področje za sporočila o ugodnih nakupih
tekaške (in druge) opreme, o popustih, akcijah, ...

Moderator: jkarmen

MihaPR napisal/-a:To pa ni čisto res. Moja stvar je, da odprodam svojo zalogo po taki ceni, kot mislim, da bo šla v promet.

Pritrjujem Mihi. Po mojem razumevanju ne gre za pojavno obliko dumpinga, če tržni subjekt proda blago (iz npr. svojih zalog) ceneje kakor ga je sam kupil.

Bi pa (ob izpolnjevanju še nekaterih dodatnih kriterijev), lahko šlo za dumping, če bi npr. že sam proizvajalec z namenom, da si pridobi/poveča tržni delež, svoj proizvod v določeno državo izvažal po ceni, ki je nižja od normalne.

Razlika: V prvem primeru se uvozi blago po normalni ceni, in proda po nižji ceni od normalne, na škodo in tveganje domačega tržnega subjekta. V drugem, dumpinškem primeru, pa je blago že v fazi uvoza cenejše od normalne cene.

Je pa seveda možen tudi konstrukt, po katerem bi bil naš domači prodajalec, ki uvaža po normalni, prodaja pa po nižji ceni, lastniško povezan s proizvajalcem. To pa zaplete z gornjima primeroma zarisano ločnico med dumpingom in nedumpingom.
tabonir napisal/-a:
tabonir napisal/-a:Koda za 10% popusta v http://www.startfitness.co.uk
Velja do 30.11.2009!

10% OFF COUPON CODE: VTNXS133558

Sicer sem jo že uveljavljal! Sem pa jo dal naknadno kolegu pa je še vedno veljala. Torej za poskusiti je :D

:arrow:

Poslali so mi še eno kodo za 10% popusta v http://www.startfitness.co.uk.
Če kdo namerava še letos tam kaj naročevat jo naj izkoristi!
Velja do 30.11.09 in še je nisem uveljavljal!

Koda: TRLVR134202
Mogoče se bojo komu zdeli zanimivi stroški špedicije za 405ko, ki sem jo naročil iz ZDA.

12€ - Prijava blaga - predstavljam si, da je to storitev špedicije
12€ - Skladiščni stroški pri uvozu - gre za majhno škatlico in ne 400kg sipkega materiala
2,52€ - Stroški bančne garancije - zavarovanje kredita ali kaj že? :)
10€ - Dejanska carina

Slika
skeniran račun

Na koncu bi bilo ceneje, če bi izkoristil Hervisovo 3 za 2 akcijo. :)
@Vlado7: Birokrati in lačne državne jasli. Koliko pa si plačal za uro. Zanima me ameriška cena. 200$, predvidevam, nmorda 170$ ali kvečjemu 230 zelencev do 250 dolarčkov.
@Vlado7: 220$/2=110€+38€=148€ Če je to navadna Garmin 405, je kljub temu cenejša od te "na sončni strani Alp".
:/ Če si dobil model 405cx, je to sploh ugodno.

V Hervisu je bil model brez izboljšanega seštevanja kalorij danes do polnoči 200€. :S
wiggle ima spet neke dodatne popuste...15 eur nad 100 eur nakupa...dostava v enem tednu, nad določenim zneskom dostava brezplačna... zadnjič sem ujel celo popust 20 eur nad 100 eurov nakupa...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 41

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA