področje za sporočila o ugodnih nakupih
tekaške (in druge) opreme, o popustih, akcijah, ...

Moderator: jkarmen

http://www.topsolutions.si/Sport_in_prosti_cas/GPS_naprave/GPS_naprave-Pripomocki_za_osebni_trening/GARMIN_forerunner_110_crno-siv_ura_010-00863-01

http://www.topsolutions.si/Sport_in_prosti_cas/GPS_naprave/GPS_naprave-Pripomocki_za_osebni_trening/GARMIN_forerunner_210_HR_crna_ura_010-00863-32

V čem je v praksi bistvena oz. konkretna razlika med 110 in 210?
Komu bi med tema priporočili 110 oz. 210?
Nekih resnih treningov (npr. za maratone) nimam namena izvajati. Tečem just for fun. (No pa da se mau šlaufa znebim. :D)

Naj omenim, da HR pas že imam (dva), zato glede 110 ni potrebe po različici za dobrih 170 evrov.

Edit: Na http://www.nakupovanje.net/izdelki/spor ... portna-ura je še ceneje.
Nazadnje spremenil slitkx, dne 24 Apr 2014, 02:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Če prav razumem razlike, potlej ima 210 še:

- opozarjanje na območja srčnega utripa; torej ne "le" beleženje.
- združljivost z dodatnim senzorjem korakov; merjenje hitrosti, razdalje
in kadence korakov, zunaj in znotraj.
- intervalni trening: nastavitev želenih intervalov treninga in
pregledovanje hitrosti znotraj posameznega intervala.

Tisti, ki imate 110 - kako pogosto pogledate na zaslon? Ste se navadili na preverjanje utripa, ne da bi bila potrebna zvočna potuha?
Čemu bi pri teku potreboval kadenco korakov, pa ne vem ... morda pri resnejših tekačih za načrtovanje tempa?

110 omogoča vmesni čas? Včasih se pač ne da odteči v enem kosu ...
Tisti, ki imate 110 - kako pogosto pogledate na zaslon? Ste se navadili na preverjanje utripa, ne da bi bila potrebna zvočna potuha?

Kakšno preverjanje utripa, a ti misliš tečt na utrip?? Jaz vsake toliko časa pogledam na uro zaradi tempa - da ne grem prehitro, namreč občutek je varljiv; dokler sem uro bolj ignoriral, je vse letelo prehitro... :D Če že načrtuješ trening, naj bo vodilo tempo, ne pulz. Upoštevaš pa tudi počutje, seveda. Beri tole:
http://www.pponline.co.uk/encyc/don-t-b ... ones-40533

Merilec utripa imaš lahko zraven za statistiko oz. kasnejšo analizo treningov, ni pa nujno, lahko lepo laufaš tudi brez HRM in podatkov o utripu.

No, bistvena razlika med 110/210 je možnost poljubnega intervalnega treninga, da si npr nastaviš intervale 1 km in 2 min pavze vmes, potem pa poskočiš ob pisku. :D
Seveda intervale lahko delaš tudi s 110-ko. Autolap na 1 km, med pavzo pa malo gledaš na uro in ko greš v naslednji interval, stisneš gumb. Ali pa izbereš nek odsek na cesti in ga ponavljaš, v tem primeru izklopiš autolap, ura ima vmesne čase, ko pritisneš gumb lap, začne nov "krog".

210 ima še možnost trenutnega tempa, 110 pa kaže le povprečen lap pace.

Tale urca je za 119 € še vedno dober nakup - za rekreativnega uživača moje sorte. Boljše ure imajo razne dodatne bonbončke, ampak se je treba vprašat, če vse tiste funkcije res rabiš. :D
jaz imam 110 in sem res zadovoljen z njim
pretekel sem z njim že malo morje kilometrov in tudi prvi maraton. je dobra ura za ljubiteljsko tekanje kot imaš v namenu kot tudi treniranju za maraton. ura konkretno zdrži dva zelo dolga treninga v kosu pa še kak mali zraven. dejansko je tam nekje za 8ur uporabe in ga imam že leto in pol pa sem mislil ok tako kot je značilnost pri telefonih bo tudi tu zmogljivost baterije padla ampak moram reči da tega še nisem opazil (trkam na les) :lol:
glede srčnega utripa sem parkrat uporabljal ampak bolj iz firbca kot kaj drugega ker raje poslušam svoje telo kak dan pač ne gre in ne gre in ne funkcioniraš na kakem utripu tako da raje zaupam občutkom. če boš res tekel ljubiteljsko to priporočam tudi tebi ker boš tako res manj gledal na ekran in več okoli ter videl marsikaj lepega
nekako je naštiman sam da ti izmeri interval vsak 1km ampak lahko vmes tudi sam ustaviš in zacahneš kot ''krog'' nekako kot če bi tekel kroge na stadionu po 400m bi lahko vsakega posebej pogledal kako hiter je bil
jaz ti 110 zelo toplo svetujem povem pa da nimam nobene izkušnje z 210 ampak najbrž so redki, ki bi imeli obe.
definitivno bila dobra investicija (aja ne meni jo je božiček prinesel :lol: :lol: :lol: )
No potlej je tako, kot sem predvideval - 210 je za že resnejši tek. Glede vmesnega časa je pa pač tako, da bi npr tekel 1,5 km, se ustavil za 2 minuti ali pa toliko časa hodil, nato pa nadaljeval s tekom. Tako kot na kolesarskem Edge 500 bi hkrati tekel skupni čas ter posebej še start up-start down čas, ki bi beležil le tek.
Nazadnje spremenil slitkx, dne 24 Apr 2014, 21:02, skupaj popravljeno 1 krat.
ja ja to se vidi ampak samo potem ko priključiš na računalnik (ali pa jaz ne znam) drugače na uri ti piše samo koliko časa si aktiven. se pravi tečem 50min pavza 5min in tečem še 30 min. na uri bo pisalo 1:20 ko pa daš na računalnik pa oboje in 1:20 in 1:25.
Še kar težim ... :twisted:

Na http://heart-rate-monitors.findthebest. ... runner-210 je primerjava med 110 in 210.
Za 210 piše, da ne podpira:
- trening programa ter
- v povzetku razdalje, tempa, hitrosti in tedenske zgodovine.

Po tej primerjavi je videti, kot da je 210 (sicer res v odvisnosti od osebnih preferenc) celo slabša od 110.

Do ponedeljka bom, upam, le izvedel naročilo ... :D

Sem pisal še na Garmin Slovenija, pa da vidim, kaj porečejo na moja vprašanja.
Nazadnje spremenil slitkx, dne 25 Apr 2014, 21:02, skupaj popravljeno 1 krat.
slitkx napisal/-a:http://heart-rate-monitors.findthebest.com/compare/57-59/Garmin-Forerunner-110-vs-Garmin-Forerunner-210

Kako naj si razlagam funkcijo Fat Burned?

Neuporabna funkcija, ki bi ti naj kazala, koliko energije od porabljene energije si porabil iz maščobe.
Zakaj neuporabna?
Zato ker dela na osnovi splošnih algoritmov. Vsak posameznik ima svoj algoritem porabe maščob, ki je po vrhu še spremenljiv. S pametnim treningom in načinom prehrane se ta % da občutno izboljšati. Na žalost to nobena ura ne zna natančno izmeriti.
Ura, ki nam meri running index, nam pove ali se naša ekonomičnost teka izboljšuje. To pomeni, da smo pri enaki hitrosti, sposobni teči s nižjim utripom, kar posredno pomeni, da lahko porabljamo več energije iz maščobe.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA