področje za sporočila o ugodnih nakupih
tekaške (in druge) opreme, o popustih, akcijah, ...

Moderator: jkarmen

Uporabniški avatar
 mstojko
Urca dela super, samo treba se je poglobit v papirje in si vzet čas za testiranje (tek). Včeraj sem sprobal in mi vse dela O.K. samo še hitrost moram pogruntat (je bilo preveč mraz), ker kaže ravno polovico prepočasi. Za ta denar super urca samo navadit se jo bo treba.

Lp
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Ker mi je crknil števec na kolesu sem tudi jaz kupil ta strojček (DUATLONSKA URA). pričakoval sem, da bo preprosta uporaba, pa na prvi pogled ni tako.

Ustavilo se mi je že pri montaži.
Ugibanja:

KOlesarski del
Malo sem pogledal včeraj. Če prav razumem, dva elementa montiraš na kolo (ali je tisti del večjega, kjer je baterija ??? obrnjen proti "gumbku", ki se ga montira na špice; tako bi moralo biti prav, je kdo poslusil.)

Tekaški del.
Ni mi pa jasno, kako ura ve hitrost, saj imaš le pas za utrip, ni pa footpoda, ki naj bi bil menda v uri, če prav razumem in šteje le korake, ki jih pa je treba "kalibrirati".

Poskus povzetka
Torej naj bi ura prikazovala, ko si na kolesu hitrost iz kolesarkih elementov, pri teku pa iz sebe hitrost in utrip iz pasu.

Ali je tole moje "hardwersko" ugibanje pravilno? V navodilih tega namreč nisem zasledil, tam so le "jao kako komplicirana softwerska navosila, kaj pritisnisti).

Ja, tudi sam sem se počutil precej blont, ampak, če je tako komplicirano, je menda tudi roba ok. Bomo videli. bom testiral svoje hipoteze. Pomoč bo pa dobroidošla, če je že kdo "razbil enigmo".
 luzr
Če ni posebnega nožnega senzorja, je v uri vgrajena jeklena kroglica, ki daje signal po principu nihala na kontakt prenaša signal.

Pri montaži kolesarskega dela motraš paziti na čim manjši razmak med senzorjem na vilici in magnetkom na špici. Sicer ne bo delovalo.

Če baron ne bodo hoteli sami montirati, jim bodo pa plebejci pomagali ;).
 saška
raziskovalec napisal/-a:Tekaški del.
Ni mi pa jasno, kako ura ve hitrost, saj imaš le pas za utrip, ni pa footpoda, ki naj bi bil menda v uri, če prav razumem in šteje le korake, ki jih pa je treba "kalibrirati".

Ura ti tudi šteje korake, ti pa vneseš dolžino svojega koraka. Tako ima razdaljo in čas, iz tega pa izračuna hitrost.

Meni še kar ne dela, sem danes še s staro delala. Očitno je res nekaj s pasom narobe.
 luzr
@saška: Če si upata lahko sama odpreta z 1€ kovancem pas.
Notri je ploščata baterija CR2032. Nova stane 1.5 do 2.5€
Nove se ne dotikaj z roko, marveč s plastično ali bombažno rokavico.
Poskusi tudi pri urarju. ;)
 saška
Sem že odprla in mislila dati noter batarijo od starega pasa, ki je DL 2032. Ker nimam pojma o teh oznakah, je nisem dala noter. Ziher je ziher. Bom verjetno šla jutri še bararijo kupit, pa poročam, kako bo.
Uporabniški avatar
 ZHAK
DL 2032 ali CR 2032 je popolnoma enaka baterija, CR je oznaka po IEC standardu, DL pa oznaka enega od proizvajalcev. 2032 pa pomeni 20 mm premera in 3,2 mm debeline. Urar ti bo zaračunal cca 5€. Glede na to, da se giblješ med Celjem in Velenjem je mogoče najbolje, da poizkusiš srečo v Bigbangu.
 saška
HVALA! Če je popolnoma enaka, jo pa že menjavam. Sem pa ravnokar mislila menjati batarijo med pasom in uro, če bi bila krivda v batariji, potem ura ne bi delala.
 saška
Nič ni :x (zakaj ni smeškota, ki joka?)

Mogoče pa nimam pulza :twisted:
Uporabniški avatar
 semjul
:D

ura skalibrirana in pripravljena na uporabo.
med tekom tudi meni kaže za polovico prepočasen tempo km/h,
s tem da mi sama preskoči na drugo funkcijo, ali ustavi čas.
jezen sm :evil: , kajti pas s srčnim utripom že imam, ta jajc pa ne kaže pravilnih razdalj in hitrosti.
Prvi občutek je bil pa dober :cry:
Uporabniški avatar
 zlopi
... ali smo tako bogati, da lahko kupujemo poceni :?:
Lp, zlopi
Uporabniški avatar
 Damijan
Vrnite v trgovino, ni druge... Škoda živcev ter - vsaka šola nekaj stane. Ampak nogavice imajo pa res solidne!
Uporabniški avatar
 klatez
Tele urce pa so zanimive - pravi tehnični izziv...

Saj gre v bistvu za igračke, a ne?
In Hofer je očitno za to ceno omogočil ure in ure zabave že pred uporabo...
Uporabniški avatar
 zlopi
Damijan napisal/-a:Vrnite v trgovino, ni druge... Škoda živcev ter - vsaka šola nekaj stane. Ampak nogavice imajo pa res solidne!

... s tem se pa popolnoma strinjam, sem jih včeraj nabavil v Mostah za celo družino :wink:
Lp, zlopi
 saška
klatez napisal/-a:Tele urce pa so zanimive - pravi tehnični izziv...

Saj gre v bistvu za igračke, a ne?
In Hofer je očitno za to ceno omogočil ure in ure zabave že pred uporabo...

Meni so bolj všeč druge vrste igračk. Razumem pa tipe, za mojega bi bila to ena velika kinderjajčka, ki bi mu prinesla ure veselja. Samo se je bom verjeno znebila še preden jo bo videl.

Nogavice so pa res super. Moje so še po nevemkoliko pranjih čisto ok.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA