področje za sporočila o ugodnih nakupih
tekaške (in druge) opreme, o popustih, akcijah, ...

Moderator: jkarmen

Xrock napisal/-a:Sem prepričan da ti ga bo lenči z veseljem pokazala :). Sicer pa se brez problema dogovorimo še za kak test.

Ufff...čisto spregledal tale odgovor. Sem se a že zmenil z njo ja. :))
zdi se mi pošteno, napisati kako se tale zadeva obnaša pri samem teku. Torej kupil sem Fuel Belt R30, kar pomeni da ima 3 flaške. Zadeva mi je bila interesantna, ker bi rad na daljših turah pil kokosovo vodo in je v "kamelo" nikoli natočil saj še vedno najpogosteje pijem vodo,...

Torej danes sem s tem pasom pretekel iz Kozes na Katarino in nazaj in je odlično zdržal vse poskoke čez korenine, pri teku navzdol je bil enostavno nepremičen na mojih bokih. Ne glede na polnost ali praznost flašk je enostavno vse skupaj zelo dobro porazporejeno na pasu.
Pogrešal sem morda malce večjo torbico (ampak sem že na strani Fuelbelt videl da se da dobiti tudi večje torbice), saj sem vanjo lahko spravil dva gela, za ključe pa ni bilo več prostora...

Vsekakor moram priznati da je izdelek več kot vreden nakupa.

lp

Kid
KidrocK napisal/-a:Pogrešal sem morda malce večjo torbico (ampak sem že na strani Fuelbelt videl da se da dobiti tudi večje torbice), saj sem vanjo lahko spravil dva gela, za ključe pa ni bilo več prostora...
lp
Kid

Jaz sem uporabila kar torbico za fotoaparat (kao za pas) in je potem dobil fotoaparat novo :wink: . Drugače pa lahko rečem, da imam en pas s štirimi bidončki že tri leta, sedaj pa še tega z dvema in res je odličen.
lenči napisal/-a:
KidrocK napisal/-a:Pogrešal sem morda malce večjo torbico (ampak sem že na strani Fuelbelt videl da se da dobiti tudi večje torbice), saj sem vanjo lahko spravil dva gela, za ključe pa ni bilo več prostora...
lp
Kid

Jaz sem uporabila kar torbico za fotoaparat (kao za pas) in je potem dobil fotoaparat novo :wink: . Drugače pa lahko rečem, da imam en pas s štirimi bidončki že tri leta, sedaj pa še tega z dvema in res je odličen.

Jaz sem od Roka danes prevzela-kupila moj XS :roll: pas z dvema bidonoma. Doma imam tudi jaz eno torbico za fotko, ki sem jo že skoraj zabrisala v kanto, no, sedaj mi bo pa prišla prav. Celo dve torbici imam lahko, originalno malo in večjo od fotke, dva bidona pa itak zadoščata.
Zelo zadovoljna.
Sem se registriral ,da izkoristim to super priložnost ,popust 10%. Rabim še samo nasvet v zvezi pasa z dvema ali tremi bidoni. Torej potrebuje tekač za mali maraton sploh tri bidone ali sta dovolj dva?lp
Živjo,
Odvisno od samega tekača - teže, potenja ipd.
Večji seveda potrebujejo več, večini pa zadošča pas z dvema bidončkoma - sploh če na tekmi pametno izkoriščaš tudi postaje z vodo/izotoničnimi napitki.

Zelo pametno je v takem primeru narediti t.i. "kopalniški test".
Preden greš na tek (kolo, ...) se stehtaš, in takoj po koncu teka prav tako.
Razlika v teži po teku je količina tekočine, ki si jo porabil. (ne, niso šle maščobe! :( ;) ) Nekateri v uri izgubijo okrog 0,5l tekočine, kakšni pa tudi do 1l. Odvisno seveda od temperature zraka, vlažnosti, natreniranosti, teže tekača ipd.

Manjša "dehidracija" je še sprejemljiva, predvsem če aktivnost ne traja več kot 1,5-2h, pri daljših pa se znajo že pojavit problemi (krči, ...).

Za dodatna vprašanja pa - shoot :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA