področje za sporočila o ugodnih nakupih
tekaške (in druge) opreme, o popustih, akcijah, ...

Moderator: jkarmen

Po mojih izkusnjah imajo naprednejse trgovine (Amazon, Wiggle) realen VAT(DDV) izracun. V UK znasa 15% neto vrednosti, pri nas 20%.
Pred kratkim sem recimo narocal iz kickbacksports.co.uk, kjer niso upostevali realne razlike.
He, he - risk management...Npr. za Srbijo tudi velja nižja cena...

Realen izračun DDV... Itak...Hrvaška ima PDV 23%, pa ima na Wiggle nižjo ceno...
Mislim pa tudi, da pri DDV plačamo fizične osebe (nezavezanci za DDV) itak DDV, ki velja v državi nakupa...
Nisem strokovnjak, samo rekel bi, da hrvatom ne zaračunajo VAT (ker je cena za približno DDV nižja), pač pa zaračunajo hrvaški cariniki carino in PDV, kar je 10% + 23% in je na koncu za hrvata zadeva dražja kot za slovence. Ali ni tako? Po tej logiki bi vsi plačali isto osnovno ceno, na to pa se aplicira DDV posamezne države, za države izven EU pa se ne zaračuna...
klatez napisal/-a:Realen izračun DDV... Itak...Hrvaška ima PDV 23%, pa ima na Wiggle nižjo ceno...
Mislim pa tudi, da pri DDV plačamo fizične osebe (nezavezanci za DDV) itak DDV, ki velja v državi nakupa...

Točno.
Biz, med EU in Hrvaško ni carin za industrijske izdelke.

Ne vem, če je taka politika različnih cen legalna ... :?:
Odgovor iz Amazona, ko sem se sam srecal s tezavo.

...
I've checked the price of ... and can confirm that our
price for this item will be £189.99 GBP when you place your order. The price listed here is inclusive of UK VAT. When VAT applies to an order, the relevant charges will be clearly reflected on your e-mail confirmations and invoices. Because your order is shipping to Slovenia their VAT rate is 20% and there will be a price difference listed due to the 5% difference in VAT charged.

Thank you for shopping at Amazon.co.uk.

Please let us know if this e-mail answered your question:
vlado7 napisal/-a:Odgovor iz Amazona, ko sem se sam srecal s tezavo.

...
I've checked the price of ... and can confirm that our
price for this item will be £189.99 GBP when you place your order. The price listed here is inclusive of UK VAT. When VAT applies to an order, the relevant charges will be clearly reflected on your e-mail confirmations and invoices. Because your order is shipping to Slovenia their VAT rate is 20% and there will be a price difference listed due to the 5% difference in VAT charged.

Thank you for shopping at Amazon.co.uk.

Please let us know if this e-mail answered your question:

Pri Wigglu to sigurno ni vzrok.

Malo osnovnošolske matematike pri primeru, ki sem ga objavil na prejšnji strani:
44,99 funta - 15% VAT = 39,12 funta
39,12 funta + 20% DDV = 46,94 funta

Oni pa bi radi imeli 53,99 funta. Le zakaj?
Mogoče pa jim bom poslal kakšen e-mail...
klatez napisal/-a:
spela* napisal/-a:...Ne vem, če je taka politika različnih cen legalna ... :?:

He, he - vprašaj Prosport...

Da, da, tak(ov)a politika je žal legalna... Kdor plača, naj ga kar nategnejo. Moj komentar se nanaša na katerokoli štacuno.
Dobri poslovni običaji pa pravijo.... Spoštuj svojega kupca.
Žal je obračun po DDV stopnji namembne države ne samo legalen, ampak v določenih primerih tudi edini pravilen. V osnovi je odvisno od tega koliko prometa je spletni trgovec že opravil v namembno državo (članico EU). Več o tem tukaj: http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=3986

Sam sem preveril pri wiggle.co.uk je je bila razlika v ceni pri določenem izdelku točno za razliko v stopnji DDV (15 oz 20%).
Žarko imaš prav, to sem tudi jaz včeraj zvečer ugotovil, ko sem se malo igračkal na Wigglu.

Ampak najprej sem kupoval ravno artikel, kjer pa je razlika višja kot je davčna razlika.
Verjetno kakšna programska napaka?
Jih bom povprašal.

PS: Itak Slovenci preveč pri Wigglu zapravljamo. Avstrijci še niso dosegli davčnega praga...
Takole pa sem si razčistil še zadnjo dilemo glede Wiggla.
Pri izbranem artiklu sem naletel sem ravno na takšnega, ki je v UK oproščen DDV-ja!
Cycle helmets are VAT free in the UK so the price difference is 20%.

Zanimivo, a ne?
Kdaj bo Slovenija začela izvajati ukrepe za preventivo in s tem zmanjšala stroške kurative?
luzr napisal/-a:
klatez napisal/-a:
spela* napisal/-a:...Ne vem, če je taka politika različnih cen legalna ... :?:

He, he - vprašaj Prosport...

Da, da, tak(ov)a politika je žal legalna... Kdor plača, naj ga kar nategnejo. Moj komentar se nanaša na katerokoli štacuno.
Dobri poslovni običaji pa pravijo.... Spoštuj svojega kupca.

No ja, to ni res v primerih, ko gre za prodajo po ceni, ki je nižja od proizvodnih stroškov ... kar bi bilo nelegalno. Čeprav verjetno težko dokazljivo.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 41

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA