- 16 Sep 2005, 19:21
Sam sem velik ljubitelj branja nasplošno, posegam pa tudi po športnih knjigah , še posebej tistih , v katerih so opisane praktične vaje , ki obsegajo veliko dobrih napotkov glede treningov , določenih skrivnostih vadbe in le teh zaporedij , prehrane ,ki sodi zraven in še bi lahko našteval.Res pa je tudi , da na tekaškem forumu obstaja kopica znanj , ki je zelo uporabna in se prilega skoraj vsakemu posamezniku – tistemu , ki morebiti prvič vstopa v svet teka in rekreativnega športa in tistemu zelo izkušenemu , ki dosega precej zavidljive rezultate na pestrih tekmovanjih.Mogoče ni tako slaba ideja , ko bi se nekega dne uresničila misel , da pa bi bilo to vse znanje in izkušnje nekje zbrane v kakšnem večjem obsegu – knjigi. Le upajmo .
Sam pa sem si dovolil predstaviti knjigo , ki sem jo odkril po naklučju .Edinost te knjige je ta , da ne vsebuje napotkov za vadbo , v njej tudi ni ustrezno opisanih vaj – knjiga je bolj sociološka , delno filozofska vrednost , ki pa se osredotoča na Koncept telesa v športu ( kar je eden naslov izmed poglavij ) , oblikuje osrednjo misel » kaj telo sploh je in kakšna je njegova funkcija in vrednost » v različnih ideoloških in političnih obdobjih - tako prejšnjih (komunizem , nacizem ) še posebej pa v današnjemu ( kapitalističnemu )pogledu na telo. Zato vsem tistim , ki si želite tudi določeno širše znanje in preglednost – ki se sijajno kombinira z samim telesno – aktivnim življenjem ,knjigo priporočam. Mogoče je edina pomanjklivost ta , da bralec potrebuje malček nekoliko svetovne preglednosti in splošnega znanja ( kot sem že prej omenil ) iz sociologije in filozofije – saj avtor odgovarja na zbirko že splošno postavljenih vprašanj - a si upam trditi , da tudi bralec , ki tega znanja nima lahko bere knjigo kot nekakšno poglobitev. Gre za knjigo :
Gregor Starc
Discipliniranje teles v športu
Studio print : Ljubljana
April 2003
Fakulteta za šport
Inštitut za kineziologijo Ljubljana
Knjiga je razdeljena na :
I. Koncept telesa v športu
II. O teorijah in metodah
III. Zgodovina telesa v športu
IV. Telo v instituciji športa
V. Telo v diskurzih športa
VI. Diskurz vrhunskega športa
Telo nacije
Telo spektakla
Zrcalno / komunikativno telo akcije in pogleda
Discipliniran telesni stroj
Dominantno telo
VII.Diskurz rekreativnega športa Zdravo telo
Estetsko telo
VII. Diskurz šolskega športa
Športno telo / izobraževalno telo
Zaključek
Literatura
Vsem želim prijetno branje in še veliko prijetnih druženj , veliko gibanja , teka , rekreacijskih uspehov in trdne volje !
LP Dejan
Sam pa sem si dovolil predstaviti knjigo , ki sem jo odkril po naklučju .Edinost te knjige je ta , da ne vsebuje napotkov za vadbo , v njej tudi ni ustrezno opisanih vaj – knjiga je bolj sociološka , delno filozofska vrednost , ki pa se osredotoča na Koncept telesa v športu ( kar je eden naslov izmed poglavij ) , oblikuje osrednjo misel » kaj telo sploh je in kakšna je njegova funkcija in vrednost » v različnih ideoloških in političnih obdobjih - tako prejšnjih (komunizem , nacizem ) še posebej pa v današnjemu ( kapitalističnemu )pogledu na telo. Zato vsem tistim , ki si želite tudi določeno širše znanje in preglednost – ki se sijajno kombinira z samim telesno – aktivnim življenjem ,knjigo priporočam. Mogoče je edina pomanjklivost ta , da bralec potrebuje malček nekoliko svetovne preglednosti in splošnega znanja ( kot sem že prej omenil ) iz sociologije in filozofije – saj avtor odgovarja na zbirko že splošno postavljenih vprašanj - a si upam trditi , da tudi bralec , ki tega znanja nima lahko bere knjigo kot nekakšno poglobitev. Gre za knjigo :
Gregor Starc
Discipliniranje teles v športu
Studio print : Ljubljana
April 2003
Fakulteta za šport
Inštitut za kineziologijo Ljubljana
Knjiga je razdeljena na :
I. Koncept telesa v športu
II. O teorijah in metodah
III. Zgodovina telesa v športu
IV. Telo v instituciji športa
V. Telo v diskurzih športa
VI. Diskurz vrhunskega športa
Telo nacije
Telo spektakla
Zrcalno / komunikativno telo akcije in pogleda
Discipliniran telesni stroj
Dominantno telo
VII.Diskurz rekreativnega športa Zdravo telo
Estetsko telo
VII. Diskurz šolskega športa
Športno telo / izobraževalno telo
Zaključek
Literatura
Vsem želim prijetno branje in še veliko prijetnih druženj , veliko gibanja , teka , rekreacijskih uspehov in trdne volje !
LP Dejan

Nazadnje spremenil Tuli, dne 16 Sep 2005, 19:43, skupaj popravljeno 2 krat.