- 26 Mar 2008, 15:43
Ker mi je crknil števec na kolesu sem tudi jaz kupil ta strojček (DUATLONSKA URA). pričakoval sem, da bo preprosta uporaba, pa na prvi pogled ni tako.
Ustavilo se mi je že pri montaži.
Ugibanja:
KOlesarski del
Malo sem pogledal včeraj. Če prav razumem, dva elementa montiraš na kolo (ali je tisti del večjega, kjer je baterija ??? obrnjen proti "gumbku", ki se ga montira na špice; tako bi moralo biti prav, je kdo poslusil.)
Tekaški del.
Ni mi pa jasno, kako ura ve hitrost, saj imaš le pas za utrip, ni pa footpoda, ki naj bi bil menda v uri, če prav razumem in šteje le korake, ki jih pa je treba "kalibrirati".
Poskus povzetka
Torej naj bi ura prikazovala, ko si na kolesu hitrost iz kolesarkih elementov, pri teku pa iz sebe hitrost in utrip iz pasu.
Ali je tole moje "hardwersko" ugibanje pravilno? V navodilih tega namreč nisem zasledil, tam so le "jao kako komplicirana softwerska navosila, kaj pritisnisti).
Ja, tudi sam sem se počutil precej blont, ampak, če je tako komplicirano, je menda tudi roba ok. Bomo videli. bom testiral svoje hipoteze. Pomoč bo pa dobroidošla, če je že kdo "razbil enigmo".
Počasi se daleč pride, hitro pa še dlje.