciranje njih vsebine ...
Uporabniški avatar
 tekac.si
#299517
Odslej obsežnejša revija Tekac.si prinaša serijo prispevkov triatlonke in vaditeljice joge Karle Oblak o jogi za tekače, največji del vsebine pa je slaba dva meseca pred prvimi tekaškimi prireditvami namenjen startu v novo sezono - kako naj se lotijo sezone ambiciozni, sezonski tekači in popolni začetniki.

Tokrat smo preizkusili 19 dolgih ženskih hlač, med tekaškimi copati pa tudi nove Salomon XR Crossmax 2 in ekskluzivno Asics Gel Kayano 19. Temeljito smo si ogledali traso Najkrajše desetke in povezali soline že dobra dva meseca pred prireditvijo, Jasmina Kozina Praprotnik pa je opisala doživetje na Ultramaratonu Istra v vaših srcih.

Intervjuvali smo Primoža Kobeta in Ajdo Sitar, kolumne so tudi tokrat prispevali neuničljivi Marko Roblek, tudi pozimi divji Igor E. Bergant in skrivnostna Gospodična T. Ob tem pa še:
- pregled slovenskih tekaških blogov,
- nasveti za nakup tekaških copat,
- kratek pregled trimskih stez,
- kako ukaniti možgane in izboljšati osebni rekord,
- kaj je atletsko stopalo in kako preprečiti glivice,
- Matej Cankar o sprostitvi mišic z valjčkanjem,
- recenzija Jurekove knjige Jej in teci,
- reportaža z Jizerske 50,
- kako je Nevenka Beba Omerzu Vasaloppet pretekla z brado.

Več o reviji in naročila: http://www.tekac.si!
 ton
#299550
Kar semle bom vprašal: v intervjuju s Primožem Kobetom sem osupel prebral, da si je SAM plačal letalsko karto lani v London na olimpijado. Pozna kdo vzrok za to izjavo in dogodek, meni je skrajno nenavadno?
#299552
Ni bilo nekaj v tem smislu, da je želel biti že prej na otvoritvi OI, v nasprotnem primeru pa bi prišel v London šele malo pred svojo tekmo? Verjetno še kdo kaj več ve, prepuščam ostalim podrobno razlago. :)
#299553
MančaPomaranča napisal/-a:Ni bilo nekaj v tem smislu, da je želel biti že prej na otvoritvi OI, v nasprotnem primeru pa bi prišel v London šele malo pred svojo tekmo? Verjetno še kdo kaj več ve, prepuščam ostalim podrobno razlago. :)


Sem našla še članek:
"Kako doživeto si je Kobe položil na srce igre pod petimi krogi, kaže zavzetost, da bi skusil slovesnost ob odprtju iger. Zaradi poznega nastopa je bil predviden za poznejši odhod v London, zato si je letalsko vozovnico za začetek iger kupil sam in si s pomočjo slovenskega olimpijskega komiteja uredil bivanje v olimpijski vasi."
http://www.delo.si/sport/olimpijskeigre/zadnji-dan-oi-slovenske-nastope-bo-sklenil-maratonec-primoz-kobe.html

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA