področje za sporočila o ugodnih nakupih
tekaške (in druge) opreme, o popustih, akcijah, ...

Moderator: jkarmen

Freezer
@Superga: amapk tudi razlika v zračnosti in komfortu je ogromna, seveda v prid modelu brez GoreTex membrane ... verjamem pa, da se bistveno boljše prodaja model z GoreTex, če ne drugega izgleda bolj <i>tazaresen</i> za na teren, ker je <i>nepremočljiv</i>. :roll:

Bi še jaz vprašal za navaden model, brez membrane, velikost 27,5 cm, barva zeleno-rumena (če je na voljo) in kolkokošta?

Hvala!
 jagoda
Jaz bi imel XA PRO 3D številka 44 2/3.
 superga
Cena modela brez GTX menbrane je 125 eur; da se ga naročiti v črni barvi.
Sicer pa glede konforta ni prav nobene razlike. Mogoče rse minimalno pri zračnosti. Ker je model v bistvu namenjen terenu večkrat prav pride, da je vodoneprepusten.
l.p.
superga
 jagoda
Superga imaš pm.
Hvala
Uporabniški avatar
 MihaPR
Superga, dve vprašanji:
1. Realna razlika med Mizuno Wave Rider 9 in 10, če odštejemo marketing. Opazil sem tudi, da imajo na uradni strani dve širini teh superg. Mi lahko poveš kakšne širine so bile 9, tako da bom vzel isto širino tudi 10?

2. Nove Mizuno Wave Creation. Kaj je ta nova tehnologija, za kam bi bile te superge (vem da za trail niso), ali drži tisto, da so za supinatorje.

hvala
 superga
WAVE RIDER 9 - LANSKI MODEL
WAVE RIDER 10 - LETOŠNJI MODEL
Večino znamk dela različne širine , ki pa jih (razen NB in en model Asics -ž) prodajajo v ZDA. Tam se predvsem prodajajo širši modeli kot pri nas.
WAVE CREATION - celotna predtsavitev "INFINITY WAVE" tehnologije je bila v POLET-u pri testu (v večini naših trgovin TOMAS SPORT 2 se da dobiti izvode te številke !; če jih je kje zmanjkalo bodo od sredine neslednejga tedna ponovno na voljo). Bistvo tehnologije je da z časom uporabe ne izgublja veliko blaženja in ostalih lastnosti.
l.p.
SUPERGA
Uporabniški avatar
 javaman
Kaj pomenita dve zvezdici pri obeh Mizunotih na Poletovem testu pri uravnavanju pronacije? Bo copat pasal lahkemu pronatorju v primerjavi s pronacijskimi copati.

Kako vplivajo pronacijski/supinacijski copati na tekaca s klasicnim lokom? Po testih sodece sta podprta obe skrajnosti, kaj pa sredina? Jo podpirajo vsi?

Ali lahko po 'kmecki' metodi s palcko pod podplatom (medtem ko stojimo) ugotovimo, kaksno stopalo imamo? Verjetno je problem tudi v tem, da pri teku bolj pritiskamo na podplat. Kako locimo lahko in tezko pronacijo?
 superga
Zvezdici pomenita , da model (čeprav je v osnovi "lasičen") dobro uravna tudi pronacijo (z tremi zvezdicami so označeni pa pravi pronatorji).
Za lažje pronatorje je to o.k. Samo pri zelo težkih pronatorjih (tu mislim na težo v kg!) je bolje v tem primeru izbrati model za pronacijo.
Pri klasičnem loku se lahko uporablja tako pronacijske kot supinacijske modele. Ker ni potrebe ni traba iskati ekstremne modele iz te kategorije.
Modeli v tabeli so na levi za močnejšo pronacijo (ali supinacijo) in na desni za blažjo. Za klasično stopalo so promernejši vsi SUPINATORJI in pronatorji na desni strani tabele.
Metod za merjenje pronacije je več. Najbolj se način opazi pri teku in če imate možnost je dobro preizkusiti model na tekaški stezi (v TS delamo to merjenje zaenkrat na Čopovi v Lj; kmalu pa tudi v CELJU in NM).
BLAŽJA IN MOČNEJŠA PRONACIJA ?
Pri močnejši pronaciji je stopalo običajno skoraj ravno ; večkrat pa to pomeni tudi večjo težo tekača. Pri blažji pronaciji ne bo nič narobe, če se izbere model za močno pronacijo. Za težke tekače pa bo bolj varno izbrati model za močnejšo pronacio.
l.p.
superga
 Helena999
superga napisal/-a:Metod za merjenje pronacije je več. Najbolj se način opazi pri teku in če imate možnost je dobro preizkusiti model na tekaški stezi (v TS delamo to merjenje zaenkrat na Čopovi v Lj; kmalu pa tudi v CELJU in NM).

Pozdravljeni! :D

Sem novopečena članica vašega in sedaj tudi "našega" foruma. Hvala Borisu, ker si me navdušil :P

Ker se želim rekreativno ukvarjati s tekom in izgubiti 2 x 10 kg odvečne maščobe :idea: , želim seveda kupiti primerne copate.
Baje, da je dobro, da se opravi test oz. merjenje pronacije.

Zanima me, ali se je za ta test na Čopovi potrebno vnaprej prijaviti in rezervirati termin?
Koliko ta test stane?

Kaj bi mi svetovali za začetek? Katera je nujna osnovna oprema?
Uro Polar pa že imam.

Hvala za odgovore!

Helena
Uporabniški avatar
 javaman
@superga:

Torej ker sta recimo Wave Creation 8 in Wave Rider 10 supinacijski copati, se ju v resnici odsvetuje 70% tekacem, ki so v glavnem pronatorji?

Obe imata pod uravnavanje pronacije dve zvezdici, ki pomeni 'DOBER ZA TA KRITERIJ'. Za moje pojme je to sevedno pozitivna ocena.

V bliznji prihodnosti bom obiskal TS na Copovi, da mi zmerijo tip stopala. Ce bi se (je kar verjetno) izkazalo, da sem pronator (imam 82kg), ali se mi potem bolj splaca usmeriti na Mizuno Wave Nirvana ali Asics Gel Kayano 13?
 superga
Omenjena modela sta res nevtralno blažena in sta zato v skupini modelov za SUPINATORJE. To pomeni, da sta primerna za supinatorje in klasike. Glede na lastnosti, ki smo jih preizkušali na testu sta se modela dobro obnesla tudi za vse manj izrazite pronatorje. Poleg same oblike stopala je seveda pomembno tudi kako pri teku postavljamo stopalo. Tekači z več kilometraže tečejo seveda pravilneje oz. enakomerno postavljajo stopalo (tako na začetku kot proti koncu teka). Oba modela sta namenjena prav njim.
Poleg tega pri modelih Mizuno lahko z obliko wave plošče in višino "vala" v podplatu lahko dobimo kombinacijo podplata , ki bo odgovarjal tudi veliko tekačem, ki imajo način teka blizu idealnega (ali malo preveč ali malo premalo pronacije).
To so razlogi, da je model dobil dobro "ocen" tako za uravnavanje supinacije kot pronacije.
l.p.
superga

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA