področje za sporočila o ugodnih nakupih
tekaške (in druge) opreme, o popustih, akcijah, ...

Moderator: jkarmen

Uporabniški avatar
 anže07
Točno tako, kupujte tam kjer je ceneje

ne vem zakaj bi nekje plačevali več kot je treba
Uporabniški avatar
živio PROSPORT

Mene pa zanima zakaj ste ukinili plačevanje s karticami?
lp
 PROSPORT
Na spletu je še vedno.
V trgovini se je to zgodilo čisto slučajno, ker se SKB ni odzval za povpraševanje za novo pogodbo ob prehodu trgovin na novo podjetje. Potem smo pregledali poslovanje in je nakupov s karticami bilo tako zelo malo, da nismo več težili.
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
No pa da se še malo razpišem. Sem danes dolgega tekel in mel čas malo razmišljat. Za vse tiste, ki se tolko pritožujete glede visokih cen v Prosportu.

No pa dajmo vzemimo en enostaven primer imamo dve trgovini Prosport eno v Ljubljani drugo recimo v Dunaju. Recimo da jih športne dodatke kupuje v Ljubljani kupuje 60000 (št. prebivalcev 267.386),na Dunaju pa 600000 (št. prebivalcev 1,651,400). V Sloveniji imamo 3 močne konkurente na tem tržišču pa recimo da ima prosport 40% (24000) trgovski delež, na Dunaju pa recimo da je teh konkurentov 10 in ima prosport 10% (60000) trgovski delež. Pa recimo da vsak nabavi 2 gela na mesec, torej lahko že na prvi pogled vidimo da je prodaja na dunaju 2,5 krat večja kot v Ljubljani. Zraven tega so stroški (powerbar delajo v Nemčiji če se ne motim) skorajda enkrat večji glede na kilometražo pa tudi če naročiš eno paleto te stane več kot pa če naročiš dve naenkrat.
Prodaja preko interneta pa je logično cenejša ker nimajo trgovin pač pa samo skladišče tako da nimajo tako visokih stroškov kot pa če je vključena še prodajalna (več zaposlenih, najemnina prostora, poraba energije...)

Slovenija je pač majhna in nismo tako močni na tem področju. Če vas več naroči naenkrat je mogoče stvar cenejša če jo nabaviš iz tujine toda meni osebno se zaenkrat dosti bolj splača da stopim do BTC-ja pa si nabavim kar se mi zalušta pa še takoj mam stvar v rokah.
In tako kot je prosport rekel, dajmo vsi nabavljat pri njih in logično naročila bojo večja, dobavne cene nižje pa tudi prodajne bodo verjetno s tem padle.
Sicer pa je prvo kot prvo potrebno porihtat osnovno prehrano in šele nato se ti splača denar zapravljat za raznorazne dodatke ker šele takrat le ti dobijo svoj pravi učinek. Vam pa toplo priporočam da berete malo članke tudi na tujih tekaških straneh kjer boste dobili različne ideje kako poceni priti skozi...
Uporabniški avatar
 Tatjana
PROSPORT napisal/-a:Na spletu je še vedno.
V trgovini se je to zgodilo čisto slučajno, ker se SKB ni odzval za povpraševanje za novo pogodbo ob prehodu trgovin na novo podjetje. Potem smo pregledali poslovanje in je nakupov s karticami bilo tako zelo malo, da nismo več težili.

Meni ni šlo. Jaz sem pri zadnjih dveh naročilih želela plačati z Eurocardom in mi je javilo napaka pri avtorizaciji. Poskusila sem z dvema različnima karticama in ni šlo z nobeno. S karticama ni nič narobe, ker sem z njima plačevala tako preko spleta kot tudi v trgovinah.
Uporabniški avatar
 Pingo
Pa sej to ni res.Prosport lepo objavi akcijo potem pa tak odziv.Če so vam cene previsoke pa kupujte drugje,res ne vidim problema v tem....sploh se vam ni bilo treba odzvati s takimi napadalnimi posti.Očitno je velikooo nestrpnosti pozimi ko človek ne more prav veliko laufat.
Uporabniški avatar
 anže07
res ne vem kaj vam je

bodite veseli da je prosport tako prijazen in odgovori tudi na vaša vprašanja-če vas kaj zanima
 spela*
PROSPORT napisal/-a:Večji trg, večja prodaja, nižji stroški na enoto, nižje cene.
Pa saj to smo že obdelali, če te boli, kupi kje kjer imajo ugodneje.

Sem mislila, da je slovenski trg del enotnega evropskega trga.
Ali to pomeni, da v Nemčiji prodajate pod ceno? Samo vprašam ...
Uporabniški avatar
 pajo
Pingo napisal/-a:Pa sej to ni res.Prosport lepo objavi akcijo potem pa tak odziv.Če so vam cene previsoke pa kupujte drugje,res ne vidim problema v tem....sploh se vam ni bilo treba odzvati s takimi napadalnimi posti.Očitno je velikooo nestrpnosti pozimi ko človek ne more prav veliko laufat.

To si ti misliš, da se na da tečt. :shock: Kje pa vidiš problem, da se ne da?
 PROSPORT
spela* napisal/-a:
PROSPORT napisal/-a:Večji trg, večja prodaja, nižji stroški na enoto, nižje cene.
Pa saj to smo že obdelali, če te boli, kupi kje kjer imajo ugodneje.

Sem mislila, da je slovenski trg del enotnega evropskega trga.
Ali to pomeni, da v Nemčiji prodajate pod ceno? Samo vprašam ...

Enotni trg ne pomeni enotnih cen, niti enotnih obdavčitev. Cene ureja trg sam in niso stvar nekih direktiv (razen izjem, kamor športna prehrana ne spada, pa še te so na državni ne evropski ravni). Kaj naj mi rečemo, ko nam Amerikanci prodajajo dražje, kot svojim spletnim trgovcem? Da moramo mi prepeljati blago v Evropo, plačati carine in dajatve, analize, narediti deklaracije v našem jeziku, jih nič ne zanima. Važno je, le da oni kupijo količine, o katerih mi ne moremo niti sanjati. In po svoje imajo prav, niso oni krivi, da mi ne delamo milijonskih poslov.
 spela*
Pravzaprav sem vprašala, ali v Nemčiji svoje proizvode prodajate pod ceno.
Jasno, da enotni trg ne pomeni enotnih cen ali enotne obdavčitve.
 PROSPORT
Pod katero ceno?
Sploh v Nemčijo ne prodamo kaj prida, oni so lokal patrioti in nam vzhodnjakom ne zaupajo.
 spela*
PROSPORT napisal/-a:Pod katero ceno?
.

Ceneje, kot znašajo stroški produkcije.
V tem primeru bi bile namreč kritike na vaš račun upravičene.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA