področje za sporočila o ugodnih nakupih
tekaške (in druge) opreme, o popustih, akcijah, ...

Moderator: jkarmen

stari bor
Glede na različne komentarje o Kayano 15 copatih me zanima ,ali si je kdo z njimi že nabral kakšne kilometersko daljše izkušnje .Še posebej me zanima peta,ker imam "občutljivo" ahilovo tetivo.
Uporabniški avatar
 pajo
Upam, da ti bom pravilno svetoval. Glede na to, da sen imel v dobrem letu veliko težav z tetivo ( hudo vnetje) in to kar 2x... 15 so veliko boljši kot 14. Vsaj za mene. Zelo dober in pa še drag copat. Noga v njem počiva, da se tako izrazim. Sproban po PST-ju in asfaltu. 3 pol maratoni in nikoli nobenih težav. So malo težji kot 2140 ali 2150. Sicer pa mislim, da se pri copatu pokaže nekje po 200 km ali ti odgovarjajo ali ne. Prav za hitre teke mislim, da ravno niso primerne. No če bi jih dal na noge Venclju,Radolci,Mirotu,Zdravkotu bi z njimi leteli ko hudiči. 24 km je bil najdaljši tek z njimi.Tetiva me po teku ni nič bolela.
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
Sem imel sprobat skoraj celotno paleto Asics modelov, tudi omenjenega. Tako kot je Pajo napisal gre za copat, ki bo poskrbel za stabilizacijo (če si pronator). Noga se v njem odlično počuti, odziva se lepo, in ja noga se šele po 200 km približno navadi na copat, ko se malo "poda". Meni niso odgovarjali ker so spredaj preozki zato sem vzel raje Elixirke (Mizuno).

Igra pa teža copat ogromno vlogo pri tempu, tu se je Pajo malo uštel :P , dobro je imeti en par za stabilizacijo in en par "dirkalnih" copat v omari, razlika je več kot očitna, samo lahke pa odsvetujem, ker delujejo premočne sile, še posebej če tečeš po asfaltu, da bi jih uporabljal vsakodnevno.

Lp

Uroš
Uporabniški avatar
 pajo
Uroš mislil sem, da je to bolj trening copat. Lepo počasi pa daleč. Ni za neko dirkanje. Čeprav so tekači na forumu kot sem dejal... jim jih natakneš in... piči MIKI proti cilju!!! :D
Probaj pa boš videl če bo v redu copat za tvoj stil teka in tetivo. Saj ponavadi kupimo nekaj kar nam ne sede čes čas na nogo.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Copat je sigurno kakovosten in na nivoju. Res je menda povdarek na pronaciji, vsaj model, ki sem ga jaz nosil, se je tako odzival. Za ahilco je itak tapravi, če se ti zdi, da ti dobro sede. Jaz ugotovim prilagodljivost copata že po 40 minutah teka. Za Asics pa lahko trdim, da že prej :D saj to je ... :heart

Pa še to bi rad dodal: Kdor se ne more odločit takrat, ko copat sproba in se raje poda k nasvetu nekoga, ki ne občuti njegovega počutja (internet), je enako, kot če bi vprašal, če je boljši beli ali črni kruh, oziroma če so lepše blondinke od rdečelask? Vse je v glavi. Sprobaj in se odloči in privošči si tudi, da se kdaj zmotiš :--

Pri izbiri pa moraš imeti tudi nekaj sreče, saj gre za športno srečo, ki jo nosiš s seboj na tek.
 stari bor
Hvala obema,to sem potreboval.Na spletu namreč kroži tudi nekaj negativnih mnenj.Kar se tiče nedvomno edine zanesljive metode,ki jo omenjaš Zdravko,torej preizkusa,pa se seveda strinjam,samo pri 160 eurih ima tudi ta metoda svoje pomanjkljivosti.
:bum:
 stari bor
Točno trening copat rabim namesto sedanjega Asics gela 2140,ki je očitno odtekel svoje,kar v kombinaciji s prepogosto uporabo Brooks rejserk in ne zanemarljivo težo mojega trupla pomeni,da me je(zopet) zadela Parisova puščica v Ahilovo tetivo(ki pa,za razliko od Ahila ni moje edino ranljivo mesto).Toliko v poduk mlademu rodu!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA