področje za sporočila o ugodnih nakupih
tekaške (in druge) opreme, o popustih, akcijah, ...

Moderator: jkarmen

BORIS24
Pozdravljeni!

Kljub temu, da sem na forumu že prebral nekaj o poškodbah kolen in njunih vezeh, se vseeno obračam na forum po nasvete, saj je moje koleno spet drugačen primer.Pri moji poškodbi kolena je stanje naslednje. Pred dobrim letom sem staknil poškodbo kolena pri odbojki v tujini. Ob padcu se mi je spodnji del noge v kolenu izpahnil v desno in noga je bila pravokotna. "Hvala bogu" se mi je noga ob premiku in dokončnem padcu spet zravnala, vendar je prišlo do zloma pogačice. odlomil se je košček na spodnjem delu pogačice. Sledila je takojšnja operacija, kjer so ugotovili, da še mi manjka prednja križna vez povrhu. Ker sem se med tem časom izredno polenil in zredil, sem se po letu in nekaj mesecih ponovno odločil za športno rekreiranje. Začel sem z rekreativnim boksom, kjer ne čutim bolečine v kolenu, želim pa še začeti z tekom, kjer pa so bolečine hujše in ne morem preteči niti 500 m, ker so bolečine premočne. Prosil bi za nasvete kako naj začnem in s katerimi vajami bi lahko utrdil svoje koleno ter pripravil za tek. Prav tako me zanima mnenje o uri Polar RS300X G1? Namreč trenirati želim pravilno ter pokurit maščobe ter ojačat mišično tkivo telesa, posebaj pa okrog kolena.Sicer imam dogovorjen termin pri fiziatru, vendar mi šteje vsako mnenje zato se obračam na forum in ljudi, ki bi si vzeli čas za kakšen nasvet in podali svoje nasvete.

Za nasvete se vsem naprej zavaljujem in vas lepo pozdravljam,

Boris
Uporabniški avatar
 vigor
Zdravo.

Se ti je strgala križna vez ali patelarni ligament (poteka preko pogačice ''povrhu'' in se pripenja na tibio)?
Če te pri teku boli potem ne teci. Počakaj da boš šel do fiziatra, da bo zadevo pregledal, on ti bo tudi svetoval kako in kaj. Namesto teka probaj kolo, ki je za kolena manj stresna aktivnost.
Ura ki jo omenjaš je ok.
Mišice boš ojačal na fitnesu ne s tekom, sploh če vezi niso začili, pomeni da bodo mišice prevzele nalogo vezi pri stabilizaciji kolena.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA