področje za sporočila o ugodnih nakupih
tekaške (in druge) opreme, o popustih, akcijah, ...

Moderator: jkarmen

Vsi, ki pljuvate preko naših trgovcev se morate zavedati, da imajo mnogo manjše tržišče, kot spletni trgovci, ki iz recimo VB pošiljajo robo po celem svetu. S tem imajo večji promet, boljše pogoje nabave in posledično nižjo ceno. Pa še prostorov za trgovino in prodajalcev ne potrebujejo. Le skladišče. Prostore za potencialne kupce in trgovsko osebje financirajo trgovci kamor hodite poskušat copate, ne spletne trgovine.

Da hodite preizkušat obutev v naše trgovine, naročate pa preko spleta ni najbolj fer, a ne? Kaj bo, ko bomo vsi pokapirali, da je ceneje kupovat preko spletnih trgovin in bomo hodili še samo poskušat v naše trgovine? To bo še hec, ja. Od česa bo živel naš trgovec? Lahko bi recimo računal 5 eur za en preizkus tekaškega copata. Po 50 preizkusih posameznega copata bi jih pa vrgel v smeti. To bi mu še nekako zneslo. prodajal pa sploh ne bi več. Vidite to je poslovna priložnost za nekoga. Odpre naj preizkuševalnico copat. :lol:

Kar je še najbolj narobe pri naših trgovcih ni cena, temveč njihovo neznanje o tekaški obutvi. Z veseljem plačam nekaj evrov več, če dobim ob tem še kvalitetno svetovanje in morda (ta želja je že huda) veliko izbiro.
3man napisal/-a:Kar je še najbolj narobe pri naših trgovcih ni cena, temveč njihovo neznanje o tekaški obutvi. Z veseljem plačam nekaj evrov več, če dobim ob tem še kvalitetno svetovanje in morda (ta želja je že huda) veliko izbiro.

Se popolnoma strinjam.
Ravno sem zaključil nakupovanje tekaške obutve. In sicer. Bil sem tako v Hervisu, Intersportu, Tomas sportu. Niti v eni izmed naštetih trgovin nisem dobil dobrega svetovanja. Na koncu sem ugotovil, da vem več kot oni sami, ki prodajajo to obutev.
Pri moji je pripeljalo celo do tega, da prvo ko pride v trgovino vpraša, če tečejo in če se fajn spoznajo na obutev...tako ali tako je vedno na začetku samo jamranje in pogled na superge in branje kaj imajo...nevem...meni se zdi, da bi ti moral trgovec dobro svetovati in če je temu tako sem tudi jaz pripravljen dati kak € več in kupiti pri njemu...

ps: že pri prejšnem modelu so me zafrknili.....
ahhh škoda besed...ŠE DOBRO DA OBSTAJA TEKAŠKI FORUM :laola :laola
jedrnat napisal/-a:
olem napisal/-a:So pa res hitri. V torek plačilo, danes superge že doma :)

Torej dva dni....a si izbral "Priority Despatch" na Wiggle-u?

Ja, tako je.
MihaPR napisal/-a:Čaki, za koliko potem hrvaški kupec dobi Wave Rider 13, za 86€ ali za 130 €(kar vključuje carino, davek in poštnino)?

Sem poklical na Tomas Šport in naivno vprašal, če bi mi iz tenisice.hr (bi se pač prijavil tam) poslali superge tudi na naslov v Slovenijo (da bi se izognil carini....itd). Pa je bil odgovor NE. In še pavšalni odgovor, da je kljub nizki maloprodajni ceni končna cena za Hrvata taka kot v Sloveniji. Hudiča...to mene nič ne briga..ko vidim, da se lahko za hrvaški trg odpovejo marži, na slovenskem pa ga nabijejo...
se strinjam s tabo 3man, samo pa menim da blago ni vredno 20+ več € samo zaradi majnšega trga ali "strokovne pomoči" prodajalca. Če bi imeli te naši prodajalci res kaj pojma in bi ti znali svetovati jim z veseljem dam nekaj več evrov, a takega na žalost pri nas še nisem videl. Primer: iskal sem dres s kratkimi hlačami, grem v hervis, iščem iščem, sami xl, xxl dresi, vprašam prodajalca zakaj nimajo manjših številk, in mi odgovori, da vsi take nosijo "saj tekmovalcem na televiziji tudi vse dol visi", ko sem mu rekel da mi ne odgovarja, če mi vse dol visi mi je rekel, da je problem mogoče kje drugje. In take naj potem še podpiram, potem raje vidim, da je trgovina dobro založena z nižjimi cenami in brez kvazi strokovnjakov.
jedrnat napisal/-a:
MihaPR napisal/-a:Čaki, za koliko potem hrvaški kupec dobi Wave Rider 13, za 86€ ali za 130 €(kar vključuje carino, davek in poštnino)?

Sem poklical na Tomas Šport in naivno vprašal, če bi mi iz tenisice.hr (bi se pač prijavil tam) poslali superge tudi na naslov v Slovenijo (da bi se izognil carini....itd). Pa je bil odgovor NE. In še pavšalni odgovor, da je kljub nizki maloprodajni ceni končna cena za Hrvata taka kot v Sloveniji. Hudiča...to mene nič ne briga..ko vidim, da se lahko za hrvaški trg odpovejo marži, na slovenskem pa ga nabijejo...

Torej, hrvat dobi po isti ceni kot mi, vidim, da si še vedno prepričan, da mora firma povsod prodajati po isti ceni, englede na pozicijo na trgu, specifiko trga, geografski položaj, kupno moč, itd.
MihaPR napisal/-a:Torej, hrvat dobi po isti ceni kot mi, vidim, da si še vedno prepričan, da mora firma povsod prodajati po isti ceni, englede na pozicijo na trgu, specifiko trga, geografski položaj, kupno moč, itd.

Tako je MihaPR mislim, da bi internetni prodajalec moral imeti enake cene za vse na internetu, razlika je lahko samo v poštnini glede na destinacijo...to je najbolj korekten poslovni model...
Informacija o primerjavi cen tega slovenskega prodajalca na hrvaškem in slovenskem trgu (za dobrih 40 EUR višja marža v SLO pri tem konkretnem modelu) mi veliko pove ali kot bi rekli Angleži...."I have learned my lesson" in superge pravkar naročam na Wiggle-u.
Se ne strinjam. Prodajalec naj sam oblikuje poslovni model in trga ga bo sprejel ali zavrgel. Če bodo hrvati kupovali iz Slo po takih cenah, medtem ko gredo lahko za mejo in dobijo že DDV nazaj, je to njihova odločitev in hitro se bo pokazalo, koliko časa bo ta stran živela.
3man, skoraj v ničemer se ne strinjam.

To, da bi hranil naše oderuške trgovce, mi ne pride niti na misel. Tudi slabe vesti nimam, če pri njih le preizkušam copate. Dobro vem kakšne marže so pri obutvah in oblačilih ter kakšen dobiček ustvarjajo srednje velika podjetja s te panoge! Obubožali ne bodo, morda pa jih bo spametovalo.

Dejstvo je, da se družbeno politična in ekonomska danost vseskozi spreminjata in to ni moj problem; vstopili smo v bla-bla-bla ... Sedaj pa imamo enoten trg znotraj skupnosti in legitimno, če ne edino pravilno je, da po njem plujemo.

Trgovec ni poučen človek in nikoli ne bo, saj mu tega ni treba, ker se za uspešno prodajo skriva vse drugo prej; tudi to, da nas je žal večina potrošnikov nepoučenih ter v svojih kupnih navadah naivnih, kompulzivnih. Na nas potrošnikih je, da se brzdamo in podučimo. Tisti, ki so bolj podučeni so tržniki, ki snujejo način dela trgovcev in prodajajo podučenim in/ali velikim kupcem (predvsem B2B).

Domače branje: http://slo-tech.com/forum/t396969 Za tiste bolj lene sem ga že povzel ... Fantje na ST-u so ugotovili, da Ergoles prodaja kitajski stol za skoraj 600 evrov in nanj lepi lastno blagovno znamko, kljub temu, da naj ga ne bi niti razvili pri njih. Tako so se odločili in ga skupinsko naročajo oz. uvažajo. Cena? Nekaj čez 200 evrov! Plosk-plosk.

LP,

M.
Zanesljivo vem da trgovka iz ene izmed zgoraj naštetih trgovin v Ljubljani je kupila superge na http://www.startfitness.co.uk in je s kodo decembra prišla bistveno ceneje (skoraj 40€ ceneje) skoz kot da bi kupila na svojem lastnem delovnem mestu...eni ste pa res smešni.

Dejmo se še mal obrnt na splenten trgovine prek katerih lahko kupujemo tekaško in ostalo športno opremo.
prek http://www.starfitness.co.uk sem imel že 2 nakupa in so bili zanesljivi. http://www.wiggle.co.uk je še ena ki ste jo omenili in bi rekel da je 100% zanesljiva.
Zanima me pa še če imate kakšne izkušnje s spletnimi trgovinami kot so:
http://www.awsports.co.uk
http://www.gottosports.com
http://www.barringtonsports.com
ali pa še kakšnimi drugimi. Želel bi kupiti ženske superge Mizuno Ultima 2 pa jih na startfitnessu nimajo. Na drugih spletnih trgovinah imajo (ceneje kot na wiggle) pa ne vem kakšne so te trgovine?
Prosil bi če kdo ima kode s spletnimi popusti da nam jih zaupa.... :)

LP
Nazadnje spremenil dejanhb, dne 07 Maj 2010, 16:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Probal še nič ker mi je skoraj vedno uspelo nekje dobiti ali zadnje cifre - 50% ali lanski model kar je bila podobna cena. In to se mi je do sedaj splačalo. Kako bo naprej... Če bom spet imel srečo pri nakupu kot do sedaj jih bom kupoval pri nas. Drugače se pa ve.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 41

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA