področje za sporočila o ugodnih nakupih
tekaške (in druge) opreme, o popustih, akcijah, ...

Moderator: jkarmen

tati
jaz se še vedno držim pregovora malo denarja malo muzike

lp vsm spidijem in manj spidijem
 saška
Js sem nabavila to uro v hoferju (predzadnjo, včeraj ob 9ih zjutraj) zdaj mi pa nikakor noče kazat pulza. Nobenega, ne povprečnega, ne maksimalnega, nič. In se sprašujem, če sem js tako blond ali je z uro in pasom kaj narobe. Pa na škatli piše, da je možno nastavit cono treninga, v navodilih pa ni nikjer opazit, kak to naredit.
A jo ima še kdo in ve, kako delati s tem?
Hvala.
 luzr
Poskusi namočiti senzor in del kože, kamor pride pas z vodo.
Ker na čisto suho kožo elektrode ne delujejo vedno.

V navodilih poišči kaj piše pri gumbu "set" ali "mode". Tega je treba pritiskati vsaj tri sekunde, rajši več.
Potem nastaviš spodnji in zgornji nivo srčnega utripa na, na primer 120 u/min in 160 utripov/min. Ali 140 in 170 u/min. Odvisno od let, pripravljnosti in želje po treningu v določenem območju. (kondicija, aerobno, anaerobno območje vadbe)
 saška
Kožo sem namočila, to je v navodilih.

A ta utrip nastaviš tisti, v okviru katerega želiš trenirat (npr. 140-150)
Js sem dala svojega min in max :shock:
Bom poskusila tako.
 luzr
[quote="saška"]
A ta utrip nastaviš tisti, v okviru katerega želiš trenirat (npr. 140-150)
Js sem dala svojega min in max :shock:
quote]
Nastaviti moraš utrip, pri katerem želiš trenirati. Ne min in max.
Treniraš v bistveno ožjem območju. Okvirne številke sem ti že napisal.
Če v navodilih ni grafikona iz katerega odčitaš željene vrednosti glede na leta in zahtevnost treninga, se oglasi.

Morda je treba uro še aktivirati za merjenje utripa. s pritiskom na gumb.
Na ta način ura namreč varčuje z baterijo.
Poskusi pritiskati na gumb za prikaz srčnega utripa.
Uporabniški avatar
 Radolca
zdravo saška,
tudi jaz sem kupil uro, ki pa mi ne bo verjetno najbolje stregla!
Oziroma za tisto ceno je pa le nekaj.
Meni pulz normalno kaže samo ene par gumbkov je treba pritisnt.
pa pol jo moraš še umerit na hojo in tek, kar pa tudi jaz sicer ne štekam čist (nisem blond, sem pa plešast 8) ), mal se mi pa sanja kaj želijo!
dolžino koraka pri hoji, koliko korakov na 100 metrov in kakšen čas in isto moraš nastaviti tudi pri za tek (enako kot za hojo).
Če je pa že kdo čist not padu oziroma bolje pozna to urico, naj pa napiše "zgodbico" o uporabi te ure! :idea:
 saška
Utrip sem sedaj nastavila drugače (140-155).

Gumbe sem že vse preizkusila, menja se mi funkcija Avg in Max, pri obeh pa je 0. V navodilih piše, da se pri nameščenem pasu pokaže utrip. Vse ostalo kaže, še celo korake šteje. Sicer sedaj, ko preizkušam, sedim, tak da utrip ni visok, ampak mislim, da to ne bi smelo imeti vpliva. Pri prejšnji uri mi je že takoj, ko sem dala pas gor kazalo utripe (zraven ure in datuma), pri tej pa ne vem niti, če jih kaže samo, ko greš v meni TEK/KOLO ali že kar takoj.

Običajno se skozi takšne in podobne stvari prebijem sama, ampak tule pa res obupujem.
 saška
Radolca, kateri gumbi so potrebi za pulz? To s koraki na 100 metrov še nisem naredila, ampak to je itak za razdaljo in hitrost, ne za pulz.

A se ti prikaže pulz takoj, ko daš pas gor. Tam pod časom in datumom ali je potrebno iti za to v modul TEK/KOLO? Če sem npr. v modulu TEK potem pritisnem REC, pa se mi menjata Avg in Max, ampak je pri obeh 0. Trenutnega pa sploh ne vem, kje dobiti.
Hvala vsem.
Nazadnje spremenil saška, dne 26 Mar 2008, 14:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 grb
Kolkr sem jaz vceraj to nekaj malega sprobal se mi zdi da kaze utrip samo takrat ko izberes opcijo RUN in dejansko kliknes na start. Torej samo med tekom. Ne me drzat za besedo.

G.
 saška
Ja, to naredim, ampak ne kaže. Res pa je, da ne tečem trenutno ;)
Če bi jo kupila vnašem Hoferju bi že razmišljala, da jo nesem nazaj, tako sem jo pa v drugem in bom šele čez kak teden spet tam. Upam, da bo vmes začela kazat pulz.
Uporabniški avatar
 grb
Sej po mojem jo lahko vrnes v kateremkoli Hofru. Vsaj pri drugih trgovinah (Hervis,...) je tako. Poklici pa preveri.

G.
 luzr
Pulzu bi ura morala kazati tudi v mirovanju :).
Mogoče je baterija v uri ali pasu potrebna zamenjave.
Za prijavo stvarne napake imaš več kot dovolj časa. ;)
 saška
Sem že razmišljala o barariji, ampak če bi bilo kaj z njo, potem tudi korake ne bi štelo, sem hitro hodila po hiši nekaj časa in jih je štelo, kazalo hitrost, razdaljo...

Bom počakala do konca tedna, da jo še fant dobi v roke, drugače bom pa mogla nekaj drugega nabavit :(
Nazadnje spremenil saška, dne 28 Mar 2008, 17:55, skupaj popravljeno 1 krat.
 luzr
potem tudi korake ne bi štelo, sem hitro hodila po hiši nekaj časa in jih je štelo, kazalo hitrost, razdaljo...

Če je tako potem je verjetno problem v oddajnem pasu.
Uporabniški avatar
 Radolca
jaz sem šel po korakih kot je napisano v navodilih.
prišel sem do tja, kjer moraš nastaviti cycling in run. naprej se pa še "nisem prebil"
pojdi na sprehod, nadeni si trak, pojdi na opcijo run kjer lahko kontroliraš več stvari, ki jih (mislim da) spreminjaš z desnim spodnjim ali zgornjim gumbom (ne vem natančno). Meni je do tega koraka kar uspevalo.
Za naslednji korak, si bom pa moral vikend cajta uzeti :D :oops:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA