področje za sporočila o ugodnih nakupih
tekaške (in druge) opreme, o popustih, akcijah, ...

Moderator: jkarmen

tommi
X-FACT SE 103
Merilec srčnega utripa, nastavitev optimalnega treninga z uravnavo frekvence srca, prikaz porabe kalorij, štoparica,...

a je to vredu zadevca, za zacetnike recimo?

namest 15k pride 8k SIT?
Uporabniški avatar
 Speedy
Jest mislim, da začetnik ne rabi nobene ure.... če pa že, je ura s štoparco dovolj. Amapk jest sem staromoden, saj še komaj kje kupiš uro brez srčnega merilca, ali pa jih prodajajo na kile za male pare :lol: . Hočem rečt, da tečem izključno na počutje in "poslušanje" telesa in zadeva mi špila bp. Ostali ti bodo pa razložili nujnost srčega merilca in ostalih nepogrešljivih funkcij.
Uporabniški avatar
 katka
jaz pa mislim, da kilometrina, pretečena v lajfu ni pomemben kazalec tega, če rabiš štoparco in heart monitor al pa ne. prej nasprotno. treningi so lahko mnogo kvalitetnejši, če lahko spremljaš ta dva parametra, čas in SF namreč. ne glede na to, če tečeš 3x tedensko, ali 3x dnevno.

žal pa ti tommi nič ne znam povedat o x-fact. cena je že ugodna, to itak veš. kot izkušnje (drugih) kažejo, so sigme za par čukov več "sigurna" naložba, recimo... :)
Uporabniški avatar
 Speedy
katka napisal/-a:jaz pa mislim, da kilometrina, pretečena v lajfu ni pomemben kazalec tega, če rabiš štoparco in heart monitor al pa ne. prej nasprotno. treningi so lahko mnogo kvalitetnejši, če lahko spremljaš ta dva parametra, čas in SF namreč. ne glede na to, če tečeš 3x tedensko, ali 3x dnevno.

Res je! Merilo je laho "rezultat na XY km", stabilnost forme skozi leto/leta in število poškodb. Merilec lahko k temu pomaga, lahko je pa le igrača. Nujen vsekakor ni, a danes skoraj obvezen :lol: .
 majk
Speedy napisal/-a:
Res je! Merilo je laho "rezultat na XY km", stabilnost forme skozi leto/leta in število poškodb. Merilec lahko k temu pomaga, lahko je pa le igrača. Nujen vsekakor ni, a danes skoraj obvezen :lol: .

Speedy, koliko stvari je se ki se nam o njih danes se ne sanja, pa bodo jutri postale nujnost, nujnost kot jo definira nekdo drug seveda.
Drugace pa sem tudi sam staromoden, ce ze, je stoparica popolnoma dovolj.

katka napisal/-a:
treningi so lahko mnogo kvalitetnejši, če lahko spremljaš ta dva parametra, čas in SF namreč. ne glede na to, če tečeš 3x tedensko, ali 3x dnevno.

Odvisno kako definiras kvaliteto. Ampak sam pogresam tisti stari olimpijski duh, ce je seveda sploh kdaj obstajal. Ko je smoter v dejavnosti sami, ne pa v odnosu do nje. Ko je smoter gibanje kot tako, ne pa merjenje gibanja.
Uporabniški avatar
 mare
Meni se zdi, da ravno začetnik rabi merilec utripa, da se prepriča, da na treningih (in ponavadi tudi na tekmah na začetku) prehitro teče. V vsakem primeru 8k je čisto zadosti za začetek, izguba ne bo prav velika, potem boš pa že ugotovil, kakšno uro, če sploh kakšno rabiš. To daš pa kakšnemu otroku, mogoče bo potem začel teči.
Uporabniški avatar
 tekačica
Meni se pa zdi, kot da bi me obremenjevalo, če gledam svoj srčni utrip med tekom. Vedno ga raje pogledam na koncu. Ali še koga uvira če spremlja svoj utrip???
Uporabniški avatar
 alan
Jaz sem tekel kaksnih pet-sest let tudi brez ure... Ko sem slucajno naletel na prve clanke o aerobnih-anaerobnih tekih in najvecjem odstotku pokurjene mascobe, me je zanimalo, kam lahko uvrstim sebe. Sigma PC14 mi je bila popolnoma dovolj za prvi vtis! Po pol leta uporabe sem najprej zacel teci brez traku, potem se brez ure...

Nujnost? Mislim da nikakor... Ampak ce te tek kot sam ne motivira prevec (veliko zacetnikov ima probleme s tem) potem so taksne igracke dobre za dodatno motivacijo... Veliko ljudi potrebuje obcutek, da napreduje...

Popolnoma druga stvar je, ce ima clovek kaksne ambicije glede teka... To pa ni moje podrocje... :D

Jaz se nikoli nisem rekel, da grem na trening. Jaz samo grem tec... :wink: Kar pa spet ne pomeni niti da ne dam vcasih skoraj vse od sebe, niti da se s svojimi dosezki ne morem pohvaliti... :wink:
Uporabniški avatar
 alan
tommi napisal/-a:X-FACT SE 103
Merilec srčnega utripa, nastavitev optimalnega treninga z uravnavo frekvence srca, prikaz porabe kalorij, štoparica,...

a je to vredu zadevca, za zacetnike recimo?

namest 15k pride 8k SIT?

Malo smo zasli s teme... :? Se odgovor... za zacetnike popolnoma vredu zadevca! :D Ce bos kdaj kaj bolj ambiciozen ratal, pa si bos kaj drazjega (boljsega?) kupil...

ps: seveda ob predpostavki, da ura da od sebe to, za kar so jo specificirali! :D
 majk
alan napisal/-a:
Nujnost? Mislim da nikakor... Ampak ce te tek kot sam ne motivira prevec (veliko zacetnikov ima probleme s tem) potem so taksne igracke dobre za dodatno motivacijo... Veliko ljudi potrebuje obcutek, da napreduje...

Jaz se nikoli nisem rekel, da grem na trening. Jaz samo grem tec... :wink:

Alan, mislim da si povedal veliko tega v teh nekaj vrsticah. Zmeraj bolj pa se mi zdi, da merilci niso motivacija samo za zacetnike ampak zmeraj bolj tudi za tiste, ki so ze dalj casa v teku, ceprav popolnoma na rekreativni ravni. Ampak dobro, to je njihova odlocitev, velja pa dobro razmisliti te stvari. Sicer pa bi bila velika posplositev reci, da so te stvari zgolj pojav v sportu, tako naivno bi se dalo reci, da je eden od dejavnikov tudi potrosniska miselnost v danasnji druzbi.

Alan, predvsem pa se mi dopade tvoj stavek, da se nikoli nisi rekel da gres na trening. Gres/grem tect - enostavno :)
 tommi
ja malce ste pa res zašli s teme!
 majk
tommi napisal/-a:ja malce ste pa res zašli s teme!

Pa kaj!?
Uporabniški avatar
 katka
majk napisal/-a:
katka napisal/-a:
treningi so lahko mnogo kvalitetnejši, če lahko spremljaš ta dva parametra, čas in SF namreč. ne glede na to, če tečeš 3x tedensko, ali 3x dnevno.

Odvisno kako definiras kvaliteto. Ampak sam pogresam tisti stari olimpijski duh, ce je seveda sploh kdaj obstajal. Ko je smoter v dejavnosti sami, ne pa v odnosu do nje. Ko je smoter gibanje kot tako, ne pa merjenje gibanja.

zame sta radovednost in znanje del pojma "kvaliteta", v primeru, o katerem tu govoriva.
zelo se pa strinjam s teboj glede olimpijskega duha... sama vsako toliko tečem off-limits... krasno.
 tommi
majk napisal/-a:
tommi napisal/-a:ja malce ste pa res zašli s teme!

Pa kaj!?

Mislim da se tema odpre zato da se o tem debatira ne pa da potem neke druge zadeve se piše, al kako?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA