domcedomce napisal/-a:Najprej en lep pozdrav.
Sem nov na forumu, nov tekač, z VELIKO vprašanj.
Pred leti sem si kupil mizuno wave nemesis in me med tekom tišči na sredini podplata in čez čas se mi mravljinči podplat. Po vsem prebranem sklepam da nisem supinator in če se normalen podplat lahko prilagodi na supinator in pronator sklepam da tudi normalen podplat nimam.
se pravi pronator podplat.
Zanima me kako veš katere superge so narejene za supinator,...
Hvala
Domcedomce, kolikor vem so Mizuno wave nemesis nevtralni copati, oziroma supinatorski, z malo več stabilnosti.
Preden ti na daljavo začnemo ponujati copate, bi rad še opozoril na en del tvojega zapisa. Napisal si "Pred leti" in "tišči na sredini podplata in čez čas se mi mravljinči podplat"!
Sicer si opisal znake neustreznih copat; morda pa so copati izrabljeni. Morda, ker ne vem kje si v njih tekel, predvsem pa ne vem koliko in koliko tehtaš.
Supinatorski modeli imajo notranji del na peti iz enakega materiala, ker nimajo dodatne podpore. Podplat pa je po vsej površini iz materiala enake trdote.
Pri Mizunu je težko ločiti modele, ker imajo malo drugačno tehnologijo.
Pomaga če pozanš modele.
Pronatorske modele najlažje prepoznaš, če pogledaš na notranjo stran podplata. Tam je podplat dodatno podložen in ponavadi obarvan sivo. Tudi spodnja stran podplata je na notranjem delu ponavadi drugačne strukture ali barve.
Nekatere modeli imajo na škatili napisano v katero kategorijo sodijo, v nekaterih trgovinah to naredijo prodajalci in ustrezno označijo modele.
Kaj pa ostala vprašanja?