področje za sporočila o ugodnih nakupih
tekaške (in druge) opreme, o popustih, akcijah, ...

Moderator: jkarmen

Po nekaj letih menjavam znamke copat (iz doslej odličnega Pegasusa Nike so naredili nekaj za v disco, uspela pa sem uničiti dvoje Salomon Wings v enem letu :roll: ), kar je precej stresno početje. Za tek po ravnini sem včeraj v Intersportu kupila Brooks Glycerin (hvala prodajalcu za profesionalnost in potrpežljivost;) - upam, da se bodo obnesli. Potrebujem pa še gtx trail copat (tek po Šmarni gori, zima ...). Ker sem sesula Salomonke, so mi kot veliko trpežnejši copat priporočili Asics Trabuco. Priporočate kaj drugega? Kakšne izkušnje imate s Trabucom in kje bi bil najcenejši? V Interportu bi s popustom zaradi LM trenutno stal okoli 100 evrov ... Hvala.
Imam take brez gtx membrane, sem z njimi precej bolj zadovoljna kot s Salomonovimi speedcrosskami :wink: Trpežne so pa res. Glede na to, da jih kombiniram še z drugimi, jih imam že tretje leto, no, zdaj so samo še za sprehajanje.
Zmajcy nekaj moraš tukaj upoštevati in sicer Speedcross je praktično tekmovalen copat in zato nima praktično nobenega blaženja. Po kakšnem terenu nameravaš teči, koliko kilometov itd.?
Sicer sam priznam s spedcross sem zelo zadovoljen, pa sem z njimi zaradi dostopa do Pohorja pretekel že ogromno asfalta pa se jim ne pozna kaj prida :D
Zmajcy napisal/-a:Loni: zakaj si s trabuco bolj zadovoljna? Se enkrat sem jih poskusila in so mi spredaj zelo ozke. V tem pogledu se zdijo speedcross veliko boljsa izbira ...

Speedcrosske sem zelo hitro raztrgala (prvi par), pri drugem pa me moti plastika v petnem delu.

Bi imela kombinacijo podplata od Speedcrossk in zgornjega dela od 3D Ultra. A te si probala? Meni so se obnesle, dobi se jih tudi z GTX membrano.
Jernej: nič posebnega; teči nameravam po terenih kot je recimo Šmarna gora ali kaj podobnega - je pa pogosto lahko to kar razmočen in spolzek teren. Še kar omahujem med Trabuco (preozke spredaj) in Speedcross (prehitro se uničijo in so brez GTX)- bi mi pa utegnilo kar prav priti tudi blaženje.
Loni: 3D Ultra so mi bile absolutno pretrde, zelo so mi ustrezale Wings, ampak zdaj izdelujejo čisto drug model teh copat ... Ne vem, kaj bom - popusti pred LM pa so samo še jutri.
Strinjam se s teboj; tudi jaz bi iz dveh ali treh (trabuco, wings in speedcross) najraje naredila idealnega zase.;)
:arrow: Ali niso speedcrosske v obeh izvedbah, tudi gtx?
:arrow: salamonke so nasplošno zelo ozke. Ali je mogoče, da so asicsove Trabuco še ožje? Speedcross so me v nekem obdobju zelo zanimale, ko pa sem jih enkrat obul, sem ugotovil, da ni pogojev: rabil bi za tri številke prevelike, da bi bile dovolj prostorne (širina)...spredaj pa plavutke :mrgreen: ...
Zmajcy napisal/-a:Loni: 3D Ultra so mi bile absolutno pretrde, zelo so mi ustrezale Wings, ampak zdaj izdelujejo čisto drug model teh copat ... Ne vem, kaj bom - popusti pred LM pa so samo še jutri.
Strinjam se s teboj; tudi jaz bi iz dveh ali treh (trabuco, wings in speedcross) najraje naredila idealnega zase.;)

Postavi vse skupaj na glavo in poišči nekaj povsem novega...druga firma, drugi modeli...verjetno te nekje čaka nekaj presenetljivega. Proizvajalcev je veliko in (skoraj) vsi izdelujejo tudi terenske modele. Sicer ti je pa medtem že Loni predlagala dva druga...

LP, vencelj
vencelj, da se malo pohecam, Trabuco z gtx membrano so pa tako zelo lepe, da bi jih človek že zaradi tega rad imel :shock:

Speedcrosske so definitivno imeli tudi z gtx membrano.
vencelj napisal/-a::arrow: Ali niso speedcrosske v obeh izvedbah, tudi gtx?

V šotoru so mi razložili da ne - in da Salomon namesto gtx-a odslej uporablja neko svojo membrano. spredaj naj bi bili nepremočljivi, zadaj pa "zračni". GTX modelov je samo še nekaj, pa še te naj bi nehali izdelovati (je povedal prodajalec).
Lep pozdrav Zmajcy!

Zame so Salamonke samo za šminkerje, za na kufe. Na prvem treningu (tek na Kališče) sem dobil 3 žulje. Vseeno sem jih obul še nekajkrat vendar ni bilo nič bolje.

Za trail poti sam prisegam samo še na asics trabuco. Jaz jih sicer uporabljam brez GTX membrane.
Sam imam tudi široko nogo pa mi niso nič preozke. Svoje prve asics trabuco sem kupil pred UTMB tekmo. Pred tekmo sem z njimi naredil samo enourni trening. Med tekmo pa nas je pralo. Superge so se odlično obnesle na mokrem terenu, skalah, koreninah pa tudi žulja nisem imel nobenega.
Ima jih tudi moja žena in pravi, da je že toliko superg preizkusila pa se še nikoli ni v nobenih tako dobro počutila kot v teh. Noge se ji zelo potijo, zato jo vsaki supergi ožulijo, te pa ne. Saj dobro dihajo. Slabost pa je da so nogavice zelo umazane, ker gre prah skozi pore.
Sam jih vedno kupim v Koala šport na Bledu.

Lp,
Jure - Cveto

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA