Miha- napisal/-a:Sem pa se tole gledal:
http://www.iglusport.si/cevlji-nizki-crosslite
Inov-8 firme sicer še nisem sprobal, mislim pa da morajo biti zelo vredu, saj se ukvarjajo samo z gorskimi teki in ne tako kot večina drugih z mnogimi športi.
Imam tudi te crosslite čevlje, zato ti lahko napišem nekaj prednosti in slabosti v primerjavi z speedcross. Speedcross so lažji, imajo super blaženje za gorski copat, topel občutek kljub mokrim nogam, podplat je super za gor in za dol, sistem za zavezovanje vezalk (se ti nikoli ne morejo odvezati), podplat se počasneje rabi, material na splošno se mi zdi kvalitetnejši kot pri crosslite.
Glede crosslite: so minimalno težji, imajo trši podplat, se zelo tesno prilegajo nogi, tako da imaš res popolno kontrolo (kot bi tekel bos). Podplat se je pri meni zelo hitro zrabil in na sprednjem delu, kjer je material mehkejši so se mi začeli trgati, poleg tega pa niso tako udobni za po morkem. Je pa res da je oprijem na mokrih vejah, deblih, gladkih skalah z crosslite boljši (vsaj za moj okus).
Zdaj ne vem kašne podvige po snegu imaš v mislih, če misliš pozimi s takimi čevlji hoditi po kakšnih višjih hribih oboji absolutno niso primerni ( potem raje pohodne čevlje ali vsaj take z goretex membrano), če imaš pa v mislih kakšne majhne hribčke, kjer ni veliko snega potem boš pa tudi s temi zadovoljen, le sušiti jih boš moral vsakič ko prideš domov.