področje za sporočila o ugodnih nakupih
tekaške (in druge) opreme, o popustih, akcijah, ...

Moderator: jkarmen

Pozdravljeni. Prebral sem vse slovenske forume, ki bi zadevali ti 2 uri, pa še vseeno nisem prepričan o nakupu, zato sem se odločil, da vas povprašam za mnenje. Sem outdoor rekreativec, ki vedno več laufa, hribolazi (kolesarim še ne :-) )itd...
Zanima me če ima kdo tekaške izkušnje s to uro, ker sem videl da je velika- ali ovira pri teku. In kako se sicer obnese.?

Zanima me tudi če ima kdo kak kontakt ali informacijo o poceni nakupu ene ali druge ure.

Hvala in LP
Uporabniški avatar
 matej712
Imam AXN300, ki je povsem enake velikosti (mislim pa, da je lažja od 500/700). Velikost in teža me pri teku ne motita. Uporabljam jo še za kolesarjenje/hribolazenje.

Nabavil pred 1 letom TUKAJ. Takrat me je vse skupaj (ura, poštnina, stroški nakazila) stalo 150€.

500/700 sta cenovno primerljiva z modeli S serije (625/720/725), tako, da razmisli še o teh modelih.
 gargamel
še kakšna informacija glede modela 500 ali 700...
mogoče kdo ve za kakega poceni dobavitelja al bom mogu na -20% v hevisu čakat :-)
 jeja
Pozdravljen!

ČE ste se interesent za polarja axn 500 ga imam jaz, vendar rabljeneg!

tel: 031 810 610 (rok)

LP
 damjan10
Pozanimaj se, če ti dajo 20% popusta v TOMAS SPORTU!
Uporabniški avatar
 Andraz
čau
jest mam axn 500 od februarja, kupil sem jo v agp-ju v Kranju (www.agp-pro.si) in dobil tud kr lep popust, ki pa je odvisen od pogajanj...

Ura me pri teku ne moti nič, bolj pri kolesarjenju, ko letim po kakih grdih makedamih, koreninah in me tolče po roki... ampak, mi pa meri hitrost spuščanja, kar me full veseli :) + vse ostale funkcije... za 1x mi je ura super...
mam pa 2 pripombi 1 gre od samega začetka, ko mi je prodajalec reku, da naj po vsaki uporabi pasčka (wearlink-a), le tega sperem pod vodo, da drugače hitro lahko neha oddajati... zoprno vsakič sperati...
in 2. po pol leta mi že kaže da je izpraznjena baterija???

malo prehitro + nisem je res max. obremenjaval, tko 3-4 x na teden...
 trdi
Slišal sem, da prvič po nakupu novega izdelka baterija lahko gre precej hitro. Je lahko dolgo časa na policah, morda še kakšne bolj tako-tako baterije notri... Velja za veliko podobnih elektronskih "igrač".
Uporabniški avatar
 Andraz
hmmm, ampak uro sem prižgal sam, do takrat ni bila v delovanju!!!
Uporabniški avatar
 Primula
AXN 500 imam od novega leta -> menjal baterijo (brez problema) -> dela naprej.

Uporabljam za tek (ravnina, hrib), kolesarjenje (ravnina, hrib) in hribolazenje. Meni se zdi nezamenljiva -> naslednja stopnja je aparat (ura) z GPS sistemov. Najbolj uporabljam pulz meter, višinomer, termometer, pa tudi kompas sem že uporabil.

Kot je bilo že omenjeno, ura med tekom ne moti, med kolesarjenjem jo dam raje na balanco, med hribolazenjem pa na naramnico od nahrbtnika.

Toplo priporočam uro kot tudi vsak možen popust.
Uporabniški avatar
 Andraz
Primula a si dal na uraden servis menjat baterijo ali na neuradenga ali mogoče celo sam???
Uporabniški avatar
 Primula
Sem mel prej en teden S625X (se mi zdi), pa je bil eden izmed razlogov za AXN 500 ta, da pri tej uri lahko sam menjaš baterijo, brez da razstaviš uro.

Je pa zanimiva zgodba tu zadaj -> Julij. Gledam uro, ko kaže slabo baterijo, pa sem si mislil, da je to malo prekmalu (pol leta). Pa je nisem uporabil ene dva tedna, pa grem laufat po teh dveh tednih, pa itak -> 5 minut dela pa "crk". Poj sem se pa vprašal, kje dobit zdej baterijo? Pa odprem uro, pa se mi zdi znana velikost :shock: A nisem zadnjič v Merkurju tako baterijo kupil za elektronsko kuhinjsko tehtnico :D Na srečo sem takrat vzel dve. Pa zamenjam, pa dela. Bomo videli kolk časa.

Veliko užitkov pri uporabi!
Uporabniški avatar
 vidkul
Živjo!

Pri menjavi baterij se držite navodil proizvajalca. V trgovino smo dobili kar nekaj Suuntov, kjer so stranke dale baterijo zamenjat k urarju. Urar je dal notri eno no-name znamko (Renata) in je vezje šlo fuč. Tako da popravilo ure bi stalo skoraj toliko kot nova ura.

lp vid
 ur-ko
Tudi jaz imam uro AXN500 pa me nekaj zanima.
Na displayu se je prikazal napis error 4999, ki se prikaze tudi ce odstranim baterijo in jo ponovno vstavim.

Ali kdo mogoce ve kaj bi lahko bila napaka?
 corsol
vidkul napisal/-a:Živjo!

Pri menjavi baterij se držite navodil proizvajalca. V trgovino smo dobili kar nekaj Suuntov, kjer so stranke dale baterijo zamenjat k urarju. Urar je dal notri eno no-name znamko (Renata) in je vezje šlo fuč. Tako da popravilo ure bi stalo skoraj toliko kot nova ura.

lp vid

Kar vem so RENATA zelo dobre baterije(šivicarska firma-spada v SWATCH group), specializirani prevsem za gumbne baterije(za ure,..), tako da močno dvomim v to, da je bila baterija glavni krivec za odpoved ure.
Urarji po večini uporabljajo to znamko.

Kaj je bil pravzaprav bil glavni razlog(prenapetost, stik,...) da je šlo vezje?
Uporabniški avatar
 vidkul
suunto in polar ponavadi imajo v uri varta ali duracel baterije.
Imeli smo 3 primere pri katerih je vezje šlo rakom žvižgat in so imeli vsi notri baterijo Renata, pri enem modelu pa so morali uro resetirat. Tako da mislim da je bil vzrok baterija.
Mogoče so res dobre, samo ne za Suunto.
Za vzrok, pa ne bi točno vedel.

lp vid

p.s. se bom pozanima za vzrok odpovedi.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA